Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

10.05.2012

На дільнці Гребінка-Полтава-Лозова змонтовано 4 підстанції сучасного модульного типу



Укрзалізниця електрифікує національний швидкісний коридор з використанням прогресивних технологій

Електрифікація національного швидкісного коридору Львів - Київ-Харків - Донецьк довжиною близько 1,5 тис. км  - на стадії завершення.

«Швидкісний рух упроваджується тільки на електротязі, - повідомив начальник головного управління електрифікації та електропостачання Укрзалізниці Віталій Максимчук. - Пасажирам більш звично оцінювати роботу залізничників за рівнем комфорту в рухомому складі, але без такого масштабного обсягу робіт з електрифікації - 2 тис. 814 км розгорнутої довжини, з урахуванням станцій - неможливо було б запустити нові електропоїзди Хюндай.

Відповідно роботи з електрифікації усього швидкісного пасажирського коридору – той обсяг робіт, виконання якого необхідно було забезпечити до початку руху нових електропоїздів.

Станом на квітень 2011 року близько 300 км колій, якими планувалося пустити електропоїзди Хюндай, було взагалі не електрифіковано. Таких обсягів електрифікації впродовж року українська залізниця ще не знала».

Сьогодні усі роботи з електрифікації пасажирського швидкісного коридору – завершено. Робота, здійснена залізничниками в рамках підготовки інфраструктури до впровадження швидкісного руху поїздів впродовж 2011-2012 рр., -  це  реальний технологічний прорив.

Фахівці зазначають, що пристрої енергетики, зв'язку,  централізації стрілок і сигналів, блокування, тягові підстанції на швидкісному коридорі виготовлені із використанням найсучасніших матеріалів і прогресивних технологій, що значно підвищують надійність устаткування, термін його служби, дозволяють поїздам розвивати швидкість понад 140 км/год і потребують значно меншої кількості обслуговуючого персоналу, а також створюють можливість управляти дистанційно і  забезпечувати  безпечний рух поїздів.

7 травня на ділянці Полтава-Красноград була введена в дослідну експлуатацію перша в Україні система мікропроцесорної централізації та автоблокування.

Наступного тижня буде впроваджена в експлуатацію новітня система управління рухом поїздів на ділянці від Краснограда до Лозової.

«У цих підстанціях застосовані нові системи електроніки, мікропроцесорний захист, вона управляється за допомогою сенсорного екрану, у цьому устаткуванні вже наявні системи діагностики. Завдяки автоматизації диспетчер може керувати за 100 км, а на старих підстанціях, котрим уже більш  30 років,  обов'язково повинний бути черговий персонал», - говорить Віталій Максимчук.

Ділянка Полтава-Красноград-Лозова експлуатаційною довжиною 176 км – це остання ділянка швидкісного коридору, яка готується до  здачі в експлуатацію.

За останній рік залізничники виконали великі обсяги робіт у стислий період. Так, на дільнці Гребінка-Полтава-Красноград-Лозова змонтовано 4 підстанції сучасного модульного типу, такої кількості підстанцій за один рік в Україні не встановлювали за весь період Незалежності країни.

«В Україні більш 10 тис. км електрифікованих ділянок – це складає понад 46 від загальної експлуатаційної довжини залізничних колій. Цей показник говорить про те, що Україна - країна з розвинутою транспортною системою і за показником електрифікованих залізничних  колій Україна посідає 3-4 місці в Європі», - повідомив Віталій Максимчук.

 За словами начальника головного управління електрифікації та електропостанчання Віталія Максимчука, вартість електрифікації на 1 км колії, у залежності від   вартості матеріалів і інших факторів, складає близько 1,5 млн грн. Від Полтави до Лозової раніше не було ні контактної мережі, ні тягових підстанцій. На ділянках від Києва до Львова, від Києва до Полтави і від Лозової до Донецька залізничники контактну мережу повністю модернізували.

Він також підкреслив велику роль підприємств суміжних галузей, які виготовляли устаткування для електрифікації. «Вони працювали дуже напружено і нас не підвели. Тільки для напрямку Полтава-Лозова було виготовлено 600 тонн проводів», - констатував Віталій Максимчук.

Магістраль - всеукраїнська транспортна газета


Схожі матеріали:
👁 1449
Категорія: Освіта
Теги: Лозова, модульний тип, поїзд, Гребінка, Укрзалізниця, Київ. Донецьк, підстанція, черговий персонал




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ