Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

25.09.2013

На Гребінківщині планується відкрити 2 дошкільні навчальні заклади


У 2013 – 2014 н.р. функціонує 16 дошкільних навчальних закладів (у місті - 2, у сільській місцевості - 14 )


На Гребінківщині планується відкрити 2 дошкільні навчальні заклади

Сьогодні влада розуміє важливість і необхідність вироблення стратегії розвитку держави – її майбутнього. Найбільший скарб країни – це її люди. Я ким виросте молоде покоління, також буде наша держава.

Однією із соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» є забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти.

Перші результати забезпечення доступу кожної дитини до дошкільної освіти в рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України з розширення мережі дошкільних закладів вже відчутні.

Протягом останніх років у Гребінківському районі спостерігається тенденція до поступового приведення мережі у відповідність до потреб населення.

У 2013 – 2014 н.р. функціонує 16 дошкільних навчальних закладів (у місті - 2, у сільській місцевості - 14 ). Протягом 2014 – 2015 років планується відкрити 2 дошкільні навчальні заклади (в с. Тополевому з групою короткотривалого перебування і ДНЗ «Васильок» м.Гребінка) та додаткові групи (друга група в ДНЗ «Дзвіночок» с.Овсюки та ДНЗ «Берізка» с.Ульяновка).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Пирятинщині в ДТП загинуло дві людини

Поступово зростає показник охоплення дітей дошкільною освітою. Дошкільні навчальні заклади відвідують 612 дітей віком від 2 – 6 (7) років, що складає 64 %. У 2011 році цей показник складав 49 %, у 2012 - 55%.

Показник охоплення дітей дошкільного віку (від 3 до 6 років) дошкільною освітою за останні три роки збільшено з 49 % до 64 %, а дітей старшого дошкільного віку (5-ти років) з урахування усіх форм дошкільної освіти - з 85% до 100%.

Це стало можливим завдяки відкриттю дошкільних навчальних закладів та додаткових груп.

Так у 2010 році відкрито дошкільний навчальний заклад « Чебурашка» в с. Мар'янівка, у 2011 році в дошкільному навчальному закладі "Веселка" відкрито 9 -ту групу. У грудні 2012 року відкрито групу короткотривалого перебування на базі Олександрівської загальноосвітньої школи І -ст., у 2013 році змінено режим роботи (з короткотривалого на повний робочий день) дошкільного навчального закладу «Малятко» с. Сербинівка.

У селах, де нема дошкільних навчальних закладів (с. Стукалівка, Григорівка, Тополеве), створені групи інтенсивної підготовки до школи.

Протягом останніх років постала проблема перевантаження дошкільних навчальних закладів міста, де наповнюваність перевищує проектну потужність. На 100 запланованих місцях у районі виховується 170 дітей.

В рамках виконання Державної цільової програми розвитку дошкільної освіти протягом у 2013 році вперше проведено конкурс «Вихователь року». Переможець районного етапу, вихователь ДНЗ «Веселка» м. Гребінка увійшла в десятку найкращих вихователів області та нагороджена Дипломом за участь. Переможець районного етапу фестивалю «Колискова пісня», музичний керівник ДНЗ «Веселка», зайняла II місце в обласному фестивалі.

У дитячих садках проведено значну роботу з модернізації змісту навчально-виховного процесу. Зокрема, в усіх без винятку дошкільних закладах створено сучасне розвивальне середовище ДНЗ. «Веселка» м. Гребінката «Малятко» с. Сербинівка посіли перші місця в районних конкурсах "Краще предметно - розвивальне середовище дитячого садка" 2011 рік, "Кращий природничий куточок” 2012 рік.

На реалізацію в районі завдань, доручень Президента України щодо забезпечення якісних умов навчання та виховання в дошкільних закладах району створені всі умови для розвитку дітей, матеріально -технічне забезпечення загалом відповідає вимогам сьогодення. Протягом 2010-2013 року бази дошкільних закладів «Веселка», «Теремок» м. Гребінка , «Дзвіночок» с, Короваї, «Малятко» с. Сербинівка,«Берізка» с. Ульяновка, «Сонечко» с. Рудка, «Чебурашка» с. Мар’янівка поповнилися новими меблями (столами, дитячими стільцями, сучасними стінками).

Силами педагогічного колективу з допомогою батьків в дошкільному закладі «Веселка» обладнано художню студію «Талановиті пальчики», придбано все необхідне для розвитку : репродукції картин, різноманітні предмети декоративно - ужиткового мистецтва, ілюстрації.

У 2012 році проведено капітальний ремонт приміщення ДНЗ «Берізка» с. Ульяновка (замінено вікна, двері, покрівлю, ремонт групових приміщень).

Завдяки залученню бюджетних та позабюджетних коштів краще підготувались до 2013-2014 нового навчального року ДНЗ « Веселка» м. Гребінка та «Малятко» с. Сербинівка. Завдяки програмі «Увага до дитини сьогодні - майбутнє країни завтра» в дошкільному закладі «Веселка» м. Гребінка замінено вікна на енергозберігаючі , сума коштів, яка була виділена на проведення робіт - 95370грн.

На виконання Нової соціальної ініціативи Президента України Віктора Федоровича Януковича "Кожній дитині всебічний розвиток” щодо залучення дітей до занять фізичною культурою і спортом, що дають можливість дітям загартовувати свій організм, у 2013 році для ДНЗ "Чебурашка”с. Мар’янівка та "Сонечко” с. Рудка придбано сучасні спортивно - ігрові майданчики.

Гребінківська районна державна адміністрація



Схожі матеріали:
👁 1420
Категорія: Новини Гребінки
Теги: діти, Гребінка, ДНЗ, дошкільний навчальний заклад, Овсюки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ