Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

17.12.2011

Хороша музика покращує смак напоїв і блюд



Хороша музика покращує смак напоїв і блюд

Після відвідування танцювальних клубів, багато людей скаржаться, що знову не розрахували кількість спиртного. Учені з'ясували, що цьому провиною не легковажність відвідувачів, а надто гучна музика.

Коли грає гучна музика, як це зазвичай відбувається в клубах, напої здаються солодшими на смак, а значить і привабливішими.

Крім того, учені з Університету Портсмута, з'ясували, що гучні звуки заважають адекватно оцінювати кількість випитого спиртного.

Заява учених стала логічним продовженням колишнього дослідження, згідно з яким в кафе і ресторанах з гучною динамічною музикою людина швидше їсть.

До того ж, спочатку люди більше люблять солодке: смак солодких продуктів яскравіший, ніж солоний або кислий - це можна зрозуміти, спробувавши середньоазіатську кухню з міксом з різних смаків.

Навіть не занадто приємні на смак алкогольні напої здаються відвідувачам нічних закладів дуже смачними: люди замовляють ще і ще, не помічаючи кількості випитої.

Автор дослідження, Лорензо Стаффорд, протестував своє припущення на 80 добровольцях (69 жінок і 11 чоловіків у віці 18-28 років). В ході експерименту їм належало оцінити напої, що відрізнялися по фортеці, спираючись на вміст алкоголю, солодкість і гіркоту.

Притому, добровольців відволікали (наприклад, голосно грала музика або читалися новини). У результаті напої оцінювалися як солодші, саме коли звучала музика. Інші дратівливі чинники не робили подібного впливу.

До речі, жанру музики дослідники не надали значення - включаючи під час експерименту піп і хаус музику, яку найчастіше можна почути в танцювальних клубах. Крім того, невідомо, чи тыльки електронна музика призводить до дринк-еффекту і чи впливає жива музика на смак напоїв і блюд.

У зв'язку з відкриттям учені радять, як зробити похід на клубну вечірку корисним: вирушаючи в клуб - танцюйте. Це дозволить значно менше випити, збереже ясну голову, крім того дозволить скинути зайву вагу і поліпшить фігуру.

Так в деяких нічних клубах Нью-Йорка проводять денні танцювальні вечірки для жінок - без чоловіків і алкоголю, зате з важливою метою - стати стрункішою.

Схожі матеріали:
👁 1214
Категорія: Здоров'я
Теги: блюда, смак, правильне харчування, музика, напої, почуття, емоції




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ