Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.02.2012

Меморіальний легкоатлетичний турнір пам'яті Григорія Кагамлика



Меморіальний легкоатлетичний турнір пам'яті Григорія Кагамлика

Вже стало традицією на початку лютого проводити Меморіальний легкоатлетичний турнір пам'яті Григорія Кагамлика у Гребінці. Про подвиг нашого земляка пам'ятає молодь не лише нашого Гребінківського району та Полтавської області, а й спортсмени інших областей, які неодноразово були учасниками цих змагань.

17 лютого до Гребінки прибули 19 команд з 5 областей України: Київської, Черкаської, Сумської, Чернігівської та Полтавської. Всього боролося за перемогу 280 учасників з Драбова, Карлівки, Звенигородки, Кременчука, Лубен, Пирятина, Полтави, Прилук, Яготина, Мени, Ромен та Гребінки.

На початку змагань кращі вихованці Полтавщини: Апіна Олійник з Полтави та Вікгор Гребенюк з Лубен підняли жовто-блакитний прапор України біля портрета Григорія Кагамлика в манежі дитячо-юнацької спортивної школи.

З вітальним словом до учасників турніру звернувся міський галова Федір Григорович Мілевський та побажав: "Нехай переможе дружба!". Розповів присутнім про подвиг земляка голова Слободо - Петрівської сільської ради та подякував оргкомітету турніру та спортсменам за небайдужість до пам'яті радянського воїна. Секретар Гребінківського райкому КПУ Леонід Геннадійович Фундовий побажав дітям чесної та безкомпромісної боротьби, гарних результатів та запровадив приз переможниці турніру серед дівчат в штовханні ядра.

Успіхів у змаганнях всім учасникам побажав Валентин Михайлович Неруш, голова районної ради ветеранів. Голова Федерації легкої атлетики Полтавської області Олександр Васильович Горбачов налаштував спортсменів на високі досягнення, адже на таких представницьких змаганнях результати учасників можуть стати перепусткою до Збірної команди України. Мрії кращих спортсменів Полтавщини здійснилися, і вони вже цього року представляють свою країну на міжнародних змаганнях.

І дійсно, за два дня змагань юнаки та дівчата показали високі результати. Троє учасників виконали І розряд: з бігу на 60 метрів серед дівчат Аліна Билим з Полтави (7.7сек), серед хлопців Денис Цвень з Кременчука (6.9сек), а на дистанції 60 метрів з бар'єрами В'ячеслав Закладний з Полтави (8.2сек).

Гребінківці теж посіли призові місця. Дві золоті медалі зі стрибків у висоту та потрійного стрибка виборов Володимир Швидченко, бронзові медалі з бігуна 1500 метрів та 800 метрів завоював Ігор Сироїд, Вікторія Толочна з бігу на 200 метрів посіла 2 місце, а Мальвіна Янкова із Світанку з бігу на 800 метрів - 3 місце.

Друге місце з стрибків у довжину посіли Ірина Рябокінь у старшій віковій групі та Ілона Козенко - у Молодшій віковій групі. Третє місце у потрійному стрибку виборов Владислав Сирота. Гарні результати продемонстрували сестри із Слободо - Петрівки Сердюк Наталія та Ірина. Вони вибороли бронзу у штовханні ядра: Наталія - у старшійвіковій групі, а Ірина - у молодшій.

А ось високі досягнення у цій дисципліні показав Павло Драч із Звенигородки, він штовхнув ядро (5 кілограмів) на 16 метрів 87 сантиметрів і став володарем спеціального призу. Перемогу серед дівчат у штовханні ядра з результатом 12 метрів 59 сантиметрів виборола Марина Самко із Пирятина, вона теж отримала спеціальний приз.

Завдяки спонсорській підтримці міської ради кожен перемажець отримав медаль. Дякуючи матеріальній підтримці підприємців спортсмени, які показали найкращі результати, були нагороджені грошовими преміями та спеціальними призами.

Директор спортивної школи Володимир Петрович Чернявський задоволений результатами гребінківських спортсменів і вважає, що діти виступили в міру своїх можливостей. Паралельно з Меморіальним легкоатлетичним турніром проходив Чемпіонат України у Сумах, тому основні суперники змагалися там. Але, не зважаючи на це, Гребінку відвідала велика кількість спортсменів, і продемонстровані результати заслуговують поваги. Вітаємо переможців та бажаємо високихдосягненьу спорті!

За матеріалами газ «Гребінчин край»



Схожі матеріали:
👁 1931
Категорія: Спорт
Теги: Звенигородка, Гребінка, Григорій Кагамлик, легкоатлетичний турнір, Лубни, Суми, Кременчук, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ