Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.06.2017

Гребінківський Центр первинної медико-санітарної допомоги готується відзначити професійне свято


У Гребінківському Центрі первинної медико-санітарної допомоги працює 140 чоловік


Гребінківський Центр первинної медико-санітарної допомоги готується відзначити професійне святоНапередодні Дня медичного працівника журналісти районної газети "Гребінчин край" завітали в комунальний заклад "Гребінківський ЦПМСД", їх радо зустрів головний лікар С.П. Литвиненко. Медики вже облаштували свої кабінети на новому місці, у приміщеннях колишньої залізничної лікарні.

У поліклініці розмістилися лікарі загальної практики сімейної медицини, у будівлі лікарні на 1 поверсі знаходиться територіальний центр, юридичні консультації та центр безоплатної правової допомоги, на другому - адмінкорпус Гребінківського ЦПМСД та дитяча консультація, на третьому - денний стаціонар.

Сергій Петрович розповідає, що Гребінківський ЦПМСД має найбільшу територію і кількість приміщень серед усіх новостворених центрів по Україні. Звичайно, є у цьому й "плюси", але найбільше турбот по утриманню, опаленню, ремонту будівель.

"До початку опалювального сезону потрібно переробити систему опалення, замінити старі труби на сучасні пластикові, запустити нову котельню, перекрити дах на господарських будівлях," - ставить для себе найближчі завдання Сергій Петрович. Адже керівник лікувального закладу повинен бути добрим господарем, менеджером, а вже потім - лікарем.

Оскільки у спадок дісталися не нові будівлі, то все потребує ремонту і заміни. Щоб взимку було тепло і сухо у лікарні і працівникам, і хворим, потрібно влітку багато зробити.

У Гребінківському Центрі первинної медико-санітарної допомоги працює 140 чоловік, які обслуговують місто і 25 сільських закладів охорони здоров'я.

У сільській місцевості працює 6 амбулаторій та 19 ФАПІв, лише Відрадне не має свого фельдшерсько-акушерського пункту.

Зараз у ЦПМСД трудиться 8 сімейних лікарів та 4 лікаря-педіатра, а ще потрібно 5 сімейних лікарів на роботу у сільські амбулаторії. Причому у селі, на відміну від міста, надають і житло для медпрацівників. Але охочих їхати у сільську місцевість немає.

"Взагалі, - бідкається головний лікар, - якщо лікарі підуть на заслужений відпочинок, на їх місце немає заміни. І кадрове питання турбує не лише ЦПМСД, а й ЦРЛ, і не тільки в нашому районі, а й по всій Україні."

Але медпрацівники, не зважаючи на проблеми і негаразди, щодня надають кваліфіковану медичну допомогу, рятують життя та здоров'я гребінківців.

Щоб швидше діставатися на виклики пацієнтів, відремонтували всі авто. В автопарку лікувального закладу знаходиться три УАЗ-469 ("бобік"), два УАЗ - 452 ("таблетка"), одна "Нива" та вантажівка ГАЗ-52.

Похвалитися технікою можуть лише 2 сільських заклади в охорони здоров'я: Короваївська амбулаторія має спеціалізоване авто (Опель) та Сербинівка -УАЗ. Нової техніки немає, тож старенькі УАЗи відремонтували та встановили газобалонне обладнання, щоб здешевити витрати на пальне. А нашими дорогами дістатися до будь-якого села краще все-таки УАЗом.4

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Полтавській обласній лікарні імені М.В.Скліфосовського з’явилось нове обладнання

Звичайно, вже скільки років поспіль влада береться за реформування медицини. Змінюються керівники і закони, впроваджуються в життя нові ідеї міністрів, та щоразу забуваються прописати статті фінансування нововведень. Не зважаючи на слабку матеріальну базу наших лікувальних закладів, відсутність сушених діагностичних апаратів, місцеві лікарні функціонують і хворі щогодини звертаються за допомогою до лікарів.

Більшість пацієнтів все-таки не в змозі поїхати на консультацію чи лікування в область, в Київ, тож єдина надія - це районна лікарня чи сімейний лікар, і вони, лікарі від Бога, роблять неможливе - повертають життя і здоров'я хворим.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1374
Категорія: Здоров'я
Теги: Гребінківський ЦПМСД, лікарня, День медичного працівника




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ