Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.02.2013

Кроки влади, направлені на покращення життя гребінківців


Сучасні виклики в економіці, соціальній сфері, політиці є суворим випробуванням дпя Гребінківського району


Кроки влади, направлені на покращення життя гребінківців

14 лютого 2010 року ЦВК України оголосила про офіційну перемогу у другому турі президентських виборів віктора Януковича. У своїй передвиборнії програмі " Україна для людей" він підкреслював:

"Я і моя команда не витрачаємо час на порожні розмови і самовихваляння. Здавна звикли переконувати у своїй правоті не солодкими обіцянками, а реальними результатами".

Пройшло три роки. Три непростих роки, на які слід дивитися, як на одну віху життя.

Поглянемо, як розв'язувалися проблеми, що виникали, чи поліпшувалися соціально-економічний розвиток та рівень життя людей Гребінківського району за цей період.

В господарствах району проведено значну роботу по збільшенню чисельності поголів'я худоби. В порівнянні до 2008 року чисельність худоби зросла на 1140 голів. За рахунок збільшення чисельності худоби та її продуктивності в господарствах Гребінківського району вироблено м'яса на 210 тонн більше, молока на 247 тонн, зросла продуктивність дійного стада на 885 кг. Збільшуються середньодобові привіси ВРХ та свиней.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водіям заборонять їздити з "радянськими" посвідченнями

З метою збільшення виробництва сільськогосподарської продукції в Гребінківському районі відновлено роботу тваринницьких ферм. В 2011 році розпочато будівництво приміщення на території молочно-товарної ферми у СФГ "Каміла" для дорощування та відгодівлі молодняка ВРХ. В галузі рослинництва завдяки впровадженню нових технологій у виробництво зернових досягнуто позитивних показників. Вал зернових за останні роки збільшився на 33838 тонн або на 146 відсотків.

Виконуючи районну програму будівництва підвідних газових мереж та газифікації населених пунктів Гребінківського району, побудовані газопроводи Короваї - Кулажинці, Короваї - Лутайка, Ульяновка -Жовтневе, Мар'янівка - Сербинівка. Населенням району збудовані разподільні мережі по вищеназваних населених пунктах кошторисною вартістю 2,5 млн. грн. Це дало можливість газифікувати більше 600 індивідуальних житлових будинків.

Проведено капітальний ремонт вул. Є.П. Гребінки в с. Мар'янівка кошторисною вартістю 296 тис. грн. та пров. Піонерський в м. Гребінці кошторисною вартістю 273 тис.грн. В стадії будівництва в м. Гребінці перебуває 8 об'єктів торгового значення.

На виконання районної програми "Питна вода України на 2006 - 2020 роки" запроектовані водопроводи довжиною 2,2 км по вул. Коцюбинського, Орцжонікідзе, Горького, Куйбишева кошторисною вартістю 755 тис. грн. в м. Гребінці.

Побудовано вуличний водопровід по вул. Щорса та Шевченка довжиною 1,6 км. Реконструйована артсвердловина в с. Рудка, вартістю 55 тис. грн. Побудовані водопровідні мережі в с. Мар'янівка загальною довжиною 13 км, освоєні кошти в сумі 480 тис. грн.

За кошти обласного бюджету придбано автомобіль-сміттєвоз, кошторисною вартістю 295тис. грн. Найбільший ріст інвестицій був в 2010 році 140011 тис.грн. Завершено реконструкцію вагонного депо Гребінка Південної залізниці кошторисною вартістю 9 мільйонів 900 тисяч гривень, що дає змогу проводити капітально-відновлювальний ремонт 36 вагонів за рік.

В 2011 році підприємствами та організаціями забудовниками району освоєно 46 млн. 874 тис. грн. капітальних інвестицій, вт.ч. інвестиції в основний капітал підприємств та організацій усіх форм власності за рахунок усіх джерел фінансування становили 35 млн. 732 тис. грн. у фактичних цінах.

З кожним роком збільшується середня заробітна плата:
• станом на 01.01.2010 р. - 1818грн.,
• станом на 01.01.2011 р. - 2051 грн.,
• станом на 01.01.2012 р. - 2377 грн.,
• станом на 01.01.2013 р. - 2759 грн.
Спостерігається позитивна динаміка рівня працевлаштування та охоплення активними заходами незайнятого населення району, що призводить до зменшення рівня безробіття в районі:
• станом на 01.01.2011 р. - 4,45%,
• станом на 01.01.2012 р. - 3,18%,
• станом на 01.01.2013 р. - 2,96%.
З року в рік виконується план створення нових робочих місць. В районі налічується 15 дошкільних навчальних закладів, що на 1 заклад більше ніж у минулому році. В 2010 році відкрито групи короткотривалого перебування дітей дошкільного віку при Мар'яніаській ЗОШ І-ІІІ ступенів, Кулажинській ЗОНІ І-ІІІ ступенів, Олекспвській ЗОШІ-ІІ ступенів.

У 2011 році відкрито групу в дошкільному навчальному закладі "Веселка" м. Гребінка.

За І півріччя 2012 року в районі народилося 108 дітей. Такий показник народжуваності перевищує показник 2011 року та 2010 року (разом 186 дітей). Медична допомога мешканцям району надається в Гребінківській ЦРЛ поліклінічним відділенням на 560 відвідувань в зміну, стаціонаром на 133 ліжка, 10 амбулаторіями ЗПСМ: 6 АЗПСМ по селу та 1 відділенням ЗПСМ по місту з 4 дільницями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАТ «Полтаваобленерго» оштрафували на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем

Покращилась матеріально-технічна база закладів культури району. В 2010-2011 роках завершено І та II черги реконструкції Гребінківського районного будинку культури, вартість робіт складає 3764656 грн., проведено капітальний ремонт Мар'янівського сільського клубу на загальну суму 290 000 грн.

В 2011 році поповнено експозицію кімнати - музею Є.П. Гребінка в м. Гребінка на загальну суму 17,0 тис. грн. На території парку районного Будинку культури облаштовано дитячий майданчик на загальну суму 100,0 тис.грн. та встановлені два фонтани в м. Гребінка на суму 250,0 тис. грн,.

В 2011 році Гребінківським БМЕУ Південної залізниці завершено реконструкцію складських приміщень під 7-ми квартирний житловий будинок загальною площею 362,7 кв.м, кошторисною вартістю 1820 тис. грн.

Ульяновською сільською радою за кошти населення та кошти місцевого бюджету в 2010 році побудовано 5,1 км вуличних водопровідних мереж, влаштовано насосну станцію. На будівництві освоєно 340 тис. грн..

Мар'янівській сільській раді - переможцю всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування 2009 року з державного бюджету виділено 95 тис. грн., з районного бюджету - 20тис. грн., з місцевого бюджету - 180 тис. грн. для будівництва водопровідних вуличних мереж довжиною 2,5 км в с. Мар'янівка. Кошти освоєні в повному обсязі.

В 2010 році введено в дію перевантажувальний термінал по прийому, зберіганню та відвантаженню зернових та олійних культур на філії "Мар'янівська" ТОВ СП "НІБУЛОН" загальною вартістю будівництва більше 100,0 млн.грн. Річна продуктивність терміналу 2 мільйони тонн зерна, кількість працюючих - 40 чоловік.

Сучасні виклики в економіці, соціальній сфері, політиці є суворим випробуванням дпя Гребінківського району.

На здатність не лише працювати у складних умовах, а й виявляти при цьому високий рівень відповідальності й професіоналізму. Ми цей екзамен склали на позитивну оцінку. Це стало можливим завдяки простому, але досить надійному правилу - протистояти усім негараздам можна тільки об'єднавши зусилля всіх і кожного.

Голова Гребінківської районної державної адміністрації,
газ. "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1486
Категорія: Новини Гребінки
Теги: медицина, інвестиції, Мар'янівка, влада, Гребіна, Південна залізниця, бюджет, СФГ, Каміла. ВРХ, район




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ