Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

02.05.2018

Медики закликають населення Гребінківщини швидше обирати собі лікаря і підписувати з ним договір


Декларація, яку повинен мати кожен пацієнт та лікар, підтверджує те, що саме цей медичний працівник буде вас обслуговувати


Медики закликають населення Гребінківщини швидше обирати собі лікаря і підписувати з ним договірНаприкінці квітня відбулася прес-конференція у кабінеті головного лікаря КЗ Гребінківський ЦПМСД". Із представниками засобів масової інформації спілкувалися: головний лікар - С.П. Литвиненко та заступник головного лікаря КЗ "Гребінківський ЦПМСД" - А.О. Терещенко.

Альона Олегівна повідомила, що у Гребінківському районі розпочата загальнонаціональна кампанія "Обери свого лікаря", під час якої українці мають укласти з лікарем первинної ланки декларацію про надання медичних послуг.

Декларація, яку повинен мати кожен пацієнт та лікар, підтверджує те, що саме цей медичний працівник буде вас обслуговувати.
 
"Декларація - це документ, який підтверджує, що пацієнт хоче обслуговуватися саме у цього лікаря. Так, підписуючи декларацію з конкретним лікарем, ви повідомляєте державі, що оплата за ваше обслуговування має надходити у цей медичний заклад", - наголосила Альона Олегівна.

Сергій Петрович перелічив лікарів, з якими можна заключати декларації. Це лікарі загальної практики сімейної медицини: Н.В.Омельченко, Н.О.Ковальова, Е.В. Бобровник, О.Є. Візір, Г.З.Ткачук, Є.В. Козуненко, НІ.Солодка, лікар-терапевт О.Ф. Чех та лікарі-педіатри Л.В.Кириченко, В.П. Нікітіна, І.Ф.Білова-Хандогій.

Працівники ЦПМСД вже організували роботу по заключенню декларацій з лікарями. Зараз відсутні черги та ажіотаж біля кабінетів.

Попередньо гребінківці телефонують в реєстратуру за номером 97-4-17, щоб записатися в чергу. Кожному буде призначено дату та час візиту в лікарню.

Приходити гребінківцям потрібно з паспортом та  ідентифікаційним кодом. Якщо батьки підписують декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) одного з її батьків або опікунів.

Сергій Петрович зазначає, що декларація не є юридичним документом і не підписується "раз і назавжди", у будь-який момент пацієнт може укласти декларацію з іншим терапевтом, педіатром чи сімейним лікарем. Якщо ваш лікар довгий час відсутній, наприклад, пішов у декретну відпустку. У такому випадку не треба скасовувати попередню декларацію - достатньо просто укласти нову декларацію з новообраним лікарем, а зміни автоматично зафіксуються у системі. Вибір лікаря відбувається за побажаннями пацієнта, а не місцем реєстрації чи проживання.

Також головний лікар закликав гребінківців не відкладати декларування, а поспішати це зробити зараз, адже обраний лікар може відмовити у підписанні декларації. Це відбудеться у тому випадку, якщо він уже набрав максимально рекомендовану кількість пацієнтів: сімейний лікар може обслуговувати 1 800 пацієнтів, терапевт - 2 тисячі, педіатр - 900.

Ця цифра може бути дещо більшою для лікарів, які працюють у селах. Наприклад, якщо у селі проживає 2 тисячі людей, то всі вони отримають змогу підписати декларацію з сімейним лікарем.

"Отже, гребінківці, підписуйте декларації з лікарями!",- закликають медики.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 2377
Категорія: Здоров'я
Теги: Гребінківщина, медики




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ