Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.02.2015

Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ: Підсумки та подальші пріорітети


Заступник начальника Лубенської ОДПІ - Сергій Григорович Донець розповідає про підсумки роботи Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ...


Гребінківське відділення Лубенської ОДПІ: Підсумки та подальші пріорітети В 2014 році на базі Міністерства доходів і зборів України створено нову Державну Фіскальну Службу України.

Завдання, як ми розуміємо, залишені для нової служби попередні - забезпечення надходжень в державну скарбницю. Новий 2015 рік приніс для платників податків нові зміни та новації в законодавстві.

Про підсумки роботи Гребінківського відділення Лубенської ОДПІ Державної фіскальної служби у Полтавській області та подальші перспективи ми попрохали розповісти заступника начальника Лубенської ОДПІ - Сергія Григоровича Донця.

- Шановний Сергію Григоровичу. Ви є куратором нашого району від Лубенської ОДПІ, розкажіть нашим читачам, що вдалося зробити в 2014 році, які напрямки діяльності для суб'єктів господарювання в Вашій роботі є пріоритетними.

- За минулий рік нам вдалося зробити чимало. Головні пріоритети лишились незмінними: якісне обслуговування платників податків із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум витрат часу представників бізнесу на спілкування з податківцями.

За підсумками 2014 року Гребінківське відділення досягло певних позитивних результатів, Так, станом на 01.01.2015 року, до державного бюджету мобілізовано 3 778,2 тис. грн., що більше минулорічних надходжень на 1 223,9 тис. грн., до місцевого бюджету надійшло 45 945,9 тис. грн., що більше минулорічних на З 158,5 тис. грн.

В 2015 році плануємо підвищення ефективності адміністрування податків, зборів, митних платежів та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, формування зручноїта комфортної для платника системи податкового та митного сервісу.

- Які новації в системі оподаткування приніс 2015 рік?

- Враховуючи напрями реформування економічної політики України, визначені Програмою діяльності Кабінету Міністрів України, Законом №71 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо податкової реформи", в 2015 році передбачено:
- зменшення кількості податків та зборів з 22 до 11;

- гармонізацію бухгалтерського та податкового обліку і визначення об'єкта оподаткування податком на прибуток підприємств, а саме за правилами бухгалтерського обліку;

- спеціальну процедуру електронного адміністрування ПДВ:

- зміни в оподаткуванні доходів фізичних осіб;

- запровадження місцевого податку на майно;

- оптимізацію кількості груп платників єдиного податку до чотирьох із підвищенням максимального розміру доходу, який дає змогу перебувати на спрощеній системі оподаткування (для першої та другої груп), зниження ставок єдиного податку для малого бізнесу;

- запровадження використання реєстраторів розрахункових операцій з електронною звітністю до ДФС при продажу товарів/послугу роздрібній мережі;

- поширення мораторію на 2 роки на перевірки малого бізнесу (з обсягом доходу до 20 млн. грн. у рік), за виключенням окремих випадків та операцій;

- зміни у справлянні акцизного податку.
- В даний час проводиться деклараційна кампанія. Декілька слів про організацію роботи у відділенні.

- Статтею 67 Конституції України сплату податків визначено громадянським обов'язком перед державою та суспільством. Тому одним із головних завдань підрозділів Державної Фіскальної служби є налагодження співпраці з платниками таким чином, щоб для одних деклараційна кампанія була зручною, а для інших -    результативною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватні лікарні можуть видавати лікарняні - такий "папірець" підписав Міністр Квіташвілі

Громадянин може звернутися за консультацією особисто, а також зателефонувати та з'ясувати усі незрозумілі питання щодо порядку заповнення та подання декларації.

Бланк декларації, як і відомості щодо її заповнення, можна безкоштовно отримати у відділенні. Крім того, подати податкову декларацію можна засобами телекомунікаційного зв'язку. Громадяни, платники податків можуть не виходячи зі своєї домівки через Інтернет подати декларацію про майновий стан за 2014 рік.

Вважаю, що у відділенні створені всі умови для подання декларацій про доходи за минулий рік. Сподіваюсь, що дії податківців сприятимуть формуванню нової податкової культури українських громадян, усвідомленню важливості їх ролі в наповненні бюджету та, відповідно, підвищенню рівня добробуту.

- Сергію Григоровичу, які головні завдання на 2015 рік стоять перед Фіскальною службою?

- В умовах протистояння зовнішній агресії, яка відображається на економічному стані країни, фіскальна служба зобов'язана швидко реалізовувати нововведення у податковій системі України.

Зі слів Голови ДФС України І. Білоуса: "Українське суспільство потребує простих та зрозумілих кроків від влади. Саме одним із них є початок змін у податковій системі України, яка є основою стабільної та успішної європейської країни. Сьогодні ми впроваджуємо лише відкриту, прозору та конструктивну позицію головних фіскальних органів країни, тому що тільки так ми здатні зупинити розхитування економічної стабільності".

На рівні з цим підвищена увага буде приділена зверненням громадян. Створений у відділенні центр по обслуговуванню платників забезпечить якісне надання юридичним та фізичним особам всіх видів адміністративних послуг.
 
Інтерв'ю вела Наталія ЛАКУША,
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1092
Категорія: Новини Гребінки
Теги: новації, Лубенська ОДПІ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ