Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.12.2017

На Гребінківщині для жителів Грушківки відновили вуличне освітлення


Збудовано майже 7,6 кілометра ліній електропередач для освітлення вулиць громади


На Гребінківщині для жителів Грушківки відновили вуличне освітлення Напередодні великого православного свята, на честь святого апостола Андрія Первозванного, у Грушківці було завершено відновлення вуличного освітлення.

Цього дня Сербинівська громада відзначає храмовий день, то ж ця подія стала хорошим подарунком до свята усім жителям. Вулички цього невеличкого села Сербинівської сільської ради якось навіть преобразилися у світлі нових ліхтарів.

- Це справді велика подія для нас, жителів Грушківки, - розповідає депутат сільської ради та житель цього села В.А. Гейко, - колись давно тут було освітлення, але з тих пір багато часу минуло, багато змін пережило наше невеличке село. Колись тут вирувало життя, були великі ферми, працював міцний колгосп. Загальна криза в державі не могла не відобразитися на житті Грушківки. Але зараз ми дуже радіємо, що вдалося реалізувати цей задум і відновити освітлення по вулицях. Сподіваємося, щоці роботи будуть продовжені. А наші села будуть і надалі відроджуватися.

Варто відмітити, що відновлення освітлення по вулицях сіл Сербинівської сільської ради вже триває не один рік. Як розповів голова села В.М. Сергієнко, спершу депутати сільської ради прийняли відповідну комплексну програму з благоустрою.

Згодом на реалізацію цих проектів були виділені і кошти із сільського бюджету. В цілому ж було збудовано майже 7,6 кілометра ліній електропередач для освітлення вулиць громади.

Лише останнім часом для проведення цих робіт було виділено майже 400 тисяч гривень. Підрядна організація, а це приватне підприємство "Енергобудпроект" з Пирятина, постаралися всі роботи виконати якісно і вчасно, згідно договору.

Тепер, лиш сутінки спускаються на землю, по вулицях Сербинівки і Грушківки вмикаються ліхтарі. Роботи по відновленню освітлення будуть продовжуватися і далі, щоб навіть маленькі вулички були освітлені.

Але найбільшою проблемою для громади залишаються розбиті дороги в селі. За нинішніх економічних умов на ремонт доріг необхідні дуже великі кошти.

Для прикладу - на капітальний ремонт відрізку шляху між Слободо - Петрівкою і Сербинівкою, було витрачено 1 млн. 400 тисяч гривень з обласного та районного бюджету. Та все ж не можна залишати все як є, і треба хоча б маленькими кроками наближатися до реалізації великого задуму. Вже цього року з сільського бюджету було виділено майже 300 тисяч гривень на проведення ямкового ремонту доріг у селах Сербинівської громади.

Допомогла сербинівцям і Гребінківська районна влада, з районного бюджету на проведення цих робіт було виділено 100 тисяч гривень. Окрім того, вже цього року у громаді вирішили замінити, а там, де взагалі не було, встановити нові дорожні вказівники.

Виготовили їх спеціально на замовлення сільської ради. А ось встановити їх обабіч доріг на спеціальних підставках взялися місцеві жителі - працівник з благоустрою Олександр Вікторович Компанець та спеціаліст - землевпорядник Василь Миколайович Запорожець.

Тепер гостей та місцевих жителів при в’їзді до населених пунктів Сербинівської сільської ради зустрічають яскраві таблички з назвами сіл та побажаннями щасливої дороги, Здавалося б, дрібниця, а як підіймає настрій водіям! і як запевнив нас голова села В.М.Сергієнко, при формуванні бюджету на наступний рік, пріоритетним буде питання ремонту сільських доріг, які вкрай вимагають капітального відновлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Гребінківщини на Схід відправили черговий вантаж вагою понад 80 кг

Нещодавно за підтримки народного депутата України Руслана Богдана у Сербинівській ЗОШ І-ІІІ ступенів були замінені усі вікна на нові пластикові. Тепер у приміщенні школи тепло і затишно.

Сільська рада завжди підтримувала школу, тож і цього разу було вирішено виділити 280 тисяч гривень для придбання вугілля на весь опалювальний період. Тепер школярі забезпечені теплом до кінця зими.

Підтримує сільська рада і медичну галузь своєї громади. Фельдшерсько - акушерський пункт у Грушківці давно потребував оновлення. Розпочати вирішили із системи опалення, адже найскладніше працювати медикам саме у холодну пору року. Та й відвідувачам ФАПу, звісно ж, краще набиратися здоров'я у теплому приміщенні. За підтримки приватного підприємця Олександра Олексійовича Бондаренка було замінено котел, який опалює приміщення цього медзакладу.

Поступово, завдяки спільним зусиллям, небайдужості і активній життєвій позиції голови села В.М. Сергієнка, вдається вирішувати різні проблеми громади. І відновлення вуличного освітлення на ще одній вулиці села - тому неабияке підтвердження.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1216
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: Грушківка, освітлення, Гребінківщина, Сербинівка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ