Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

11.05.2011

Міносвіти скоротило кількість варіантів завдань підсумкових контрольних робіт



Міносвіти скоротило кількість варіантів завдань підсумкових контрольних робіт

Через низку помилок у завданнях, Міністерством освіти значно скорочений перелік варіантів завдань підсумкових контрольних робіт для учнів 5-8-х класів з української та російської мов, а також історії України

Освітнім відомством на адреси регіональних управлінь освіти і науки розіслані нові варіанти завдань, що мають використовувати загальноосвітні навчальні заклади при проведенні підсумкових контрольних робіт у 5-8-х класах.

Зокрема, кількість варіантів, надісланих міністерством завдань з української та російської мов, а також історії України зазнали істотного скорочення у всіх класах, в яких мають бути проведені підсумкові контрольні роботи.

Так, кількість варіантів завдань контрольних робіт з української мови для учнів 5, 6, 7 і 8-х класів скоротилась на 18 ‑ із 38, раніше запропонованих міністерством, залишилося 20 варіантів для кожного класу.

З російської мови кількість варіантів завдань для всіх класів скоротилася з 38 до 10 варіантів.


Більш за все вражає зменшення з історії України. Кількість варіантів контрольних робіт із цього навчального предмета в 7-х і 8-х класах скоротилася з 38 до 15.

Контрольне оцінювання учнів 6-х класів з інтегрованого курсу історії України та всесвітньої історії буде проведено за 10 варіантами, замість раніше запропонованих 38. Рекордсменом цього показника став навчальний предмет для учнів 5-х класів "Вступ до історії України". Відтепер учителям загальноосвітніх шкіл запропоновано провести контрольні роботи за 7 варіантами з 38 запропонованих раніше.

Кількість варіантів завдань з іноземних мов, зокрема англійської, німецької та французької, а також із математики у всіх класах залишилася без змін.

Необхідно зазначити, що скорочення варіантів контрольних робіт відбулось у межах збірників завдань, рекомендованих раніше міністерством для проведення підсумкових контрольних робіт у 2010/11 навчальному році, тобто міністерство не змінило самі завдання, а лише скоротило кількість запропонованих варіантів із зазначених предметів.

Зазначимо, що місцеві управління освіти і науки, відповідно до листа МОНмолодьспорт №1/9-324 від 29.04.2011 р., вже отримали "нові" тексти варіантів завдань із підсумкових контрольних робіт у 2010/11 навчальному році для 5-8-х класів з української мови, математики, історії України, іноземних мов і російської мови.

Незважаючи на скорочення варіантів завдань із зазначених навчальних дисциплін, підсумкові контрольні роботи будуть проведені відповідно до рекомендацій наданих Міністерством освіти.

Дати проведення контрольних робіт вже визначенні управліннями освіти і науки кожного окремого регіону, однак усі вони мають відбутись у період із 10 по 20 травня.

У зв’язку зі скороченням кількості варіантів завдань підсумкових контрольних робіт із зазначених предметів, скасовується й вимога міністерства стосовно наявності не більше як двох учнів у класі, які можуть писати один і той же варіант завдань. Їх тепер може бути більше двох ‑ у залежності від присутності кількості учнів на підсумкових контрольних роботах.

Причиною зміни кількості варіантів із зазначених навчальних предметів стала невідповідність переважної більшості завдань навчальним програмам, віковим особливостям учнів і наявність низки серйозних методологічних, методичних, наукових, тестологічних і мовленнєвих недоліків у завданнях.

Нагадаємо, що зміст завдань з української мови та історії України був розкритикований освітніми фахівцями та вчителями-предметниками. А ідея та спосіб проведення підсумкових контрольних робіт у 2011 році супроводжувалася численними наріканнями на адресу чиновників міністерства з боку батьків і вчителів.

Учителі, батьки й учні можуть ознайомитися із запропонованими Міністерством освіти завданнями для проведення підсумкових контрольних робіт у 5-8-х класах загальноосвітніх навчальних закладів у розділі "Підсумкові контрольні роботи".


Схожі матеріали:
👁 1045
Категорія: Суспільство
Теги: Підсумкові контрольні роботи, варіанти, українська мова. історія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ