Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

03.09.2015

На Гребінківщині функціонує 18 загальноосвітніх навчальних закладів, з них 14 - І-ІІІ ст.


Освіта зараз дорога, тож має бути якісною


На Гребінківщині функціонує 18 загальноосвітніх навчальних закладів, з них 14 - І-ІІІ ст.28 серпня відбулася підсумкова колегія педагогічних працівників Гребінківського району, що традиційно проходить напередодні Дня Знань.

На колегії було розглянуто питання про підсумки роботи відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації та педагогічних колективів у 2014 - 2015 навчальному році та завдання на 2015 - 2016 навчальний рік. З доповіддю виступила начальник відділу освіти, молоді та спорту РДА Н.О.БІгун.

Вона наголосила, що головне завдання освітян Гребінківського району - забезпечення високої якості освіти, відповідність її потребам особистості.

Наталія Олексіївна зупинилася на підсумках роботи та основних завданнях дошкільної, початкової, середньої, позашкільної та інклюзивної освіти. У районі працює 15 дошкільних закладів, які відвідує 627 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дошкільні, шкільні та позашкільні заклади Гребінківського району

Діти 5-6 річного віку охоплені дошкільними закладами на 100%. Головне завдання початкової освіти - це впровадження нових державних стандартів, яке почалося з 2012 року.

У районі 18 загальноосвітніх навчальних закладів, з них 14 - І-ІІІ ступенів та 4 - І-ІІ ст.. У цьому навчальному році всі навчальні заклади будуть функціонувати. Із 19 сільських населених пунктів у новому навчальному році буде підвозитися автобусами до школи 390 учнів.

У минулому навчальному році 183 випускники отримали атестати про загальну середню освіту, а 216 дев'ятикласників - свідоцтва про неповну середню освіту. Цього року ЗНО з української мови та літератури враховувалося, як державна підсумкова атестація.
3 183 випускників високий рівень отримали 6 учнів, достатній - 40, середній -103, початковий - 54 учні. Отож, вчителям і учням є над чим працювати.

За літо у таборах відпочинку було оздоровлено 397 учнів. Середня вартість харчування у пришкільних таборах району становила 15 грн. Велике значення сьогодні надається і інклюзивній освіті, адже, на жаль, збільшується кількість хворих дітей. Сьогодні у ЗОШ І-ІІІст. №4 два учні отримують інклюзивну освіту.

Учні четвертого та сьомого класу у новому навчальному році мають навчатися за новими підручниками, але поки що підручники до шкіл не надійшли, так як затримка з коштами на державному рівні. Взагалі, рівень забезпеченості підручниками школярів району становить 98,9%.

Велике значення надають освітяни району роботі зобдарованими дітьми, атакожроботі позашкільних навчальних закладів. Учні беруть участь у різноманітних конкурсах, предметних олімпіадах, мистецьких фестивалях, спортивних заходах, що розвивають особистістьдитини. І в цьому напрямку є суттєві успіхи.

В обговоренні доповіді виступили директор Рудківської ЗОШ І-ІІІ ст.., директор Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, директор Слободо - Петрівської ЗОШ І-ІІІ ст., завідуюча ДНЗ "Дюймовочка" (Майорщина), голова райкому профспілки працівників освіти.

Певний підсумок роботи освітян зробили у своїх виступах заступник голови районної ради В.А.Волошин та заступник голови райдержадміністрації О.В.Князєв. Вони відзначили, що щиро вдячні освітянам району за самовіддану роботу з навчання та виховання підростаючого покоління. А також підкреслили, що головними проблемами є якість освіти та недостатнє фінансування галузі освіти державою,зумовлене тим, що кошти надаються на кількість учнів району, яка, на жаль, безупинно зменшується та окреслили шляхи вирішення цих проблем.

Колегія прийняла відповідне рішення.

У вчителів району відбулися предметні семінари та засідання методичних об'єднань.
 
За матеріалами "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1071
Категорія: Освіта
Теги: ЗОШ, освіта, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ