Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.09.2013

Міжрайонна естафета пам'яті присвячена 70 - річниці визволення Гребінківщини


Офіційна частина мітингу закінчилась покладанням квітів до підніжжя пам’ятника загиблим воїна


Міжрайонна естафета пам'яті присвячена 70 - річниці визволення Гребінківщини

19 вересня 2013 року відбулася міжрайонна естафета пам’яті, присвячена 70 - річниці визволення Гребінківщини від німецько-фашистських загарбників.

І хоча вересневий ранок не потішив сонцем і теплом, та це не завадило зустрітися представникам влади і членам ветеранських організацій Гребінківського і Пирятинського районів на районному кордоні.

Цю знаменну подію не оминули своєю увагою і представники масмедіа. Зустрічала гребінківська земля своїх гостей запашним короваєм.
         
Після цього всі вирушили до Тарасівської ЗОШ І-ІІІ ст., де на гостей чекали, і під оплески школярів живим коридором вони попрямували у навчальний заклад.

Під хвилюючі акорди пісні «Журавлі» до уваги учасників естафети була представлена квіткова композиція «Не пускали мене воювати яблуневі, вишневі сади…», виконана учнями школи при підтримці класних керівників.

А потім всіх запросили до Музею історії хліба, де відбулась тематична екскурсія, присвячена величній події - визволенню рідного краю.

Діти розповіли про трагічні сторінки з історії воєнних років, звучали вірші і лунали пісні, які краяли серце і ятрили душу, не залишаючи байдужим нікого.

Після екскурсії гостей запросили переглянути чудову виставку квітів, приурочену 70 - річниці визволення Гребінківщини. Тут був і «Салют Перемоги», і «Свіча пам’яті», і  «Мати солдата».

Це вкотре доводить: молодь пам’ятає, шанує і береже священний подвиг своїх дідів-прадідів. Під час перегляду виставки лунала шкільна «Радіогазета».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дня визволення Гребінківщини створили книгу про героїв-визволителів

Після теплого дружнього прийому гості та учні школи разом з учителями попрямували колоною до пам’ятника загиблим воїнам на урочистий мітинг.

Офіційна частина мітингу закінчилась покладанням квітів до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам.  

А потім всі присутні дружно заклали початок березовій алеї у с.Тарасівці.
    
У районному Будинку культури організовано виставку виробів, яку підготували учні та вчителі загальноосвітніх навчальних закладів району, присвячену 70-й річниці визволення Гребінківщини від німецько-фашистських загарбників.

Відділ освіти, молоді та спорту Гребінківської РДА


Схожі матеріали:
👁 1317
Категорія: Суспільство
Теги: пирятин, Гребінківщина, Міжрайонна естафета пам'яті, Тарасівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ