Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

18.11.2012

Як потрібно харчуватися щоб не старіти


Хочеш довше залишатися красивою і молодою? Тоді уважно придивись до вмісту своєї тарілки!


Як потрібно харчуватися щоб не старіти

Про речовини, яким під силу впливати на процеси в нашому організмі, розповідає президент Європейської асоціації геронтології і геріатрії Володимир Хавінсон.

Флавоноїди, якими багате червоне вино. Ці рослинні речовини захищають нас від вільних радикалів, попереджують пошкодження клітинних оболонок. А ціла клітина - здорова клітина.

Вітаміни групи В, що містяться в дріжджах, сирі, пророщених зернах, бобових. Жанос Земплені з Університету Небраски довів, що введення в раціон достатньої кількості елементів групи В (в першу чергу біотину) позитивно впливає на стабільність генома і суттєво уповільнює старіння.

Спеції, насамперед - чорний перець, кориця, тмин, імбир. Наукова група з Національного інституту харчування Індії з'ясувала, що перераховані приправи запобігають глікірованню білків (коли до молекули білка приєднується молекула глюкози) - процес, що порушує нормальну роботу білків, внаслідок чого прискорюється старіння організму в цілому і шкіри зокрема.

Таурин (міститься в крабах, молюсках і морській рибі). За словами індійського вченого Карані Ануради, здатний ефективно протистояти окиснюваному стресу (його ми називаємо атакою вільних радикалів).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як одягатися вагітним - щоб не нашкодити дитині

Цинк, що надходить в організм із молока, рису, буряка, помідорів, часнику. Елемент відповідає за роботу вилочкової залози - органу, який формує імунітет (і клітинний - у тому числі).

Омега-3, що містяться в рибі жирних сортів, а також в салі (!), бобових, горіхах, насіння льону. Поліненасичені жирні кислоти є структурними компонентами клітинних мембран. Тобто абсолютно відповідають за всі процеси, що відбуваються в клітинах нашого організму. Самостійно виробляти їх ми не можемо, а отримуємо виключно з їжею.

Основне джерело - риба і морепродукти. Причому, чим холодніше море, в якому вони виросли, тим більше у них жирних кислот. В тиждень потрібно вживати мінімум 400 г оселедця, тунця, форелі або сьомги. Доповнювати рибу краще картоплею і овочевим салатом.

Схожі матеріали:
👁 1679
Категорія: Здоров'я
Теги: старість, раціон, їжа. харчування, стрес, організм, Білки, спеції, Таурин, Вітаміни, Флавоноїди




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ