Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.02.2015

Комісія Гребінківської районної ради чи збір громади на захист залізничної лікарні


Кошти на утримання лікарень виділяються згідно кількості населення, яке обслуговується у цьому закладі


Комісія Гребінківської районної ради чи збір громади на захист залізничної лікарніТак людно в приміщенні залу засідань райдержадміністрації вже давно небуло. 19 лютого тут зібралася громада міста, щоб бути в курсі вирішення питання з вузловою лікарнею станції Гребінка.

До зали засідань завітали керівники Гребінківського району, міста та гості з Полтави - депутат обласної ради Ольга Семенівна Дяченко, голова Полтавської профспілки Південної залізниці Марина Юріївна Маслак. На комісію районноїради було винесено питання про надання згоди на безкоштовне прийняття у спільну власність територіальних громад Гребінківського району об'єкту державної власності Державного закладу "Вузлова лікарня станції Гребінка СТГО "Південна залізниця".

Засідання перед позачерговою тридцять другою сесією шостого скликання проводив заступник голови районної ради В.А.Волошин, були запрошені в.о голови райдержадміністрації В.М.Колесник та міський голова Ф.Г.Мілевський.

Вже з початку цього року точаться розмови про закриття залізничної лікарні.

Вся справа в тому, що згідно Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" фінансування відомчих закладів охорони здоров’я передається із державного бюджету на місцевий.

Кошти на утримання лікарень виділяються згідно кількості населення, яке обслуговується у цьому закладі. Про фінансові проблеми утримання всіх закладів охорони здоров'я у районі розповіла начальник фінансового управління районної державної адміністрації Н.Б. Бондаренко. Перед присутніми виступила Тетяна Петрівна Савенко, головний лікар вузлової лікарні станції Гребінка зі своїм баченням вирішення проблеми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загальне виконання бюджету Гребінківського району за 2014 рік склало 102,3%

Тетяна Петрівна запропонувала не закривати лікарні, залишити поліклініку з відділенням профілактики та денний стаціонар. Адже ніхто не відмінить медичні огляди працівників залізничних організацій. Про реструктуризацію залізниці та складний перехідний період говорила і Ольга Семенівна Дяченко. Вона обіцяла гребінківцям підтримку від керівників Південної залізниці.

Мер міста Ф.Г. Мілевський висловився проти прийняття вузлової лікарні у спільну власність територіальних громад без належного фінансування. Свої пропозиції надавали депутати районної та міської ради : Н.В.Бондаренко, А.О.Скитська, В. Р. Яременко, А.М.Боклан, Л.Г.Фундовий та інші. Докладно проаналізував складну ситуацію з фінансуванням охорони здоров'я у районі головний лікар ЦРЛ Віктор Іванович Кривошея.

Віктор Іванович розповів про пошуки вирішення проблем фінансування лікарні ще з 2007 року та про первинну і вторинну медичну допомогу, які повинні надаватися в районі. Вже з 2010 року стояло питання про закриття відомчих лікарень, адже фінансувати три медичні заклади в районі дуже складно.

Свій план порятунку вузлової лікарні розповіла бухгалтер цього закладу - Алла Володимирівна Самойлова.

Серед пропозицій, які надали депутати, було: створення робочої групи, до якої б ввійшли і медики, і фінансисти, для вирішення питання фінансування лікарні. Також пропонували провести оптимізацію та скорочення працівників. Але, в основному, всі депутати рекомендували надати згоду на безкоштовне прийняття у спільну власність територіальних громад Гребінківського району об'єкту державної власності Державного закладу "Вузлова лікарня станції Гребінка СТГО "Південна залізниця".
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2251
Категорія: Новини Гребінки
Теги: црл, лікарня, савенко, гребінка. больница, вузлова лікарня, железнодорожная больница




Всього коментарів: 21

0
21 Монстера   (02.03.2015)
Оце тут коники ліплять, писаки. Тож вони (І.М./К.В.) попросту розподільники фінансів при ЦРЛ, також прості друзі, фінансові партнери, мають власні спільні інтереси, а не подружжя як понавидумували. Різницю хоч відчуваєте ?


0
20 Філя   (02.03.2015)
Бачу жваве обговорення йде, також підтримую позицію УЗ, зробити на базі залізничної лікарні міську, з передачею її в комунальну власність. Штат її працівників зменшити  природним плином на 40%, пенсіонерів на відпочинок, іншими доповнити ЦРЛ. Вакансії там існують, не гайте часу, у великій сім'ї дзьобом не клацають.


0
19 Гром   (01.03.2015)
XX, ти наче не знаєш як ті ревізії проходять?!
"Бабло рулит миром"!!!


0
18 ХХ   (01.03.2015)
АЛЕ Ж В ГРЕБІНКІВСЬКІЙ црл НЕ ОДНА РЕВІЗІЯ ПРОХОДИЛА, А ЙОМУ ХОЧ МЕДАЛІ ДАВАЙ, ЩО ЗА НАКЛЕПИ НА КРИСТАЛЬНО ЧИСТУ ЛЮДИНУ


0
17 Громадянин   (01.03.2015)
Cat, чого того Кривошея підтримувати??? всі і так знають, що він багато махінацій робить! За людей не думає! Кожний боїться за своє місце от і мовчать!


0
16 Сюзанна   (28.02.2015)
Схоже провокатори із ЖД на Кривошея крамолів натравили, звідси купа претензій та різних натяків, під імідж підриваються. Йому це не вперше, поварнякають та перестануть. А гроші як тільки з'являться в казначействі то доплати медикам повернуть, надія не повинна згасати.


0
14 ХХ   (28.02.2015)
про яке подружжя ви тут пишете,зовсім з глузду зїхали,кожний киконує свою роботу


0
12 SD   (28.02.2015)
Девки ЦРЛ, звісно обідно, ганебно, проте давайте потерпимо без доплат до їх можливих виплат  в наступному місяці, якщо Іванович обдурить і не виконає своєї обіцянки, тоді будемо висвітлювати дану проблему на всіх рівнях. Навіть допоможу, професійно.


0
13 Cat   (28.02.2015)
SD, Він же не малює гроші і призначає,кому скільки платити. беріть вище. Підтримайте керівника, щоб він, за вашої підтримки, міг лобіювати ваші ж інтереси у вищестоячих органах.


0
11 Голочка   (28.02.2015)
Машка говорить про можливі зловживання в ЦРЛ при порушенні  вимог ст..25-1 КЗпП . В якій зазначені прямі обмеженняна підприємствах, в установах, організаціях державної (комунальної) форми
власності, спільної праці близьких родичів та свояків у зв'язку з виконанням
трудових обов'язків безпосередньо підпорядковані або підконтрольні один одному.
Сюди входять батьки, подружжя, брати, сестри, діти подружжя згідно  тлумачення терміну  "рідні по крові або по шлюбу" ст..25.Закону "Про відпустки".


0
15 Cat   (28.02.2015)
Голочка , переведи на котячу мову, що ти написала - бо дуже хитромудро накручено


0
10 БОС   (27.02.2015)
ОДНЕ ЦІКАВО ЧИ І НА СОБІ ВОНИ ЕКОНОМЛЯТЬ ЧИ ТІЛЬКИ НА ЛЮДЯХ


0
9 БОС   (27.02.2015)
ПОЧАЛИ ЗА ЗДРАВІЄ ЗАКОНЧИЛИ ЗА УПОКОЙ,КОМУСЬ ЦІКАВІШЕ ОСОБИСТЕ ЖИТТЯ ГОЛОВНОГО ЛІКАРЯ,ЧИМ СУДЬБИ ЛЮДЕЙ


0
8 Не плач   (27.02.2015)
Машка Треба Маша було вчитися, а не по гульках.


0
6 Машка   (26.02.2015)
Бачу окремі між строчками вміють читати. Проте суть не в особистому житті і викрутасами у ліжку, це лише хвора звіряча уява, розумію, весна на умі. Тому коти втратили розум та ревуть несамовито. Натомість і вродою не гірша, проте не маю посади головного бухгалтера ЦРЛ, щоб мати можливість спільно з головним лікарем вести і управляти спільними   фінансами сім'ї та установи. В такому вигідному становищі до зловживань і корупції один "просак". А колективу саме грошей обрізали, доплати перестали платити, а на обіцянки цукру не купиш.


0
7 Cat   (27.02.2015)
Машка, та ти радій, що не пройшла посвяту ліжком і не маєш можливості обдирати людей.

В майбутньому тобі це зарахується.

Але ж і я, хоч у мене і бісики мартовські вже на старті, і ти, розумна і красива, чудово

розуміємо, що головний лікар не може одноосібно приймати рішення про скорочення виплат чи

доплат.

Зараз же клич у країні: обдери бюджетника до нитки і скороти по максимуму!

і Вітько дере, бо робота в нього така. Все законно,як наказав батько яценюк.


0
5 Cat   (26.02.2015)
Машка, про особисте життя головного лікаря - аж так не переймайся.

Всі повнолітні, роблять, що вважають за потрібне, можуть дозволити собі влаштовувати своє

особисте життя,як захочуть.

В цьому немає нічого протизаконного.

Яка кому різниця, хто кому у ліжку потрібен.

Є конкретні претензії по його роботі - гоу в прокуратуру,

а плітками про його постільні сцени ділитися нічого - це цікаво лише тим, кого він не

поколихав у своєму ліжку, а їм так хотілося)


0
4 Машка   (26.02.2015)
А що, є такі котрі Кривошея вважають господарем, він стандартний крахобор якого давно не можемо терпіти, досить дорогий в утриманні. А зараз ще й молоду кохану жінку має, то стає скупим, злим і нестерпним. Все тільки в нову сім'ю, все для спільного блага, об'єднавшись зі своїм головним бухгалтером грошима, тілом і душею, про нас дбати і піклуватися зовсім перестав. Без "батька" ми стали злиднями, ще й залізнична лікарня гроші на себе цупить.


0
3 Голочка   (26.02.2015)
Ну сц-уука часи настали, частину грошей віддали на ЖД больничку , теперь у ЦРБ Кривошея перестав своїм медикам в зарплату платить доплату за вислугу років та оплачувати відпрацьований час ургенства. В лютому взяла в руки голу ставку(мінімалку) та ні в чому собі не відказуй. Даже на мішок сахару не заробили, в середу уже продавали за   1300 грн. Триндец повний.


0
2 ЛПВ   (26.02.2015)
Ото вже уважні стали, ну молодці. На собі, особисто відчула увагу медпрацівників вузлової лікарні які стали активно боротися за відвідувачів кабінетів хворими. У них запрацював девіз, чи то акція,  вийди на вулицю, піймай відвідувача у свій кабінет, оформи що той вимушено звернувся по допомогу, отримай бонус. Учора сама була в ролі такого учасника, витративши 30 хвилин на користь лікарні. Противитися не стала може дійсно допоможе загальній справі. Проте звісно така пошана тимчасово надумана... кому такі старці як ми далі будуть потрібні коли не маєш грошей.


0
1 Зоя   (25.02.2015)
І знову медок розмазують для залізничників, то як можна вірити завірянням Маслак, тій же Дяченко котра в черговий раз вішає пасту на вуха. По ТЧ-12 про її фінансові допомоги вже всім відомо, отримали дулю з маком і на спортивний зал, і на сауну, і на кабінет психологічного розвантаження. Головна їх мета пообіцяти та заспокоїти маси на певний час, а далі ваші проблеми вам і вирішувати. Невже не зрозуміло, що не потрібні відомчі лікарні такого рівня і в такій кількості, ні Укрзалізниці ні Мін.Інфраструктурі. Грошей їм самим не вистачає, а запити, бажання і апетит ростуть. Переведення в комунальну власність дозволить  частково зберегти структуру залізн. лікарні і сам колектив. Далі на черзі проблеми по ремонтних підприємствах, їх реорганізація та подальший продаж акцій за копійки, запрацюють приватні схеми і галузевим угодам кінець з усіма наслідками.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода На Полтавщині мотоцикліст збив неповнолітнього пішохода
У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку У Пирятині вантажівка збила 40-річну жінку
У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей У ДТП на Полтавщині травмувалися четверо людей
Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ... Президент нагородив дефлімпійців, серед них і шахістка з ...
На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро... На Полтавщині внаслідок ДТП одна людина загинула, п‘ятеро...
Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел... Житель Полтавщини може сісти на 8 років за крадіжку кабел...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ