Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.04.2018

Із першого квітня вилов риби і раків на території Полтавщини забороняється


із 1 квітня по 9 червня (включно) поточного року заборонено лов (добування) риби у весняно-літній період


Із першого квітня вилов риби і раків на території Полтавщини забороняєтьсяІз першого квітня вилов риби і раків на території Полтавщини забороняється у зв’язку з нерестовим періодом/

Із метою забезпечення охорони та збереження в належному стані середовища перебування, шляхів міграції і місць природного відтворення (нерестовищ) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах забороняється вилов риби у нерестовий період.

Відповідно до наказу Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області №44 від 20.03.2018 р. із 1 квітня по 9 червня (включно) поточного року заборонено лов (добування) риби у весняно-літній період в акваторії Кам’янського водосховища у межах області з його стометровою прибережною захисною смугою, визначеною Водним кодексом України, й акваторії Кременчуцького водосховища у межах адміністративної території Полтавської області, включно з акваторією Сулинської затоки з її стометровою прибережною захисною смугою. У всіх інших рибогосподарських водних об’єктах на теренах краю вилов риби заборонено з 1 квітня по 20 травня (включно), а у придаткових системах річок – із 1 квітня по 29 червня поточного року.

На період нересту риби в місцях, які оголошені нерестовищами, заборонено пересування всіх плавучих засобів (за винятком установлених судових ходів, транзитного проходу, виконання робіт по встановленню бакенів і у випадках надзвичайної потреби (шторм, туман, аварія і т.п.), крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів.

Водночас дозволено любительський лов риби на період весняно-літньої заборони на лов (добування) водних біоресурсів у межах Кам’янського, Кременчуцького водосховищ і на малих річках однією поплавкою або донною вудкою з одним гачком і спінінгом із блешнею з берега в межах населених пунктів, за винятком місць нерестовищ, вказаних нижче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рятувальники Полтавщини продовжують долати наслідки інтенсивного танення снігу

Перелік нерестовищ на Кам’янському, Кременчуцькому водосховищах і річках, на яких любительський лов риби в період нересту заборонений
  1. Власівська затока (лівий берег) – від початку садівничого товариства «Будівник», включаючи Самусіївські плавні до затоки Кагамлик. Від корінного берега до форватера – 600 га.
  2. Білецківські плавні (правий берег) – від дитячого табору «Чайка» вниз по течії до причалу колишнього рибгоспу «Верньодніпровець». Від корінного берега до островів «Зелений», «Динька», «Попівка» – 1400 га.
  3. Внутрішні затоки о. Шаломай.
  4. Івківські плавні (лівий берег) – від входу в річище Контарево до виходу з річища в р. Псел – 300 га.
  5. Від гирла річки Псел на південну закінченість о. Вовчок вгору до мосту – 100 га.
  6. Кам’яно-Потоцькі плавні (правий берег) – від човнової станції КВСЗ-1 до риббригади №2 рибгоспу «Вітеко» (нині база відпочинку «Маяк») – 400 га.
  7. Від вантажного річкового порту Комсомольськ (лівий берег) до Тахтаївського кар’єру, включаючи Саловські, Келебердянські, Григоро-Бригадировські, Солошинські плавні. Від корінного берега до форватера – 4000 га.
  8. Чикалівські, Успенські плавні (правий берег) – від Чикалівського кар’єру до Дереївського кар’єру. Від корінного берега до форватера – 400 га.
  9. Гирло р. Ворскла (лівий берег) – від рибгоспу «Ворсклянське» до мосту біля с. Лучки – 1700 га.
  10. Ворсклянська заплава – плавні від с. Вільховатка до турбази «Жемчужина» (с. Придніпрянське) вглиб водоймища до форватера, включаючи острови Вишняки, Орлянський – 6000 га.
  11. Від водозабору Редутського щебеневого заводу, вздовж півострова Крячківський із внутрішніми затоками включно з затокою Барбара до пляжу м. Горішні Плавні. Загальна площа – 130 га.
  12. Сулинська затока загальною площею 31,16 тис. га.
У малих річках нерестовищами є всі в межень заплавні водойми річок Псел, Ворскла в межах Полтавської області, річка Сула на підконтрольній території Полтавського рибоохоронного патруля.

Наказом Управління Державного агентства рибного господарства у Полтавській області №45 від 20.03.2018 на теренах краю встановлено термін заборони на лов (добування) раків у зв’язку з їх линькою в 2018 році у такі строки:
  • у період виношування ікри та першої линьки – з 1 квітня 2018 року по 30 червня 2018 року;
  • у період другої линьки – з 25 серпня 2018 року по 30 вересня 2018 року.


Схожі матеріали:
👁 1044
Категорія: Полтавщина
Теги: риба, нерест




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ