Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.12.2013

Гребінківський інформаційний центр органічного землеробства запрошує до співпраці


Ініціатор створення центру вчений агроном Микола Лисенко


Гребінківський інформаційний центр органічного землеробства запрошує до співпраці

Нещодавно, у Гребінці відкрився інформаційний центр органічного землеробства. Ініціатор створення центру вчений агроном Микола Лисенко.

Разом з родиною кілька років тому Микола Олександрович, втомлений міським життям, приїхав у невеличке село на Гребінківщині. Оселилися в Олександрівці. Багато незнайомих житейських проблем звалилося на плечі міських донедавна жителів. Але поступово подружжя освоїло цю життєву науку.

3 великим задоволенням Микола Олександрович трудився в саду та на городі. Застосовував і випробовував на практиці ті знання, що здобув за багато років у теорії. І згодом земля почала віддячувати небайдужому і старанному трудареві хорошими врожаями.

Але згодом Микола Олександрович зрозумів, що хотів би поділитися своїми знаннями та досвідом з людьми, котрі теж так, як і він, люблять свою землю, люблять працювати на ній, але не мають відповідних знань, щоб не нашкодити землі, але при цьому мати хорошу винагороду за свою важку працю у вигляді добрих врожаїв.

А ще дуже вразила Миколу Олександровича ситуація із садівництвом у нашому краї. Адже фруктові насадження поступово зникають з наших дворів, бо ми часто не вміємо вберегти дерева, доглядати за ними, і через те мимоволі розчаровуємося. Хоча наш клімат і інші природні умови дозволяють вирощувати майже всі фруктові культури. Інша справа - треба вчитися поводитися і з насадженнями.

Тож так з'явилася ідея створення інформаційного центру, згодом ідея стала втілюватися в життя. Тепер у приміщенні колишньої редакції районної газети за адресою: вул. 50 років Жовтня, 10 знаходиться інформаційний центр органічного землеробства.

Центр прагне об'єднати людей, котрі люблять землю і хочуть зберегти її для нащадків. Тут чекають людей, що хотіли б обмінюватися знаннями, досвідом, а також посадковим матеріалом і іншим Центр може надати кваліфіковану консультацію, а також практичну допомогу садівникам Гребінківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці почав свою роботу Інфоцентр органічного землеробства

Є багато цікавої літератури про садівництво, органічне землеробство. В центрі можна придбати біологічні засоби захисту рослин, системи зрошення (крапельні), укривні матеріали (плівки, агроволокно), садовий інвентар та інше.

Особливої уваги заслуговують саджанці фруктових культур. Всі вони української селекції, виведені і вирощені у Інституті помології ім. Л.П.Симиренка, Національної Академії аграрних наук України. Гарантована якість саджанців,

Є можливість проводити освітні семінари по садівництву. Можна запропонувати свою тему семінару. Для проведення цих заходів є можливість запрошення досвідчених садівників, котрі будуть в теорії та на практиці розповідати про все, що цікавитиме садівників -початківців.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1179
Категорія: Освіта
Теги: центр, Гребінка, інформаційний центр органічного зем, вчений, Микола Лисенко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині затримано наркоторгівця В Пирятині затримано наркоторгівця
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ