Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.12.2018

На Гребінківщині проведені заходи до Міжнародного дня інвалідів (ФОТО)


Міжнародний день осіб з інвалідністю – це день тривалістю у рік


На Гребінківщині проведені заходи до Міжнародного дня інвалідівЩорічно 3 грудня зафіксовано Міжнародним днем осіб з інвалідністю.  Це, насамперед, звернення  уваги людства на те, що поруч живуть громадяни з обмеженими можливостями, які потребують особливої уваги, і яким ми повинні допомогти відчути себе рівними серед здорових співгромадян.

 Нажаль, чисельність  осіб з інвалідністю щороку зростає. Причиною цього є природні катаклізми, забруднення навколишнього середовища, дорожньо-транспортні пригоди, вроджені патології та хронічні захворювання. На долю цих людей випали нелегкі випробування, однак вони, долаючи труднощі, вимушені проявляти виняткову силу духу і непохитну віру в життя.

Їхні мужність та оптимізм – взірець для інших. Ці громадяни пристосовуються, як можуть зі всіх своїх сил. Практика показує, що особи з інвалідністю можуть бути і бувають повноцінними та високо ефективними членами суспільства, відмінними фахівцями і навіть політиками, економістами, соціально активними і життєствердними людьми, які надихають багатьох, в тому числі і абсолютно здорових членів нашого суспільства.

Не залишився осторонь  осіб з обмеженими можливостями і Гребінківський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Так,  нагоди відзначення  Міжнародного Дня осіб з інвалідністю та посилення уваги суспільства до проблем таких осіб, продовжено співпрацю з приватними підприємцями, установами та організаціями, фермерськими господарствами району.


Міжнародний день інвалідів
 

Cпонсорами було надано матеріальну та натуральну допомогу громадянам з інвалідністю  І-ІІІ груп, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком та здоров’ям і не мають рідних або рідні є громадянами похилого віку та обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома територіального центру. Допомогу отримали 135 осіб з інвалідністю, які є жителями ОТГ та району, на суму близько 30,0 тис. грн.

Спонсорами-благодійниками, які, не зважаючи на власні турботи та проблеми, відгукнулись на наше прохання і надали посильну матеріальну та натуральну  допомогу стали: депутат Полтавської обласної ради - Мамоян С. Ч., СФГ «Каміла» (Буць І. І. ), ПП Черницький В. В., СФГ «Відродження» (Гавриленко О. П.), СТОВ «Прогрес» (Данієлян Г. Р.), ПП Лакудас Л. В., ТОВ «Баришівська зернова компанія», ПП Плис Г. І., СФГ «Нове - 2» (Тараненко О. Г.), Тополівська сільська рада,  ПП Запорожець Н. Ф., ПП Клименко О. М., ПП Плис Т. І., ТОВ «Мадег» (Проценко М. В.), ФОП Панімаш Б. П., фермер -  Булатецький М. М., фермер – Плічко Г. І., ТОВ «ГЯДТ АГРО»,  ПП Чілінгарян О. Б., ПП Думич М. М., ПП Лой М. П. магазин «Клякса», ПП Маркін П. М. магазин «Максимум», ПП Осикін В. Б. магазин «Базарчик», ПП Мельник В. М. магазин «Галантерея», ПП Запорожець І. І. кафе «Оболонь».
 
Міжнародний день інвалідів
 
 
Міжнародний день інвалідів
 

Хотілося зазначити, що цього дня робітниками відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги організовано відвідування та вручення продуктових наборів 2-ом одиноким особам з інвалідністю, які отримують соціальну послугу «Догляд вдома» і на той час перебували на стаціонарному лікуванні в Центральній районній лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківським школярам розповіли про тонкощі роботи залізничників

Цього року вперше при проведенні шахово-шашкового турніру «Тура», присвяченому цьому Міжнародному Дню,  вдалося об’єднати дітей та осіб з інвалідністю. Ініціативні школярі, Савченко Євген та Гумбіс Олег, вирішили випробувати свої сили в даному заході. Молоде покоління та постійні учасники гуртка «Тура», що при територіальному центрі, отримали заохочувальні призи за участь у турнірі.   


Міжнародний день інвалідів
 

В рамках цільової соціально - педагогічної послуги «Університет третього віку» до цього визначного дня Гребінківським територіальним центром проведено вечір  творчості письменника та земляка Гребінківщини М. Линовицького. Слухачі мали можливість почути автобіографію, цікаві моменти з життя письменника, його твори, вірші, байки. Даний захід проходив в супроводі автора, виконавця власних пісень, барда – В. Пшеничного. Від підопічних було почуто слова вдячності за проведений захід.


Міжнародний день інвалідів
 

Насамкінець хотілося б сказати, що для підтримки осіб з інвалідністю, не потрібне щось особливе, лише елементарне – можливість не бути виключеним із суспільства, жити серед людей, бути і відчувати себе повноцінним, адже ми всі рівні перед Богом.  

Міжнародний день інвалідів
 
Заступник директора Гребінківського
районного територіального центру О. Колотюк


Схожі матеріали:
👁 1081
Категорія: Новини Гребінківської громади
Теги: Міжнародний день інвалідів, Допомога, терцентр, Гребінка, Каміла




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ