Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.04.2013

Лубенська ОДПІ: Процес успішного отримання інформації


Лубенська ОДПІ готова до плідної взаємодії із громадськістю і на всі запити громадян буде надана повна та достовірна інформація


Лубенська ОДПІ: Процес успішного отримання інформації

Законом України «Про доступ до публічної інформації» влада зобов’язалася «забезпечити прозорість та відкритість своєї  діяльності».

Кожен може протягом п’яти робочих днів  отримувати публічну інформацію, а також інформацію щодо себе, яка є у розпорядженні органів влади (в т. ч. і в Лубенській ОДПІ) і не віднесена до інформації з обмеженим доступом.

Слід зважити яким чином отримати інформацію – шляхом подання запиту про інформацію чи звернення (заява, пропозиція, скарга)?

Ключовою відмінністю між зверненням та запитом є те, що інформаційний запит – це прохання надати вже створену інформацію (стан розрахунків, організаційну структуру тощо), а відповідь на звернення потребує узагальнення, обробки вже існуючої і створення нової інформації (проведення перевірки,  роз'яснення податкового законодавства тощо). До того ж звернення громадян регулюється спеціальним Законом України «Про звернення громадян».

Аби отримати публічну інформацію (в т. ч. інформацію щодо себе)  необхідно подати запит на інформацію. Запит може бути індивідуальним або колективним, подаватись в усній, письмовій чи іншій формах, зокрема : поштою на адресу   Лубенської ОДПІ - 37500, м.Лубни, вул. Ярослава Мудрого, 21 (на конверті вказувати „Публічна інформація”); факсом/телефоном – (05361) 55-68; електронною поштою – на адресу: [email protected].

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 2 місяці 2013 року до зведеного бюджету платниками податків Лубенської ОДПІ сплачено 60,6 млн.

Для спрощення процедури подання запиту, його форма розміщена на інформаційному стенді «Доступ до публічної інформації» в приміщення ЦОПП Лубенської ОДПІ.

Найчастіше запитувачі звертаються з проханням надати інформацію щодо:
- реєстраційних даних платників податків;

- діяльності підприємств;

- відомостей про третіх осіб;

- стану надходження податків до бюджету України.
Лубенська ОДПІ готова до плідної взаємодії із громадськістю і на всі запити громадян буде надана повна та достовірна інформація.

Сектор забезпечення доступу до публічної
інформації та розгляду звернень громадян Лубенської ОДПІ


Схожі матеріали:
👁 1224
Категорія: Освіта
Теги: запит, ОДПІ, Інформація, Лубенська ОДПІ, публічна інформація, влада




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)
На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик На Полтавщині у Сулі втопився 9-річний хлопчик

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ