Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.06.2016

Громадські активісти з п’яти районів хочуть бачити міського голову Пирятина кандидатом у депутати


Зібрання неформальної ініціативної групи, куди приїхали лідери громадської думки з п’яти районів Полтавщини, відбулося днями в Пирятині


Громадські активісти з п’яти районів хочуть бачити міського голову Пирятина кандидатом у депутати Зібрання неформальної ініціативної групи, куди приїхали лідери громадської думки з п’яти районів Полтавщини, відбулося днями в Пирятині. Вони не задоволені тими висуванцями, яких пропонують партії, а отже вирішили зібратися й обговорити можливу кандидатуру, яка би, на їхню думку, стала гідним представником громади в парламенті, про це пишуть "Події та коментарі".

Порадитися щодо того, хто може стати ефективним представником 151-го виборчого округу і належним чином репрезентувати інтереси виборців у парламенті приїхали освітяни, керівники та провідні спеціалісти підприємств і установ, посадовці, представники місцевого самоврядування. Усі вони занепокоєні тим, яка доля спіткає розпочаті нині на окрузі справи, чи достатньо обізнаним у проблематиці районів буде наступний народний обранець, за якого голосуватимуть 17 липня на позачергових виборах.

Активісти висловили побоювання, що з тих кандидатів, кого вже зараз запропонували партії, і тих, хто пішов самовисуванцем, немає жодного, хто би насправді орієнтувався в потребах округу. За гучними гаслами ховаються або невідомі в цих районах люди, або ті, кому нині особливо немає чим похвалитися в напрямку роботи з громадами.

Порадившись, учасники зборів вирішили: делегувати на вибори потрібно того, хто має реальний досвід вирішення локальних проблем, показав себе як ефективний господарник і має конкретні результати, які зробили життя громади кращим. Тому вирішили просити міського голову Пирятина Олексія Рябоконя балотуватися на позачергових виборах як представника, якого делегує громада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтаві нагородили переможців конкурсу "Успішна жінка Полтавщини"

– Ви знаєте, що політичні партії визначилися з кандидатами, але ще є такий момент, що наша ініціативна група, яка зібралась у Пирятині, подумала – а чому висувають кандидатами в депутати різних людей, здебільшого таких, яких ми не знаємо? Серед нас є такі люди, які можуть достойно представляти на національному рівні наш регіон. Отже, ми зупинилися на тому, кого дійсно добре знаємо – це Рябоконь Олексій Петрович. Це дійсно людина, яка працює тут, на місці, вона справді знає всі проблеми цих районів і добре обізнана з людьми, які тут живуть. Він працював у Чорнухинському районі, добре знає, що робиться в Лохвиці, Гадячі, Гребінці.

Де б він не працював, він завжди стає ініціатором якихось нових технологій, ініціатив. На нашу думку, та людина, яка з низів знає проблеми самоврядування, вона буде належним чином вирішувати їх на вищому законодавчому рівні, – зазначив ведучий цього неформального зібрання Олександр Горбачов, який очолює Пирятинську дитячо-юнацьку спортивну школу та є головою Полтавської обласної федерації легкої атлетики. 
 

– Коли до мене привели Олексія Петровича, я зразу на нього подивився і сказав – сумніватися тут ні в чому, у цьому хлопцеві. Був він після інституту, молодий ще, але я знаю, що коли є бажання – всього можна досягнути. Потім він працював технологом, а тоді, коли мене доля кинула на державну службу і настав момент, що треба було призначати головного інженера дослідного спеціалізованого заводу, я без усіляких сумнівів віддав йому цю посаду. А тоді й він перейшов на державну службу, почали більше зустрічатися – так і працювали. Повірте мені, я ніколи не помиляюся в людях, він сумлінний, чесний і рвучкий до роботи.

Він віддається роботі повністю, навіть за останній час подивіться, скільки доброго і нового зроблено міським головою в Пирятині. Так що я переконаний, що кращого кандидата від нашого округу немає. І хотілося б, щоб усі підтримали його в цьому, – поділився своїми думками Анатолій Повшедний, якого громада в минулі роки двічі обирала міським головою Пирятина. 

– Я сам родом із Чорнухинського району, пізнав його вперше за розповідями своєї мами. Для Олексія Петровича, я так зрозумів, людина – це основне. Завжди він працював з усіма як можна добріше, краще. Я про такий факт розкажу: приїздить Олексій Петрович у поле.

Жінки на ланці полють буряк. Він завжди вийде з машини, підійде до них, де б вони не були, в якому краю поля, і запитає, й поговорить з ними. Жінки окрилені тим, що найвищий керівник районного масштабу просто переговорив з ними, поцікавився справами. Оце говорить про нього як про людину. А коли він працював у Чорнухинській райдержадміністрації, то заслужив там повагу в людей, навіть у тих, які до нього ставилися спочатку скептично. Тому я підтримую його і поділяю в цьому думку сьогоднішніх зборів, – зазначив вчитель фізкультури з Гребінки Василь Солодкий.
 


 

Василь Стасовський, керівник Північного регіону ТОВ «Баришівська зернова компанія» Чорнухинського району, гаряче підтримує свого фактично соратника, а раніше опонента, адже знайомство почалося з напружених робочих відносин. Але згодом обоє керівників порозумілися, ситуацію вирішили на користь громади і відтоді мають теплі людські взаємини. 

– Практична робота показала, що ми на одній хвилі й тоді були, коли Олексій Рябоконь прийшов працювати в Чорнухинську райдержадміністрацію. Бо для цієї людини справедливість – це основне, у будь-якій роботі, на якій би посаді він не був. І я вже зараз бачу прізвища деяких людей, моїх колег по обласній раді, які вже висунулися, то вони взагалі не знають цього округу, цих районів. Я не знаю ні в кого, як в Олексія Рябоконя, такого масштабу мислення, такої практики, такої людяності, оптимізму, ходи в ногу з часом і навіть випереджаючи його. Дуже бракує такої людини зараз у парламенті.

Проблеми малих селищ і сіл обходять часто там стороною, і багато депутатів служать різним кланам, а треба служити громаді. Для Олексія Петровича дуже важливо дивитися людям у вічі. Під час будь-яких виборів, що тут відбувалися, він проводив сотні зустрічі по мікрорайонах, найменших, але він говорив із людьми, скільки б їх не прийшло. Для нього важливий кожен. Він знає, що треба внести для сучасного розвитку громади, що потрібно нам для того, щоб досягти загалом добробут в Україні.

Гадячанка Тетяна Рубан знає Олексія Рябоконя і його родину з дитинства. Так сталося, що нині вона працює заступником директора з навчально-виховної роботи Гадяцької спеціалізованої школи №2, тобто того навчального закладу, в якому здобував знання сам Олексій Петрович. 

– Всі якості, про які тут говорили, вони притаманні Олексію Петровичу з дитинства. Він вміє організувати процес, поважає думку інших. Він дуже гарна людина і як сусід, і як син, і як батько. Мені дуже приємно, що на прохання про допомогу для школи, він відгукувався, завжди нам допомагав, чим міг. Наша громада його знає з дитинства як відповідального і людину слова: коли пообіцяв щось, обов’язково виконає. Приємно те, що знають його по всіх районах нашого округу, бо він працював чи взаємодіяв з кожним із них. І всюди про нього говорять тільки позитивно. 

Сергій Завгородній співпрацював з Олексієм Рябоконем як директор по сировині Лохвицького цукрового заводу. Попри всі складнощі, які на той момент переживала галузь, двом фахівцям вдалося знати спільну мову і в міру можливостей знаходити оптимальні рішення для обох сторін.

– Я підтримую все, що сказане іншими. Так сталося, що я працював на цукровому заводі в 1999 році, якраз Олексій Петрович прийшов керівником у Чорнухинську РДА і ми зустрілися. Район був в економічному плані й у галузі бурякосіяння в занепаді. Завдяки йому, його силі духу і відповідальності, він пішов на співпрацю, піднімали товаровиробників, процес у нас ішов. Це дійсно та людина, з якою можна вирішувати як виробничі, так і побутові питання. Протягом всіх інших періодів, де я не працював, стикаючись по інших питаннях з Олексієм Петровичем, завжди знаходили спільну мову. І на мою думку, він достойний представляти гідно нашу громаду.

За результатами цього неформального зібрання присутні вирішили провести більш широкий діалог всередині своїх районів, запропонувати представникам місцевого самоврядування, іншим лідерам громадської думки також підтримати Олексія Рябоконя. Остаточне рішення щодо висування «народного кандидата» активісти визначать на розширених зборах.

Схожі матеріали:
👁 1354
Категорія: Суспільство
Теги: пирятин, громадськість, 151 округ, Гребінка, кандидати, вибори




Всього коментарів: 1

0
1 Cat   (08.06.2016)
Рябоконь.. партія регіонів і вірна служба ригам.. привид "ригів" бродить по округу? yes

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ