Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.03.2012

Грішити чи не грішити під час Великого посту



Грішити чи не грішити під час Великого посту

Іде Великий піст, а це означає, що за канонами Православної церкви настав час стриманості не лише в їжі і розвагах, але і в інтимному житті.

Але чи готові сучасні люди поставити на час посту кому у своїх сексуальних стосунках з коханою людиною, і чи не переросте ця кома в точку?

Для християн піст - це своєрідне очищення душі, яке відбувається завдяки відмові від тілесних потреб і задоволень. Тому правила християнського благочестя припускають і відмову від подружньої близькості під час посту. Апостол Павло так писав про це: "Не ухиляйтеся один від одного, хіба за згодою, на якийсь час, для вправи в посту і молитві". Але що робити, якщо цієї згоди немає?

Не кожен чоловік здатний на таку тривалу стриманість, а як бути, якщо він до того ж невіруючий, або ж знаходиться в постійних роз'їздах і бачить свою дружину рідко? Багато різних ситуацій можна представити. А для будь-якої жінки важливо, щоб у будинку була гармонія. Але про яку гармонію може йтися, якщо чоловік не задоволений? Що ж робити в такій ситуації?

Грішити або не грішити?


Слід пам'ятати, що Церква виступає за міцні подружні стосунки, і зовсім не в її інтересах їх руйнувати. Тому дотримання поста в інтимних стосунках для подружжя має бути справою обопільної згоди, якщо ж такого немає, можливо, ви просто ще не готові до цього.

Ні в якому разі не потрібно примушувати чоловіка дотримуватися посту разом з вами, так він може зненавидіти і вас і Церкву. Пам'ятайте, піст - справа добровільна, а не примусове. Тому, якщо ви хочете, щоб ваш чоловік розділяв з вами вашу віру, не давіть на нього. Спробуйте спершу підготувати його до цього, сходіть разом в Церкву, ненав'язливо підсуньте йому книгу про релігію.

Якщо ж ваш чоловік не готовий до посту, а для вас відмова від стриманості ніяк не прийнятна, спробуйте поговорити з ним, розкажіть йому, які плюси у ваше статеве життя може принести перерву в сексі. Адже понудьгувати один по одному буває дуже корисно. Це загострить ваші почуття, посилить потяг, принесе у ваші стосунки свіжість, нові емоції і відчуття.

Також піст може стати хорошим тренуванням вашої сили волі. Адже в сімейному житті дуже важливо привчити себе до дисципліни, навчитися контролювати свої бажання. Головне, щоб ви прийшли до взаєморозуміння, і прийняли одно рішення на двох.

Зачаття під час посту

Що робити, якщо сталося так, що під час посту ви не просто вдавалися до любові, але ще і, як виявилося, зачали дитину? Спершу заспокойтеся і перестаньте винити себе, що сталося - те сталося.

Пам'ятайте, усі думки матеріальні, тому не потрібно думати, що через вашу необережність малюк обов'язково народитися нездоровим або ж в майбутньому стане серійним маніяком.

Це не так. Не дивлячись на те, що Церква негативно відноситься до зачаття дітей в дні посту, вона благословить абсолютно усіх дітей. А хіба може бути по-іншому?

Адже діти - це дар Божий. Тому замість того, щоб засмучуватися і чекати кари, просто сходіть в Церкву і сповідуйтеся, поговоріть з батюшкою, попросіть у нього благословення, а потім починайте готуватися до найдивовижнішої події у вашому житті - народженню малюка.


Схожі матеріали:
👁 3086
Категорія: Здоров'я
Теги: користь, сімейне життя, Зачаття, Секс, Апостол Павло, Великий піст, православна церква




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ