Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

26.04.2017

Гребінківська районна організація ветеранів відсвяткувала 30-річний ювілей


На обліку в первинних організаціях ветеранів перебуває більше 7 тисяч 100 осіб - ветеранів всіх категорій та пенсіонерів


Гребінківська районна організація ветеранів вісвяткувала 30-річний ювілейВ 1987 році рішенням першої районної конференції була створена нинішня Гребінківська районна організація ветеранів.

У ці дні ветеранська організація відзначає свій 30-річний ювілей. На урочистості до районного будинку культури зібралася славна ветеранська родина. Сьогодні районна ветеранська організація складається з 35 первинних ветеранських організацій, із яких 19 - в трудових колективах і 16 - за місцем проживання ветеранів.

На обліку в первинних організаціях ветеранів перебуває більше 7 тисяч 100 осіб - ветеранів всіх категорій та пенсіонерів.

Незважаючи на виклики часу, проводжаючи своїх друзів і побратимів за обрій, в турботах про життя живих, працює ветеранська організація району на чолі зі своїм незмінним головою з 2007 року Валентином Михайловичем Нерушем.

Відзначення ювілейної дати ветерани почали з презентації Почесної книги ради Гребінківської районної організації ветеранів "Звеличимо людей праці”, яка була вручена усім почесним ветеранам.

Голова ради ветеранів В. М. Неруш повідомив, що ветеранська організація за сприяння райдержадміністрації, районної та міської ради, які виділили кошти, видала таку книгу Звання “Почесний ветеран Гребінківщини” є вищою нагородою ради організації ветеранів району, що присвоюється ветеранам, які внесли значний вклад в розвиток і зміцнення ветеранського руху в районі.
 

 

Підставою для занесення до Книги Почесних ветеранів Гребінківщини “Звеличимо людей праці!” є рішення президії ради організації ветеранів №1 від 06 січня 2017 року.

Редактор районної газети "Гребінчин край” Н. О. Лакуша розповіла про створення книги, її розділи та оформлення, виділила її тему: прославлення людини праці, ветерана, що поклав на алтар Батьківщини свою кров, своє здоров’я, свій труд і сьогодні не залишається осторонь громадського життя, продовжує передавати набутий досвід молодій зміні.


 

Своїми враженнями від книги поділилися Почесні ветерани Гребінківщини, чиї фотопортрети є в книзі, В. В. Мущенко, ветеран праці локомотивного депо, та Г. М. Попович, Заслужений працівник сільського господарства, ветеран праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині підвищену пенсію отримуватимуть 75 % пенсіонерів

Звернення ветеранів, пенсіонерів, всіх людей похилого віку до молоді району “...Батьківщина - це те, що ми залишаємо нашим дітям...”, подане в книзі, зачитала ветеран освітянської ниви Л. О. Гапон. Як хвилююче звучали слова: “Ми віримо в вас, наші діти і онуки, в вашу честь і совість, вашу гідність у відстоюванні справедливого майбутнього для кожної людини, щастя та розквіту нашої Батьківщини".
 


 

З глибокою вдячністю прийняла книгу і щирі слова звернення представниця молодого покоління, учениця Гребінківської ЗОШ №1 I-III ст. Інга Цвєткова.

Голова ветеранської організації В. М. Неруш вручив книги для шкіл району начальнику відділу освіти, молоді та спорту РДА Н. С. Носовій та для читачів бібліотек району бібліографу центральної районної бібліотеки О. Іващенко.


 

На сцену виходить ведуча свята Леся Баранівська, і починається урочиста частина. Вона запрошує до вітального слова голову районної державної адміністрації В. В. Роспопова, голову районної ради В. М. Зінченка, голову міста В. І. Колісніченка.

Вони привітали ветеранів з ювілеєм та подякували за активну життєву позицію, за невтомну працю, за доброту і людяність, тепло і небайдужість до проблем своєї країни, свого району, своїх краян. Ветеранам вручили Спільні Почесні грамоти районної державної адміністрації, районної ради, міської ради та ювілейну відзнаку Гребінківській районній організації ветеранів З0 років”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині пройшли заходи з нагоди 31-ї річниці Чорнобильської катастрофи

Від ветеранської організації щире слово сказав її голова В. М. Неруш. Привітали гребінківських ветеранів сусіди - почесні гості з Драбівщини -голова районної ради В. Д. Дзега, голова ветеранської районної організації В. Г. Крокосенко, голова районної спілки офіцерів Г. М. Вихор, голова первинної ветеранської організації с. Степанівка Н. К. Грінько та фольклорний колектив “Черкаські цокотухи”.

 

 

А потім присутні в залі насолоджувалися чудовим концертом. Виступи народного хорового колективу “Берегиня” (кер. Ніла Луценко), гурту “Співочі серця" (кер. Михайло Рекало), фольклорного колективу “Черкаські цокотухи” (кер. Любов Козій), хореографічних колективів “Забава" (кер. Оксана Лісова) та “Фантазія” (кер. Ірина Онищенко), ансамблю шумових інструментів “Веселі музики” (кер. Микола Скрипниченко) отримали високу оцінку глядачів. П

риємно здивував присутніх у залі ветеран праці Г. П. Коваленко, чудово прочитавши гумореску.

І на закінчення свята свої пісні та вірші подарували ветеранам Гребінківщини земляки - Заслужена артистка України, солістка Національної філармонії України та Заслуженого ансамблю Збройних сил України Ярослава Руденко та Заслужений журналіст України, почесний працівник Національного телебачення України Сергій Савелій.

І в залі, і на сцені і плакали, і сміялись, і всі разом співали, і святкували 30-річний ювілей усією дружною, славною ветеранською родиною.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, Однокласники, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1364
Категорія: Суспільство
Теги: організація ветеранів, ювілей, пенсіонери, Ветерани, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ