Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.08.2016

Мешканці Полтавщини незабаром відчують швидкість нової системи зв’язку екстреної медичної допомоги»


На даний час в Полтаві вона працює в тестовому режимі


Мешканці Полтавщини незабаром відчують швидкість нової системи зв’язку екстреної медичної допомоги»«Мешканці Полтавщини незабаром відчують швидкість нової системи зв’язку екстреної медичної допомоги»

– запевнив голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко під час конференції-презентації кінцевого етапу створення єдиної оперативно-диспетчерської служби в області. Він наголосив на надзвичайні ролі служби екстреної медичної допомоги у діяльності галузі охорони здоров’я, порятунку життя та здоров’я полтавців.

Представники Національного Проекту «Вчасна допомога» Сергій Алфьоров та Руслан Тимошенко презентували широкому колу учасників нову систему транкінгового радіозв’язку, яка дозволить запровадити єдиний телекомунікаційний стандарт та надходження телефонних дзвінків на диспетчерську з міст та районів області. Така система розрахована на кожний регіон нашої держави.

З метою організації надання на території області злагодженої, своєчасної та якісної екстреної медичної допомоги відповідно до європейських стандартів здійснюється маршрутизація телефонних дзвінків за єдиним телефонним номером «112». Система 112 – це інформаційно-телекомунікаційна автоматизована система, яка представляє собою сукупність програмно-апаратних комплексів і телекомунікаційних мереж, призначених для приймання і оброблення повідомлень громадян у разі загрози їх життю та/або здоров‘ю, виникнення надзвичайних ситуацій, протиправних дій та інших небезпечних подій, а також для оперативного інформування аварійно-рятувальних, пожежно-рятувальних, аварійних, медичних служб, відповідних правоохоронних органів щодо їх залучення до відповідного реагування.

Встановлення системи такого зв’язку дасть можливість, у разі виникнення надзвичайних ситуацій на території області, інтегрувати роботу працівників усіх «тривожних» служб (Національної поліції, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, пожежної та ін.) для більш оперативного реагування.

Наразі ж в рамках впровадження Національного проекту «Вчасна допомога», завершується створення єдиної оперативно-диспетчерської служби КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

«На даний час в Полтаві вона працює в тестовому режимі, – нагадав начальник відділу медицини катастроф та мобілізаційної роботи Департаменту охорони здоров’я  Володимир Мохначов, – Встановлене сучасне обладнання дозволяє надсилати сигнали про допомогу зі стаціонарних та усіх операторів мобільного зв’язку за єдиним номером «103» та через мережу Інтернет. Тому ним можуть користуватися навіть люди з обмеженими можливостями».

Єдина диспетчерська повністю комп’ютеризована задля максимальної ефективності того, щоб автомобілі екстреної допомоги швидко доїжджали, щоб врятувати пацієнтів. Уже в дорозі хворим роблять первинні аналізи та електрокардіограми.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протягом 2016 р. з приводу покусів тваринами до медичних закладів Гребінківщини зверталось 7 чол.

 Як розповів директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак, диспетчери приймають виклики від полтавців та вносять до спеціальних реєстрів, після чого відправляють автомобіль екстреної допомоги, який знаходиться територіально найближче до пацієнта.

“Центр працюватиме за новим алгоритмом. Наразі екстрену допомогу надають 100 бригад, які постійно на лінії. Працює понад 1200 осіб. Ми прагнемо так організувати їх роботу, щоб не було збоїв”, – розповів Віктор Лисак.

Штат служби екстреної медичної допомоги днями збільшився на 30 молодих фахівців – випускників медичних коледжів та училищ області середньої ланки. Вони, у другий день своє роботи, мали можливість ознайомитися з особливостями діяльності та завданнями єдиної оперативно-диспетчерської служби КУ «Полтавський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».
 
 Прес-центр ДОЗ Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 948
Категорія: Здоров'я
Теги: Полтавщина, екстрена медична допомога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ