Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

20.04.2018

Якій школі бути опорною, - обговорювали на комісії в залі засідань Гребінківської РДА


Опорні школи – вимога сьогодення


Якій школі бути опорною, - обговорювали на комісії в залі засідань Гребінківської РДАУ рамках процесу децентралізації влади в Україні відбувається активне утворення освітніх округів та опорних навчальних закладів.

Загальноосвітні навчальні заклади, що є опорними, створюються для рівного доступу усіх дітей до якісної освіти, раціонального і ефективного використання ресурсів, та є одним із механізмів реформування системи загальної середньої освіти й упорядкування шкільної мережі.

Освітня стратегія Гребінківського району спрямована на забезпечення умов функціонування і розвитку загальної середньої освіти для максимального задоволення освітніх потреб. Децентралізація нашої освіти подібна до інших моделей, але в неї є відмінності, які роблять її автентичною.

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА забезпечує реалізацію розпорядження Кабінету Міністрів України „Про затвердження плану заходів на 2017-2029 роки із запровадження Концепції реалізації державної політики у сфері реформування загальної середньої освіти „Нова українська школа”.

19 квітня 2018 року в залі засідань Гребінківської РДА проведено попереднє засідання конкурсної комісії по визначенню опорних загальноосвітніх навчальних закладів у Гребінківському районі.

Метою конкурсу є створення умов для комплексної реорганізації і модернізації системи загальної середньої освіти Гребінківського району, забезпечення рівного доступу до якісної освіти, організація профільного і професійного навчання, поглибленого вивчення учнями предметів незалежно від місця проживання, концентрація та ефективне використання наявних ресурсів, спрямування їх на задоволення освітніх потреб учнів (вихованців), створення єдиної системи виховної роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Лубнах відбувся зональний огляд обласного огляду-конкурсу художньої самодіяльності «Веселка – 2018»

Основним завданням засідання було вивчення документів, поданих на Конкурс.

Учасники Конкурсу - загальноосвітні школи І-ІІІ ступенів Гребінківської районної ради Полтавської області:
 
Кулажинська ЗОШ І-ІІІ ступенів,

Короваївська ЗОШ І-ІІІ ступенів,

Майорщинська ЗОШ І-ІІІ ступенів,

Рудківська ЗОШ І-ІІІ ступенів,

Овсюківська ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Опорні школи


Члени конкурсної комісії, спираючись на нормативну базу, проводили аналіз з виявлення ефективних моделей діяльності опорних загальноосвітніх навчальних закладів, які забезпечать умови для рівного доступу до якісної освіти, постійного підвищення її якості, раціонального використання наявних ресурсів, підтримку творчо працюючих педагогічних колективів, зміцнення матеріально-технічного оснащення опорних закладів.

Наші діти мають право на якісну освіту і достойне навчальне середовище. Потрібно робити кроки назустріч до консолідації всіх зусиль заради навчання дітей, їх успішного майбутнього.

Схожі матеріали:
👁 1218
Категорія: Освіта
Теги: Гребінківщина, опорні школи




Всього коментарів: 1

0
1 Дмитро   (21.04.2018)
Тобто вже той ньюанс, що в яку школу більше дітей ходе, там і будуть опорні школи, вже не граю основну роль, а буде якийсь конкурс?

Значить залишать ті школи основні, в селах яких, фермера чи підприємство дасть більше грошей хабаря в мінстерство освіти...

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ