Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.04.2018

Компанія EVA повністю укомплектувала перинатальне відділення у м. Полтава


У Полтаві рятуватимуть життя передчасно народженим немовлятам


Компанія EVA повністю укомплектувала перинатальне відділення у м. Полтава3 квітня Лінія магазинів EVA передала нове медичне обладнання для передчасно народжених немовлят дитячій лікарні у м. Полтава на загальну суму 170 тис грн. Це дозволило повністю доукомплектувати перинатальне відділення і збільшити можливості центру для прийому нових пацієнтів. Про це Grebenka.com повідомили у прес-службі компанії «EVA».

Допомога новонародженим стала можливою завдяки національній програмі «OrangeDays» мережі магазинів EVA, в рамках якої українці вже третій рік поспіль збирають кошти для закупівлі спеціалізованого обладнання для підтримки життя немовлят.

 Проект започаткований у 2015 році. За цей час  – було проведено 7 акцій та закуплено обладнання на 630 000 грн. для перинатальних центрів  та дитячих лікарень Львівської, Одеської, Тернопільської, Харківської, Дніпропетровської, Полтавської та Запорізької областей.

«За статистикою кожного року кількість передчасно народжених дітей в Україні зростає на 10%. Це серйозний виклик для суспільства загалом і галузі охорони здоров’я зокрема. Ми щасливі від того, що разом з нашими партнерами та усіма українцями нам вдається реалізовувати такі проекти як«OrangeDays». Тим самим - покращувати технічну оснащеність наших лікарень і рятувати життя немовлят,» – зазначила керівник з комунікацій компанії EVA Гея Корж.

Цього разу відділенню у м. Полтава було передано 4 пульсоксиметра, що дозволять вимірювати рівень кисню в крові немовлят, тобто те, наскільки гемоглобін в крові є насиченим. Цей показник дуже важливо постійно контролювати, адже одна з найбільш поширених патологій у передчасно народжених – це нестача кисню в крові.

Компанія EVA повністю укомплектувала перинатальне відділення
 

Відділення було також оснащено 6 шприцевими дозаторами, або інфузоматами, що використовуються в медицині для внутрішньовенного вливання, коли надзвичайно важлива висока точність дозування препаратів.

Дозатор має цілу низку переваг не лише для медиків, хоча й спрощує їм роботу, але насамперед для маленьких пацієнтів, оскільки убезпечує їх від надмірного або ж недостатнього введення ліків. Прилад також дозволяє уникнути болісних відчуттів, які можуть спровокувати звичайні ін’єкції.

Лікарня, для якої було придбано обладнання, є безальтернативним варіантом для всієї Полтавської області у таких галузях як хірургічна корекція вроджених вад та патологій. Сюди привозять передчасно народжених дітей з пологових будинків усього регіону.

Компанія EVA повністю укомплектувала перинатальне відділення
 

25% малюків переводиться з відділень інтенсивної терапії та реанімації новонароджених. За більше ніж 40-річну  історію у відділенні було проліковано близько 20 тисяч пацієнтів, з них передчасно народжених – близько 3 тисяч,  в тому числі 73 пацієнти з вагою при народженні менше 1 кг. Найменший пацієнт важив 600 грамів.

«Обладнання дуже важливе для виходжування недоношених дітей. Постійно його використовуємо, тому швидко зношується. За останні десять років це найбільша благодійна допомога лікарні, якої навіть не очікували. Просили "закрити" хоча б один вид обладнання, а в результаті нам повністю доукомплектували відділення, чим збільшили можливості лікарні для прийому нових пацієнтів,» - розповіла Олена Щербань, завідувачка відділенням передчасно народжених та патології новонароджених Полтавської міської дитячої лікарні.


Компанія EVA повністю укомплектувала перинатальне відділення

Довідка

Лінія магазинів EVA —  українська національна торговельна мережа (з роздрібною та онлайн-торгівлею).. В магазинах представлена декоративна косметика, засоби для догляду за обличчям і тілом, парфумерія, біжутерія, аксесуари, побутова хімія та товари для дому, продукція для догляду за дітьми, товари для тварин. Мережа посідає лідерську позицію на ринку drogerie України (товари повсякденного попиту) та складається з понад650магазинів, 30 000 асортиментних позицій та 37 власних торгових марок. Магазини мережі представлені в усіх областях України.

Схожі матеріали:
👁 1365
Категорія: Здоров'я
Теги: лікарня, медичне обладнання, eva, дозатор, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ