Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

12.03.2020

Гребінківські школярі пішли на тритижневий карантин через коронавірус


В усіх школах оголосили карантин


Гребінківські школярі пішли на тритижневий карантин через коронавірусВсесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції.

З метою запобігання коронавірусу, у відповідності до рішення уряду України від 11.03.2020 року, з 12 березня до 3 квітня 2020 року на території громади, як і по всій Україні, оголошено карантин в усіх навчальних закладах: школах, дитячих садочках, закладах позашкільної освіти.

У зв’язку з останнім, міський голова Гребінківської громади В. Колісніченко, звернувся до роботодавців із розуміння поставитися до цієї ситуації і дозволити своїм співробітникам, які мають дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, в разі потреби працювати віддалено, з дому.

"Звертаюся до власників торгової мережі, закладів громадського харчування та побутового обслуговування з проханням проводити дезінфекцію у закладах.

На території громади заборонено проведення масових заходів із зібранням 200 і більше осіб та прохання до мешканців по можливості обмежити перебування в місцях великого скупчення людей (громадських місцях), поїздки тощо. Наше завдання - без паніки вжити заходів попередження та профілактики коронавірусу, більш відповідально віднестися до стану власного здоров’я та здоров’я своїх близьких.

Прохання до Всіх, з розумінням та відповідальністю віднестися до проведення запобіжних заходів та неухильно дотримуватися порад лікарів щодо особистої гігієни і профілактики інфекційних захворювань", - наголосив міський голова.

Міністерство охорони здоров’я України рекомендує громадянам України в разі будь-яких симптомів простуди невідкладно звертатися до медичних закладів.

Наразі у світі зафіксували понад 120 тисяч випадків COVID-19 у більш як 110 країнах.

В Україні перший випадок коронавірусу SARS-CoV-2 зафіксували 3 березня. Чоловік, хворий на COVID-19, повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого. Це єдиний підтверджений на цей час в Україні випадок захворювання на коронавірус. Усі інші підозри щодо можливого захворювання окремих людей наразі не підтвердилися.

Після того випадку 3 березня у МОЗ заявили, що «жодних екстремальних або надзвичайних подій не сталося», «є відпрацьований чіткий алгоритм, що ми робимо».

У МОЗ закликали «всіх, особливо осіб, які повертаються з країн, де зафіксовані випадки зараження на коронавірус, дотримуватись інструкцій та рекомендацій ВООЗ».

Всесвітня організація охорони здоров’я наголошує на необхідності особистої гігієни, інформаційної гігієни і людяної поведінки.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист від коронавіруса. Основні помилки, що допускаються при митті рук

Станом на ранок 11 березня 65 776 людей одужали після інфікування новим коронавірусом. Загалом у світі кількість зафіксованих випадків коронавірусу сягнула 119 132. Кількість летальних випадків становить понад 4 тисячі.

Для профілактики захворювання слід дотримуватись стандартних рекомендацій:
 
1. часто мийте руки або обробляйте дезінфікуючими засобами;

2. під час кашлю та чхання прикривайте рот і ніс паперовою хустинкою. уникайте тісного контакту з усіма, хто має гарячку та кашель;

3. якщо маєте підвищену температуру тіла, кашель й утруднене дихання, якнайшвидше зверніться до лікаря та повідомте йому попередньою історією подорожей;

4. не споживайте сирих чи недостатньо термічно оброблених продуктів тваринного походження.

Прохання до роботодавців: не залежно від форм власності дотримуватись Рекомендацій Держпраці України щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу на робочих місцях.

Нагадуємо, що люди можуть інфікуватисьCOVID-19:
 
– торкаючись забруднених поверхонь чи предметів, а потім торкаючись  очей, носа чи рота;

– через повітряно-крапельний шлях від хворого на COVID-19, стоячи на відстані одного метра від інфікованої особи (іншими словами, COVID-19 поширюється аналогічно грипу).

Більшість осіб, які інфіковані COVID-19 відчувають легкі симптоми хвороби та з часом одужують. Однак перебіг хвороби може бути більш складним та супроводжуватись ускладненнями такими як пневмонія. Такі хворі потребують термінової госпіталізації.

Ризик ускладнень захворювання зростає з віком, а саме:
 
– люди старше 40 років є більш вразливими, ніж люди до 40 років;

– люди з ослабленою імунною системою та люди з такими захворювання, як діабет, захворювання серця та легенів тощо.

Роботодавці повинні запроваджувати профілактичні заходи, навіть якщо випадки COVID-19 не зареєстровані у населеному пункті, де вони здійснюють свою господарську діяльність.

Модные купальники от интернет-магазин «Deli»

Своєчасно запроваджені профілактичні заходи можуть скоротити втрачені робочі дні через хворобу та зупинити або сповільнити розповсюдження COVID-19, якщо він потрапляє на одне з ваших робочих місць.

Переконайтесь, що робочі місця ваших працівників чисті та гігієнічні.
 
· Варто регулярно проводити прибирання на робочому місці: очищати поверхні, стільниці та дверні ручки відповідними засобами для чищення.

· Працівники мають обробляти руки дезінфекційними спиртовмісними засобами або мити руки з милом не менше 20 секунд.

Виконання вимог щодо гігієни праці на робочих місцях перешкоджає поширенню COVID-19:
 
· Порадьте працівникам та підрядникам перед поїздками у відрядження отримати загальнонаціональні (загальнодержавні) рекомендації щодо протидії розповсюдженню COVID-19.

· Розкажіть своїм співробітникам, підрядникам та клієнтам, що COVID-19 може почати розповсюджуватись у їх середовищі в разі наявності осіб з температурою 37.3 ºC.

· Особам з такою температурою необхідно залишатись вдома (або працювати вдома).

· Ведіть постійне спілкування з працівниками, видавайте працівникам прокламації, що рекомендують залишатись вдома (у випадках, коли працівники мають лише легкі симптоми COVID-19).

· Розміщайте плакати з рекомендаціями щодо профілактики розповсюдженню COVID-19 на робочих місцях.

· Поєднайте ці заходи із поширенням інформації іншими каналами зв’язку, які зазвичай використовуються у вашій організації або бізнесі.

Пам’ятайте, що прості запобіжні заходи та планування можуть мати велике значення.

Міський голова В. Колісніченко


Схожі матеріали:
👁 948
Категорія: Здоров'я
Теги: Карантин, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ