Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.03.2016

Як Гребінківщина готується відзначити 30-ті роковини трагедії на ЧАЕС


На 24 квітня запланований концерт Заслуженої артистки України Олени Білоконь


Як Гребінківщина готується відзначити 30-ті роковини трагедії на ЧАЕСУ квітні цього року усе наше суспільство буде пригадувати події тридцятилітньої давності, які сколихнули тоді півсвіту.

Аварія на Чорнобильській атомній зачепила чи не кожну родину у нашій державі, і нині ми відчуваємо її руйнівні наслідки. Це була катастрофа світового масштабу. Тож зараз на всіх рівнях у нашій державі триває підготовка до відзначення сумних роковин Чорнобильської катастрофи.

Минулого тижня у кабінеті голови райдержадміністрації В. В. Роспопова відбувалося засідання "круглого столу", на якому обговорювалися заходи, які будуть проведені у Гребінківському районі і будуть присвячені відзначенню цього сумного ювілею всеукраїнської трагедії.

Згідно розпорядження голови райдержадміністрації, розроблений план заходів, котрий передбачає змістовне відзначення річниці Чорнобильської трагедії.

Планується провести меморіальні заходи у період з 24 по 26 квітня. Відзначення річниці спрямовується в першу чергу на те, щоб вшанувати кожного учасника ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Як зазначив голова районної організації "Союз Чорнобиль України" М.П.Петренко, треба приділити увагу кожному ліквідатору.

Делегація з числа учасників організації та представників громадськості провідають могили уже померлих ліквідаторів. Родинам померлих та усім ліквідаторам будуть вручені продуктові набори. Традиційно буде проведена поминальна панахида у Свято-Георгіївському храмі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полтавці у Гребінчиній світлиці читали вірші до Всесвітнього дня поезії

На 24 квітня запланований концерт Заслуженої артистки України Олени Білоконь. 26 квітня відбудеться мітинг з нагоди 30-ї річниці аварії на Чорнобильській АЕС.

Запланована поїздка школярів Гребінківщини до Національного музею “Чорнобиль” у м. Києві. Також будуть проведені різноманітні тематичні виставки, зустрічі, просвітницькі заходи, аби на високому рівні відзначити сумну річницю і вшанувати усіх тих, хто рятував світ від наслідків атомної катастрофи.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1603
Категорія: Новини Гребінки
Теги: Чорнобиль, трагедія, Олена Білоконь, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ