Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.04.2015

Гребінку, Пирятин та Лубни відвідали німецькі експерти з питань децентралізації влади


Метою майбутнього проекту буде покращення управління, комунікації та нагляду за процесом децентралізації в Україні


децентралізація влади21 квітня відбулася зустріч міського голови Олександра Грицаєнка та голови Лубенської районної ради Олександра Темченка з німецькими експертами з розробки нового проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) з питань децентралізації влади в Україні. Метою майбутнього проекту є покращення управління процесами реалізації реформ, комунікацій та нагляду за впровадженням децентралізації в регіонах, містах та селищах України.

Як зазначив керівник місії, незалежний експерт  Штефан Дрегер, пілотні області, які стануть учасниками проекту, з їх регіонами, містами та селищами,   отримають підтримку та супровід під час фахового впровадження реформ на місцях. Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) розглядає Полтавську область як можливу пілотну для впровадження зазначеного проекту. В рамках свого візиту німецькі експерти відвідали також міста Полтава, Гребінка та Пирятин. В планах на майбутнє – обговорення проекту  в Чернівцях. Розпочати роботу зазначеного проекту планують восени цього року та працюватимуть потягом трьох років.

Міський голова Олександр Грицаєнко привітав гостей та зазначив, що особливо приємно приймати представників Німеччини незадовго до відзначення 8 травня Дня примирення та Дня перемоги над нацизмом у Європі, та ті ідеї, які запропонують німецькі експерти, підуть на користь всім українцям та лубенцям зокрема. Як зазначив очільник Лубен, на обласному рівні відбувалися певні заходи, під час яких розповідали про певні переваги проведення децентралізації, проте на сьогодні немає конкретної моделі цієї процедури.

Німецькі експерти цікавилися, чи відбувалися обговорення щодо децентралізації у місті та районі та які  побоювання є у влади та громадян. Голова районної ради Олександр Темченко висловив думку, що побоювання з боку жителів сільської місцевості дійсно є, – селяни остерігаються закриття шкіл, медичних та культурних закладів. Також представники місцевої влади поцікавилися, чи передбачені певні інвестиції на користь місцевих громад для проведення такого проекту. Німецькі представники зазначили, що завданнями проекту є надання методичної та технічної допомоги для впровадження децентралізації в регіонах та містах.

Завершуючи зустріч, міський голова висловив впевненість, що під пильним наглядом європейських держав  та за їх підтримки процес реформування громад в Україні все таки відбудеться. На це німецькі візаві зазначили, що в України є політична воля, та висловили сподівання, що українці розуміють необхідність проведення реформ, які стануть результатом покращення їх життя.

Потому мер міста запросив німецьких гостей до холу міської ради, де запропонував помилуватися розташованими там картинами лубенського художника Віктора Бабенка та переглянути Книгу Почесних громадян міста. Гості із захопленням переглянули картини, висловили задоволення проведеною зустріччю та сподівання на подальшу співпрацю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавщина активно долучилася до загальнонаціональної кампанії «Крим – це Україна»

21 квітня у Пирятині відбулася зустріч голови районної ради Сергія Пазюка, міського голови Олексія Рябоконя та його заступника Ігоря Шикеринця з експертами Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ), з метою розробки нового проекту GIZ із децентралізації.

Пілотні області, які стануть учасниками проекту, з їхніми районами, містами та селищами отримають підтримку та супровід під час фахового впровадження реформ на місцях. Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) розглядає Полтавську область як можливу пілотну для впровадження зазначеного проекту.

У ході зустрічі керівнику місії, незалежному експерту Штефану Дрегеру, експерту GIZ Тімо Б’янку та заступнику керівника проекту GIZ «Реформа управління на сході України» Тарасу Журавлю було презентовано міжнародну співпрацю та проектну діяльність Пирятинської міської ради.

Очільники району і міста поінформували як іде на Пирятинщині процес обговорення реформування та висловили свою думку з приводу децентралізації в Україні.

Схожі матеріали:
👁 1207
Категорія: Суспільство
Теги: німецькі експерти, пирятин, проек GIZ, Гребінка




Всього коментарів: 1

0
1 Петро ІІІ   (23.04.2015)
А у Гребінці, з ким зустрічалися і що рішали...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ