Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

04.08.2016

Міський голова Гребінки: "Підготовка до Дня міста - це нагода для підведення підсумків роботи"


Тільки разом ми зможемо навести лад в нашому місті, зробити його затишним і привітним


Віталій Колісніченко, мер Гребінки (Полтавщина)З якими здобутками зустрічає Гребінка свій день народження, які проблеми вирішує, які плани будує на майбутнє, про роботу міської ради та міськвиконкому, розповідає міський голова Віталій Іванович Колісніченко

Адже для всіх мешканців Гребінки важливо, щоб місто наше було красивим, впорядкованим, чистим, з гарними дорогами, облаштованою для гідного життя територією. А це можливо лише у спільній праці на благо рідної Гребінки.

- Традиційно День міста відзначаємо в першу неділю серпня. Така традиція виникла не просто так Місто Гребінка - це місто залізничників. В першу неділю серпня протягом багатьох років ми відзначали День залізничників разом з Днем міста. Зараз свято залізничників перенесено на 4 листопада, про те вже так склалося, що святкувати День міста ми продовжуємо у першу неділю серпня.

У зв'язку з підготовкою до Дня міста, міськвиконком узгодив та затвердив ряд заходів. Рішенням виконавчого комітету від 7 липня поточного року було оголошено проведення місячника чистоти і благоустрою. Вдячний всім керівникам та трудовим колективам підприємств, установ, організацій, приватним підприємцям, жителям міста, які взяли участь в проведенні заходів з благоустрою міста.

Значну частину робіт з благоустрою виконано комунальним підприємством "Гребінківський комбінат комунальних підприємств": викошування бур'янів, трави, впорядкування парків відпочинку, видалення та обпилювання аварійних та сухостійних зелених насаджень, чищення та побілка бордюрів, відновлення та частковий ремонт зовнішнього освітлення.

Особливу увагу приділяємо питанню ремонту доріг. Станом на 1 липня 2016 року з бюджету міста було витрачено 560711 грн. та проведено роботи з поточного ремонту доріг загальною протяжністю 2160 м2.

А станом на 1 серпня на ремонт доріг з бюджету міста вже витрачено понад 1 млн.грн. Ямковий ремонт доріг проведено на вулицях Магістральна, Миру, Незалежності, Чернишевського, Євгена Гребінки, Свободи, Кагамлика, Паркова, пров. Першотравневому, в'їзді до центральної районної лікарні. Роботи з поточного ремонту доріг в місті буде продовжено. А також плануємо відремонтувати в'їзди до багатоквартирних будинків, тротуари, проїзди.

Враховуючи сприятливі погодні умови і прогноз на теплу, сонячну погоду, часу на проведення ремонтних робіт до настання сезону дощів залишилось мінімум два - три місяці, тому цей період потрібно максимально використати для завершення цих робіт.

Міською радою при формуванні бюджету міста на 2016 рік затверджено ряд міських програм, які охоплюють всі сфери життя територіальної громади. На території міста діють Програми, соціального захисту пільгових категорій населення; підтримки військовослужбовців, які проходять службу в АТО, та членів їх сімей; підтримки діяльності районної громадської організації ветеранів,підтримки діяльності районної громадської організації "Союз Чорнобиль України", відповідно до яких надається матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань військовослужбовцям АТО, членам їх сімей, вони звільняються від квартирної плати, від плати за перебування дітей в дошкільних навчальних закладах, надається допомога на лікування незахищеним верствам та пільговим категоріям населення.



З метою підтримки розвитку та популяризації спорту серед населення міста діють Програми розвитку футболу в місті, розвитку та популяризації настільного тенісу в м. Гребінка. За рахунок коштів міського бюджету, відповідно до зазначених програм утримуються інструктори з футболу та настільного тенісу.

На останній сесії виділено кошти в розмірі 50 тис. грн. на придбання професійних тенісних столів. Настільний теніс в місті розвивається завдяки співпраці з громадською організацією "Клуб настільного тенісу "Успішна молодь", та її завзятих організаторів Анатолія і Оксани Чумарних. їхні вихованці вже стали переможцями на обласних та всеукраїнських змаганнях.

Місто Гребінка славне своїм Спорткомплексом, на базі якого кожного року відбуваються всеукраїнські та обласні чемпіонати, спартакіади, спортивні змагання з різних видів спорту. З метою сприяння функціонуванню цього унікального на всю Україну закладу, в місті діє Програма підтримки та розвитку фізичної культури та спорту.

В цьому році продовжує діяти Програма підтримки обдарованої молоді, відповідно до якої передбачено виплату грошових винагород учням-призерам III обласного етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін та переможцям і призерам Всеукраїнських фестивалів, конкурсів та змагань, а також педагогічнимпрацівникам, які підготували цих дітей.

Міською радою в цьому році розроблена та затверджена Програма оздоровлення та відпочинку дітей, і, в першу чергу, дітей пільгових категорій.

Ми хочемо бачити наше місто чистим, охайним та квітучим, щоб кожна вулиця, кожен провулок, навіть у найвіддаленіших куточках міста були вночі освітленими і безпечними.Задля цього міською радою прийняті Програми покращення благоустрою міста, підтримки житлово-комунального господарства, організації громадських робіт, щоб забезпечити проведення робіт з покращення зовнішнього освітлення вулиць, ямкового ремонту доріг, тротуарів, під'їзних доріг до багатоквартирних будинків, будівництва водогонів на деповському селищі, капітального та поточних ремонтів житлового фонду та внутрішньобудинкоеих систем.

Відповідно до міської Програми забезпечення засобами обліку тепла багатоквартирних будинків, йдучи назустріч побажанням гребінківців, допомагаємо встановлювати засоби обліку тепла в таких будинках. Тут діємо на підставі домовленості із жителями багатоповерхівок в "складчину", міська рада фінансує і забезпечує придбання лічильників, жителі оплачують виготовлення проектно-кошторисної документації і проведення монтажних робіт.
 

 

Таким чином вже закуплено лічильники за рахунок бюджету міста для 4 будинків: Незалежності, 14, Героїв України, 8а, Миру, 36, Піонерський, За, а також заплановано профінансувати придбання ще 5 лічильників.

На сьогоднішній день майже сто багатоквартирних будинків перебувають в управлінні комбінату комунальних підприємств. Силами цього підприємства за рахунок бюджетних коштів міста проводиться капітальний та поточний ремонт житлового фонду міста.

Так в поточному році проведено роботи з капітального ремонту житлового фонду на суму 26796 грн. (вул. Магістральна, 126, вул. Незалежності, 4, вул. Чернишевського, 65, Миру, 35).

Міською радою також додатково вже профінансовано придбання матеріалів на проведення капітальних ремонтів на суму 80283 грн.. протягом поточного року планується ще виконати роботи по капремонту на суму 267610 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківщина завершує збирання врожаю ранніх зернових

Ці роботи будуть проведені на наступних об'єктах: Незалежності, 14, Локомотивна, 18, Пушкіна, 61а, Локомотивна, 16а, Незалежності, 9а, Незалежності, 5, Полтавська. 9. На матеріали для проведення поточних ремонтів житлового фонду використано 13277 грн., взагалі на утримання будинків житлового фонду витрачено 169 тис. грн.

Відбулися зміни в чинному законодавстві щодо права власності у багатоквартирному будинку, відповідно до яких власники квартир у багатоквартирних будинках визнані, як співвласники житлового будинку. В зв'язку з такими змінами, один із напрямків діяльності міської ради - надання інформаційно-консультативної допомоги жителям багатоповерхівок у виборі подальшої форми управління будинком, створення ОСББ і т.д.

Дана тема обговорювалася за участю представників міської ради на загальних зборах жителів, на засіданні Клубу громадського діалогу, який створено при міській раді з метою консультацій з громадою та залучення її до участі в прийнятті рішень і вирішенні актуальних проблем територіальної громади міста. Як результат проведеного, в місті вже зареєстровано три новостворених ОСББ - це будинки по вулицях Локомотивна, 16, Полтавська, 6, Пушкіна , 61а. Жителі цих будинків переконані, що ОСББ має значні переваги порівняно з іншими формами управління будинками.

ОСББ - неприбуткова юридична особа, яка має власний Статут, рахунок в банківській установі, печатку, має право на загальних зборах визначати розмір щомісячної квартирної плати жителів. Щомісячна квартирна плата жителів ОСББ надходить на рахунок ОСББ, який потім цими коштами повноцінно розпоряджається на потреби будинку.

До Дня захисту дітей, відповідно до Програми соціально-економічного розвитку міста, було встановлено дитячий майданчик за адресою вул. Незалежності, 5а. за кошти міського бюджету.Мені дуже приємно бачити, як протягом всього дня заповнені дитячі майданчики по вупиці Незалежності та в парку біля Будинку культури. Будемо продовжувати роботу з встановлення дитячих майданчиків і надалі. Депутати міської ради підтримали пропозицію щодо виділення коштів на будівництво ще двох майданчиків по вулиці Магістральній. 124 та біля ЗОШ І- III ступенів № 1

Заплановано також будівництво огорожі ЗОШ І-ІІІ ступенів № 4 по пров. Піонерському, дитячого майданчика по вул. Незалежності. А також фінансова підтримка дошкільних, позашкільних та загальноосвітніх навчальних закладів в проведенні ремонтних робіт та придбанні інвентарю, підручників тощо.

Відповідно до міської Програми покращення благоустрою міста на 2016 рік, оновлено та впорядковано огорожу кладовищ по вулиці Історичній та по вулиці Городищенській.

В країні відбувається реформа - децентралізація влади та місцевого самоврядування, у зв'язку з цим органи місцевого самоврядування отримують більші повноваження в частині надання адміністративних послуг. По всій країні йде процес формування об'єднаних громад. Ми також зробили, можна сказати, перший крок на цьому шляху, підписавши в березні цього року Договір про співробітництво територіальних громад між міською радою та 16 сільськими радами в частині делегування повноважень в сфері ведення Реєстру територіальних громад. Таким чином, з 4 квітня цього року виконком міської ради проводить реєстрацію місця проживання громадян, жителів міста і сіл району, відповідно до заключеного Договору про співробітництво.

Також у зв'язку з передачею повноважень при міськвиконкомі створено інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю.

Шановні гребінківці! Місто Гребінка славиться на всю країну, завдяки працьовитим і талановитим людям, які в ньому народилися, живуть та своєю працею, здобутками возвеличують рідний край.

Напередодні свята хочу привітати мешканців Гребінки з Днем міста! Побажати всім міцного здоров'я, мирного неба, добра, благополуччя в родинах і в нашому спільному домі, взаєморозуміння. Тільки разом ми зможемо навести лад в нашому місті, зробити його затишним і привітним.

Схожі матеріали:
👁 1979
Категорія: Новини Гребінки
Теги: 2016, Гребінка. День міста




Всього коментарів: 2

0
2 Пересічний мешканець :))   (30.10.2016)
Молодці, заради справедливості повинен сказати, що більшість ямок в межах міста заштопали успішно, як шкарпетки (в т.ч. і ту, про яку вище
було написано) - але ж всі ми прекрасно знаємо і розуміємо, що то за
суміш асфальту і на скільки НЕякісною вона є, що вже через кілька
місяців після безперебійного дощу та перепадів погоди з морозами все це
"благополучно і з успіхом" розлізеться та розіб'ється машинами навесні. А
отже, якщо так станеться, то виходить, що всі ці гроші були нерозумно
витрачені та викинути дарма.
А, чи не легше було б, краще їх яким-небудь чином підзбирати більше, ну або ж менше виводити із системи
тіньовими способами (якщо це дійсно так і є - не беруся запевнювати у
цьому) та замовити дійсно якісний асфальт, який буде по-максимуму
окупати себе впродовж  багатьох подальших років, які служитиме усім нам
на благо аніж, повторно і повторно перештопувати ці ями на дорогах
щороку, як вони з'являтимуться — в чому я, особисто, дуже сумніваюсь!
Але, хоч якісь є зміни і продвигання. і то вже добре, за це теж треба
віддати належне нашому керівництву і, напевне, його голові.


0
1 Пересічний мешканець :))   (04.08.2016)
Думаю, що молодць, наш голова міста, звичайно, далеко не в усьому, але якщо порівнювати з попередніми, то Вітя вже зробив на багато більше за ці кілька місянів, аніж інші — за усі роки. ... І, у Верховній Раді побував — нас трошки прославив ;))

Але, є деякі зауваження щодо ремонту частини дороги неподалік банку Аваль, прямо на повороті, в місці з'єднання вулиць Незалежності (Калініна) на вулиці Миру (якщо бути точнішим то, з правої сторони, навпроти ланька Мехедових) — там же ями, глибиною по щиколотки залиті водою !!! Вони там як були, так і залишились без уваги ремонтників.

Це ж явна проблема і, навіть, загрожує аварійною ситуацією для тих, хто повертає вправо, при виїзді на вулицю Миру — особливо велосипедистам, їм просто доводиться з'їжджати в центр дороги на проъжджу частину, щоб об'їхати ці ями.

Шановний Віталію — голово нашого міста, візьміть під свій контроль моє зауваження і дайте розпорядження довести цю частину дороги (та й інші, які я ще, поки-що, не помітив) до логічного і якісного завершення ремонту!!!

А так взагалі, Ви всі молодці, працюєте достойно, я думаю, в міру своїх фінансових та силових можливостей.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ