Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.12.2017

Керівництво області обговорило з депутатськими фракціями обласної ради бюджет на 2018 рік


Голова Полтавської ОДА та голова Полтавської Обласної ради разом із заступниками, керівниками департаментів обговорили бюджет області на 2018 рік


Керівництво області обговорило з депутатськими фракціями обласної ради бюджет на 2018 рікГолова Полтавської ОДА Валерій Головко та голова Полтавської Обласної ради Олександр Біленький разом із заступниками, керівниками департаментів та представниками фракцій ПП «Опозиційного блоку» та ВО «Свобода» обговорили питання на шляху прийняття бюджету області на 2018 рік.

Під час зустрічі керівники профільних департаментів ОДА доповіли про виконані проекти, а також розповіли про майбутні, які збираються реалізувати у 2018 році.

— Дуже важливо, щоб зараз ми обговорили усі пропозиції та внесли їх на розгляд відповідних профільних комісій і тоді вже на сесії спокійно проголосувати за те, що необхідновнестидо бюджету 2018 року, — говорить Олександр Біленький.

Директор Департаменту фінансів Полтавської ОДА Павло Кропивка розповів основні показники бюджету на 2018 рік та найактуальніші проекти, щодо розвитку області:

— У наступному році з’явилася рентна плата за видобуток нафти і газу, близько 250 мільйонів гривень і зараховуються до загального фонду. Загалом доходи на 2018 рік зростуть на 650 мільйонів, це 66% проти 2017 року.

Під час обговорення бюджету в сфері освіти розглянули питання про утримання навчальних закладів різних рівнів. Кременчуцький технікум залізничного транспорту має великі борги щодо виплати заробітної плати та комунальні послуги.

 — У нас дуже складна ситуація. Діти сидять в холоді без тепла, у них відключили світло, бо вони нікому не належать. Раніше вони були на балансі Києва, а з 1 січня вони перейдуть на баланс області і тоді ми зможемо розрахуватися за тепло і комунальні послуги, — говорить голова фракції «Опозиційного блоку» Олег Сазонов.
Департамент освіти і науки Полтавської ОДА звернувся до Міністерства освіти, щоб до моменту передачі закладу на баланс області було збільшено видатки, щоб максимально погасити заборгованість. Передача технікуму має відбутися 1 січня, тож голова Полтавської ОДА разом із головою Полтавської ОР знайшли рішення, щодо поновлення теплопостачання.
 
Фракція партії Опозиційний блок
 

— Ми підпишемо спільне розпорядження по підключенню до мережі тепло-водо постачання разом із Олександром Біленьким. Зайдемо в технічне обговорення можливості фінансування у наступному році. Адже на сьогоднішній день цей заклад не переданий до обласного бюджету. Але це питання 100% буде вирішено, — говорить Валерій Головко.

Обласний депутат від ВО «Свобода» Сергій Шевчук зауважив, що наступного року в області проходитиме 55 олімпіада з хімії, куди з’їдуться діти з усієї країни. Тому захід потребує повноцінного фінансування та матеріально-технічної підтримки.

— Це олімпіада де дитина повинна виконувати завдання не лише з ручкою, а й виконувати олімпіадні завдання за допомогою реактивів та відповідного обладнання, — говорить Сергій Шевчук.

Валерій Головко доручив Департаменту освіти надати відповідну підтримку, адже цей захід формує імідж області.
 
Фракція партії Свобода
 

Директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко доповіла, що громадськість надала пропозицію самостійно обирати заклади відпочинку у рамках підтримки сімей учасників АТО та постраждалих від аварії на Чорнобильській АЕС.

— Держава сьогодні не просто видає путівки, а й гроші. Для того, щоб вони були повернуті в область, ми додали наші фінанси, але на путівки в межах Полтавської області. До 2 000 наших грошей додається ще 5 000 державних коштів. Люди отримують лікування у закладах нашої області, які в свою чергу отримують додаткові кошти, — говорить Валерій Головко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для двох пирятинських сіл будується водяна свердловина (ФОТО)

У 2018 році передбачено будівництво 20 футбольних майданчиків зі штучним покриттям, а також встановлення ативандальних та воркаут майданчиків.

Людмила Корнієнко
 

— Вісім мільйонів передбачено на встановлення 100-120 майданчиків, середньою вартістю у 70 тисяч гривень. Вони будуть встановлені по всій області, — говорить начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА Олександр Буцький.

У сфері культури наступного року особливо активно займатимуться питанням розвитку Більського городища.
— Майже 3,5 мільйонів гривень буде спрямовано на фінансування Більського городища. Ми плануємо зробити музейний комплекс, закупити мікроавтобус для перевезення вантажу експедиції та зробимо геофізичну зйомку землі.

Валерій Головко та Андрій Пісоцький
 

На думку голови фракції ВО «Свобода» Анатолія Ханка така процедура формування бюджету є позитивним явищем:

— Частину пропозицій прийняли, частину в дискусіях. Нажаль, я не отримав лист пооб’єктно, адже диявол криється в деталях. Будемо чекати повного бюджету. Але сама процедура спілкування між департаментами – це дуже гарно.

Фракція партії Свобода
 

Такий формат співпраці між депутати проводили й минулого року. Олег Сазонов вважає, що це лише сприяє налагодженню роботи:

— Це дуже конструктивно і правильно. Ми як депутати розуміємо куди ідуть кошти. Спілкуємось і вирішуємо необхідні спірні питання.
 

Віктор Лисак


Прес-служба Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1166
Категорія: Полтавщина
Теги: Лисак, 2019, бюджет, Полтавщина, Головко




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ