Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

21.06.2014

Міліціонери із Полтавщини просять додаткових автоматів Калашникова на сході


Міліціонери із Полтавщини просять додаткових автоматів Калашникова, оскільки від частого використання у них заклинює затвор


Полтавські правоохоронці на сході просять додаткових автоматів Калашникова

Зараз участь у АТО беруть декілька сотень міліціонерів із Полтавщини. Вони пройшли вже чотири ротації, виконують завдання у різних небезпечних точках, населених пунктах. Зокрема, у Харківській області, під Ізюмом.

Про те, в яких умовах перебувають міліціонери з Полтавщини, які є учасниками АТО на сході України, нам розповів начальник відділу зв’язків із громадськістю УМВС України в Полтавській області, полковник міліції Юрій Сулаєв.

Із зони АТО Юрій Васильович повернувся 19 червня, він пробув там декілька днів (їздив уже вдруге), поспілкувався із міліціонерами та представниками полтавської самооборони. Нам він передав моральний дух бійців Полтавщини та розповів про «браковані» бронежилети, які передають українським самооборонівцям «пройдисвіти».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківські залізничники взяли участь у виставці виробів залізничного призначення у Києві

— Є серійне виробництво ліцензованого підприємства, все інше — це саморобка, ширвжиток. Для нашої міліції їх виготовляють за держстандартом у Ірпіні. А наприклад, у Львові було дуже багато людей, які закупляли у місцевих незрозумілих підприємців бронежилети, — розповів Юрій Сулаєв. — Начальник міліції Львову Сергій Дзюбаненко (раніше був начальником Кременчуцького міськвідділу міліції) повідомляв, що вони викрили таких горе-підприємців, які продали близько п’ятисот бронежилетів, які повезли на схід.

Про ці бронежилети вчасно повідомили, їх вилучили. Комусь це може коштувати життя, а злочин кваліфікується, як «Шахрайство» (обмеження волі до 5 років, або позбавлення до 3 років, навіть є альтернатива — штраф від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів).

 

 

Зараз для міліціонерів із Полтавщини обласна рада замовили ще 600 бронежилетів. Правоохоронці просять підвезти їм ще зброї — автоматів Калашнікова, бо у тих, що є, від нагріву при частому використанні інколи заклинює затвор.

— У селах, які прилягають до Ізюму, вже безпечніше. В місцевих підвищується моральний дух, люди виходять на вулицю, їздять на мопедах, велосипедах. Минулого разу людей було набагато менше на вулицях. Побувавши там перший раз, а потім другий, я побачив, як люди відроджуються, входять у звичайний робочий ритм. До наших хлопців дуже гарно ставиться населення, — розповів Юрій Сулаєв.

 

 

Кожного тижня із Полтави для міліціонерів на сході формується автомобіль із продовольством.

— Туди, в різні точки дислокації, передаються крупи, макарони, тушонка, олія, сало, цибуля, часник. Якщо минулого разу хлопці просили привезти сало, тушонку, то зараз уже сало є, його наїлися. Зараз уже просять не консервованого м’яса, за можливості — свіжого. Нині вирішуємо питання, щоб підвезти і його, але потрібні морозильні камери. Місцеві приносили їм полуницю, картоплю, — повідомив Юрій Васильович.

Зараз у найнебезпечніших умовах перебувають міліціонери, які виконують функції райвідділів по охороні громадського порядку. Досить небезпечними є околиці населених пунктів. Як розповів Юрій Сулаєв, там щодня «свистять кулі», оскільки сепаратисти повтікали у ліси, там переховуються і ведуть обстріли. Від них полтавські міліціонери охороняють і дитячі табори, що знаходяться на кордоні із зоною бойових дій.

 

 

— Там не багато наших працівників. Ми до них заїздили. Разом із нашими працівниками на посту стоїть дітвора. Їм показали збирання та розбирання зброї, патріотичні заняття провели, із рукопашного бою тренування, спортивні заняття як для хлопчиків, так і для дівчаток, — зазначив Юрій Сулаєв.

Також полковник міліції підмітив, що у спецпризначенців змінився погляд (він порівняв із першим візитом), зникла стурбованість в очах, вони впевнено і з готовністю виконують свій обов’язок, проходять своєрідний природній відбір. Після другої ротації особового складу, збільшилася кількість бажаючих їхати захищати батьківщину. Хоча спочатку було три міліціонери, які не погодилися виконувати свій обов’язок, відмовилися їхати на схід України. За порушення присяги, їх звільнили із УМВС без можливості поновлення.

 

 

 

 
«Полтавщина»


Схожі матеріали:
👁 1368
Категорія: Полтавщина
Теги: схід, Полтавщина, автомат калашникова, міліціонери




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ