Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.10.2018

Гребінківський військкомат опублікував списки тих, хто ухиляється від призову


Названі громадяни не хочуть навчитися військовій справі, не хочуть захищати свою Батьківщину, свою родину


Гребінківський військкомат опублікував списки тих, хто ухиляється від призовуПризов громадян на строкову військову службу

Згідно з Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу» та на підставу Указу Президента України № 33 від 15.02.2018 р. з 1 жовтня в державі розпочато призов громадян на строкову військову службу «Осінь – 2018». Як і в попередні призови на строкову службу призиваються громадяни віком від 20 до 27 років. Хочу нагадати призовникам та їх батькам, що солдати строкової служби в зону проведення бойових дій на території Донецької та Луганської областей не направляються.

Військову службу вони проходять переважно в Центральній та Західній областях України. Призовникам, якщо вони були офіційно працевлаштовані, зберігається робота, посада та виплачується середній заробіток на весь період їхньої служби в підприємствах, установах та організаціях, незалежно від форм власності.

Грошові витрати на виплату середнього заробітку компенсуються за рахунок державного бюджету. Крім того, призовникам перед їх відправкою до лав ЗСУ, від держави виплачується матеріальна допомога. На сьогоднішній день вона складає 3500 грн.

Строки військової служби залишились незмінними. Для призовників, які мають вищу освіту – 1 рік, для всіх інших – 1 рік і 6 місяців. Призовний вік теж залишився незмінним від 20 до 27 років.

Підводячи перші підсумки призову можна сказати, що більшість призовників віднеслись добросовісно до виконання свого громадянського обов’язку. Як по повісткам так і самостійно з’явились у військовий комісаріат для проходження медичної комісії.

Призов громадян на строкову військову службу
 

 Але багато й таких, що переховується від призову. Аналізуючи повідомлення від голів сільських рад, можна виділити «уклоністів», які не один рік переховуються від призову на строкову військову службу:
 
По Тарасівській сільській раді:

1.Олійник Дмитро Миколайович.
2.Солошин Роман Олександрович
3.Квач Вадим Олександрович.

По Березівській сільській раді:
 
1.Карпець Володимир Володимирович
2. Губій Дмитро Олегович
3. Дроздецький Анатолій Вікторович
4. Черенков Олександр Олександрович
5. Козачок Євгеній Валерійович

По Стукалівській сільській раді:
 
1.Хребет Ігор Михайлович
2. Перевала Іван Михайлович
3. Бербін Владислав Сергійович
4.Блоха Олександр Михайлович

По Короваївській сільській раді:
 
1.Коліщак Володимир Васильович
2. Босс Артур Васильович

По Кулажинській сільській раді:
 
1.Терещенко Богдан Володимирович
2.Острянський Роман Володимирович
3. Безуглий Роман Олександрович
4. Ковельський Віталій Вікторович
5. Бугай Андрій Григорович

По Почаївській сільській раді:
 
1. Панчошний Владислав Миколайович
2. Ковтун Сергій Сергійович
3. Бихкало Ігор Олександрович
4. Купрієнко Олексій Семенович
5. Пономаренко Єлісей Сергійович
6. Скриль Олександр Миколайович.

По Майорщинській сільській раді:
 
1. Ісаченко Едуард Володимирович
2.Філатов Михайло Юрійович
3.Становський Андрій Олександрович
4.Карабут Роман Ярославович
5. Мороз Тарас Васильович
 
"Названі громадяни не хочуть навчитися військовій справі, не хочуть захищати свою Батьківщину, свою родину. Не хочуть ставати справжніми чоловіками , а хочуть все життя ховатися під «юбками» своїх матерів чи за плечими своїх батьків. Окремо хочу звернутися до батьків. Армія – це не просто слово. Армія – це школа життя, яка виховує у ваших синів повагу до своїх батьків, повагу до людей. Після служби в армії хлопці стають мудрішими , вони пере усвідомлюють сенс життя", - зазначив військовий комісар Гребінківського РВК А. В. Линько.


Призов громадян на строкову військову службу
 

До військового комісаріату звертаються багато матерів, які в свій час переховували своїх синів від призову на строкову військову службу з проханням забрати сина в армію, бо він покотився під уклін ( або став наркоманом, або притягався до кримінальної відповідальності). Але такі юнаки в армії теж не потрібні.

В цей скрутний економічний час, коли ціни на опалення житла, комунальні послуги виростають в рази, важливу роль для батьків відіграє отримання субсидій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці на семінарі розповідали про африканську чуму свиней (ФОТО)

Шановні батьки!!! Відправлення Вашого сина на строкову військову службу суттєво збільшує ваш шанс на отримання субсидії. Так як субсидія нараховується залежачи від сукупного доходу сім’ї, то при призові на строкову військову службу ваш син виключається з обліку проживаючих в помешканні (військовий комісаріат надає довідку) і ви зможете отримати субсидію для сплати комунальних послуг. Для більш детального роз’яснення зверніться у відділ соціального захисту населення.

Комплектування ЗСУ військовослужбовцями за контрактом.

Військова служба за контрактом у Збройних Силах України на сьогоднішній день являється одним з кращих видів працевлаштування, особливо для громадян які вже працюють, але отримують низьку заробітну плату. Хочу нагадати , що при вступі на військову службу за контрактом до ЗСУ за працюючими зберігається робоче місце, посада та виплачується середній заробіток на протязі всього періоду служби.

Грошове забезпечення солдата –контрактника на теперішній час виходячи з його займаної посади становить 8000-85000 грн. З 1 січня 2019 року очікується значне підвищення грошового забезпечення.

На сьогоднішній день військовий комісаріат комплектує військовослужбовцями за контрактом частини морської піхоти (м.Одеса, м.Миколаїв). Першу танкову бригаду (м.Чернігів), 30 окрему мотопіхотну бригаду (м.Новоград-Волинський) В першу чергу потрібні водії автомобілів (категорія С), водії-механіки БМП, танків, самохідних артилерійських установок.

Більш широку інформацію для бажаючих проходити військову службу за контрактом буде надано особисто у військовому комісаріаті.

Схожі матеріали:
👁 3227
Категорія: Суспільство
Теги: громадяни Гребінківщини, військова служба, Призов, уклоністи, армія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ