Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.12.2017

Гребінківський терцентр активно поширює волонтерський рух


За співпраці Полтавської обласної ГО «Твій світ» реалізовано проект «Ігри та розваги для літніх людей»


Гребінківський терцентр активно поширює волонтерський рух“Волонтери є багатством народів”
В житті діє закон “сіяння” та “жнив”.      
      

І що людина сіє навколо себе: словами, діями, ставленням, те вона й пожинає від оточуючих, родини, дітей.

Коли ми задаємось питаннями: чому ж нам так погано? Чому нас ображають? Чому нас не люблять?… Обов‘язково потрібно запитати себе: як я ставлюсь до ближнього? Ніхто з нас не має права забувати, що поруч є люди, які потребують нашої допомоги та підтримки.

Недарма кажуть, що добре слово може подарувати людині надію, врятувати життя, а зле слово навіть може вбити.

Приємно знати, що в нашому сучасному дуже жорстокому світі знаходяться благодійники, є люди які стають волонтерами і, не дивлячись на свої слабкості, вік, стан здоров’я не перестають рухатись вперед та допомагають ще слабшим за себе.

Активною волонтерською діяльністю займаються люди похилого віку. Вони опікуються своїми ближніми – знайомими та сусідами, яким дуже потрібна підтримка.

На сьогоднішній день вікова категорія людей, якими опікуються – від 70 до 90 років, серед них є інваліди, учасники Великої вітчизняної війни, онкохворі, переселенці із зони АТО.

Волонтери-представники ветеранських організацій, волонтери-учні шкіл району проводять свою волонтерську діяльність по-різному: одні - надають допомогу ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій та іншим категоріям мало захищеного населення в обробці присадибних ділянок та прибудинкових територій, хтось допоможе придбавши і доставивши продукти харчування та медикаменти, зваривши їсти і т.д. Комусь можливо потрібно поспілкуватися в теплій затишній атмосфері за чашкою теплого чаю з солодощами.

Активно залучається учнівська молодь для надання посильної допомоги літнім людям та людям з інвалідністю.

 Цього року Гребінківським територіальним центром спільно із центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було відзначено активних волонтерів серед учнівської молоді району.

Символічними подарунками були нагороджені волонтерські загони Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ст. та Гребінківської ЗОШ №1 І-ІІІ ст.

Дякуємо директорам шкіл, заступникам із виховної роботи, педагогам-організаторам, батькам за те, що навчають і виховують у молодого покоління співчуття до ближнього, доброти,  чуйності, щиросердного ставлення до літніх людей, прагнення зробити добро людям та надання безкорисливої допомоги.

На районному рівні було проведено засідання круглого столу за участі кращих волонтерів за всіма напрямками.

У даному засіданні взяли участь завідувач відділення «Соціальний офіс» територіального центру -  Федорченко З.А., фахівець із соціальної роботи відділення «Соціальний офіс» терцентру – Соловей І.М. та волонтери - ветерани Колісніченко Л.Г. і Ледянкіна Г.П., які були відзначені Почесними грамотами Гребінківської районної державної адміністрації та Гребінківської міської ради, як кращі волонтери серед людей поважного віку та з нагоди Міжнародного дня волонтера.

Крім того, за співпраці Полтавської обласної громадської організації «Твій світ» реалізовано проект «Ігри та розваги для літніх людей», що підтримується програмою «Активні громадяни» Британської Ради в Україні, для найактивніших учасників волонтерського руху серед осіб похилого віку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінківському територіальному центрі соціального обслуговування вітали волонтерів

 Метою даного заходу  було поліпшення психофізичного стану у літніх людей, тренування пам'яті, загострення уваги через посильну прогулянку. Учасники взяли участь у  ігровій програмі в центрі сімейного дозвілля, безкоштовно переглянули фільм у форматі 3D, пограли в аерохокей, настільний футбол, більярд.
 
На сьогоднішній день районним територіальним центром ведеться активна робота по поширенню волонтерського руху в районі як серед молоді, так і серед літніх людей, до співпраці залучаються громадські організації, приватні підприємці та релігійні громади.

Поруч з кожним із нас по сусідству є хворі люди, люди, які не можуть пересуватися і майже не виходять з дому. Для них ваша підтримка буде дуже важлива. Тому, якщо ви готові піклуватися про них, чи надати хоча б мізерну допомогу - ми раді будемо бачити вас у команді волонтерів.
 
Завідувач відділення «Соціальний офіс»
територіального центру З. Федорченко


Схожі матеріали:
👁 1487
Категорія: Суспільство
Теги: Полтавщина, волонтери, волонтерський рух, Гребінка, терцентр




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ