Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.08.2016

Гребінківщина завершує збирання врожаю ранніх зернових


На сьогоднішній день скошено та обмолочено ранніх зернових на площі 6400 га, що становить 94 % від площі, що підлягає обмолоту (6834 га)


Гребінківщина завершує збирання врожаю ранніх зерновихЦьогорічна жнивна кампанія проходить в світлі рішень соціальних ініціатив Президента нашої держави. Тому більше уваги приділяється заробітній платі аграріїв, створенню нових робочих місць, організації їх умов праці під час жнив, дотриманню техніки безпеки на робочих місцях.

До початку жнив відділом АПР райдержадміністрації було розроблено робочий план району по збиранню ранніх зернових культур урожаю 2016 року, яким затверджено склад робочої групи

За розробленим робочим планом району збирання ранніх зернових культур від початку повинно становити 14 днів.

Задіяні до збиральних робіт 45 власних комбайнів та 10 залучених. На даний час не існує потреби в додатковому залученні зернозбиральної техніки. Денний виробіток на комбайн в середньому становить 13 га.

Відділ агропромислового розвитку РДА щоденно проводить вивчення ситуації проходження жнив, виявлення та усунення недоліків, ведеться моніторингходу збирання урожаю ранніх зернових культур. На сьогоднішній день скошено та обмолочено ранніх зернових на площі 6400 га, що становить 94 % від площі, що підлягає обмолоту (6834 га) намолочено 21.8 тис. тонн зерна з врожайністю 34 ц/га.

З них:
- озима пшениця:
обмолочено - 5200 га: намолочено - 18200 тонн;  урожайність - 36,1 ц/га.

- ячмінь ярий:
обмолочено - 1200 га: намолочено - 3600 тонн; урожайність - ЗО ц/га.
Згідно оперативних даних в сільськогосподарських підприємствах всіх форм власності на сьогодні залишається 6 % незібраних площ, а саме: ярий ячмінь -100 га.; овес - 9 га.

Станом на сьогоднішній день в районі сертифіковані три елеватори (зерносховища), які безперебійно приймають зерно врожаю 2016 року, а саме:
1. ТОВ "Кононівський елеватор" Гребінківська дільниця, місткістю - 30,0 тис. тонн.

2. ТОВ СГТНібулон" Філія "Мар'янівська" - 74 тис. тонн.

3. ДП "ДЗКУ” Філія "Гребінківський елеватор" - 73,7 тис. тонн.
Департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації було надіслано рекомендації по оплаті праці на період збирання ранніх зернових та зернобобових культур урожаю 2016 року, які були доведені до сільгосптоваровиробників району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Програма та анонс заходів святкування дня міста Гребінка

В період збору врожаю ранніх зернових в 2016 році проведено підготовку виробничих приміщень, виконані заплановані ремонти.

Підготовлено засоби протипожежного захисту, перевірено їх технічний стан, проведено заміну чи обслуговування несправних. Здійснено додаткове обладнання та доукомплектування зернозбиральної техніки засобами пожежогасіння. На випадок надзвичайних ситуацій здійснюється чергування тракторів з плугом та автомобілів з бочкою, обладнаних насосом.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 963
Категорія: Новини Гребінки
Теги: ранні зернові, Гребінківщина, врожай




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ