Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.02.2013

Гребінківщина масштабно відзначила 70-ти річчя з дня подвигу Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика


Мітинг з нагоди семидесятої річниці подвигу Г.С.Кагамлика відбувся і в Гребінці біля пам'ятника Герою Радянського Союзу Г.С. Кагамлику


Пам'яті Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика

8 лютого 2013 року на Гребінківщині урочисто відзначали семидесятиріччя подвигу нашого славного земляка Героя Радянського Союзу Григорія Сергійовича Кагамлика.

Зранку відбувся урочистий мітинг біля пам'ятника Григорію Кагамлику у його рідному селі 'Слободо - Петрівці. Жителі села та учні місцевої школи прийшли, аби вклонитися пам'яті, згадати свого земляка.

Адже саме тут він народився і виріс, ще живі ті люди, які пам'ятають його чесним, сміливим юнаком. Тут живуть його нащадки, близькі родичі. У цій школі він навчався, звідси пішов добровольцем на фронт...

Мітинг відкрив голова села В.І. Колісниченко. Згадавши подвиг, який здійснив дев'ятнадцятилітній сержант Кагамлик під час нерівного, запеклого бою неподалік села Друге Нікольське Курської області, голова села побажав юному поколінню не забувати про це берегти пам'ять довгі роки.

Перед присутніми виступив голова Гребінківської районної організації ветеранів В. М. Неруш.

Квіти до пам'ятника поклали заступник гопови районної ради В. А. Волошин, заступник голови райдержадміністрації В.М.Колесник та інші.

Мітинг з нагоди семидесятої річниці подвигу Г.С.Кагамлика відбувся і в Гребінці біля пам'ятника Герою Радянського Союзу Г.С. Кагамлику. Голова міста Федір Григорович Мілевський у своєму виступі перед учасниками мітингу згадував події далекого 1943 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківські депутатии затвердили 14 районних програм

У запеклих боях під час Великої Вітчизняної війни полягло чимало наших земляків - і зовсім юних, і вже в літах. Багато хто заплатив життям за Велику Перемогу, за світле і мирне майбутнє рідної держави. І кожне прийдешнє покоління повинно пам'ятати подвиги наших дідів і прадідів, нести цю пам'ять, як найцінніший скарб через роки. Учасники мітингу поклали квіти до підніжжя пам'ятника.

Відзначення оемидесятої річниці подвигу героя - земляка продовжувалося у районному будинку культури. На сцену піднялися заступник голови районної ради В.А. Волошин, заступник голови райдержадміністрації В.М. Колесник, заступник голови міста В.М. Зінченко, голова районної ради ветсранів В.М. Неруш.

Подвиг Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика - взірець безстрашності і мужності. Молодий сержант не пошкодував свого життя, щоб зупинити фашистських загарбників. Пам'ять про його подвиг житиме у віках.

Учасники художньої самодіяльності району та працівники районного будинку культури підготували чудовий концерт. Учасники театральної студії ЕМІСТ, художній керівник Тетана Максимейко, прочитали зі сцени Баладу про Кагамлика. Пісні про буремні роки Великої Вітчизняної війни виконали хорові колективи - народний самодіяльний хоровий колектив "Берегиня" районного будинку культури (художній керівник Ніла Луценко) та народний самодіяльний хоровий колектив "Магістраль" локомотивного депо (художній керівник Галина Савлук та музичний керівник Анатолій Син).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці стартували легкоатлетичні змагання пам'яті Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика

Відзначаючи 70 - ту річницю подвигу Григорія Кагамлика, рада ветеранів провела у школах міста Уроки Мужності.

Традиційно в Гребінці відбулися відкриті обласні змагання з легкої атлетики, присвячені пам'яті Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика. У змаганнях взяли участь юні спортсмени із Пирятина, Полтави, Драбова, Ромен, Кременчука, Мени та інших міст.

Представники юного покоління поклали квіти до пам'ятника Григорію Кагамлику в Гребінці. Вдало виступили вихованці Гребінківської ДЮСШ. Організатори змагань запровадили два призи за абсолютно кращий результат на цих змаганнях. Один з них виграв юнак з Гребінки Максим Шевченко, який переміг у фінальному забігу на 60 метрів, що є нормативом першого розряду. Інший кубок повезла до Пирятина Олександра Полтавець.

Гребінківщина масштабно відзначила 70-ти річчя з дня подвигу нашого славного земляка Героя Радянського Союзу Григорія Кагамлика.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1418
Категорія: Культура
Теги: Гребінка, Кагамлик, мілевський, Велика Вітчизняна війна, Герой Радянського Союзу




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ