Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

05.12.2017

На Гребінківщині проживає близько 1100 інвалідів різних категорій


У Гребінці отримали допомогу до Міжнародного дня інвалідів


На Гребінківщині проживає близько 1100 інвалідів різних категорійНа жаль, наше життя не казка. Поряд з нами живуть люди, фізичні можливості яких обмежені. Вони погано чують або зовсім не чують, мають порушення мовлення або зовсім не говорять, погано бачать або не бачать взагалі, багато  людей з обмеженими руховими можливостями або із затримкою розвитку.

До цієї категорії належать діти, люди пенсійного та працездатного віку, громадяни з інвалідністю.

З усіх категорій осіб, які потребують соціального захисту, на особливу увагу заслуговують саме вони – громадяни з обмеженими фізичними можливостями.  

Тому, проведення Міжнародного Дня осіб з інвалідністю (3 грудня) в містах, районах, областях  направлено на звернення уваги до проблем інвалідів, захист їхньої гідності, прав і благополуччя. Суспільство повинно усвідомлювати переваги, які воно отримує від участі інвалідів в політичному, соціальному, економічному і культурному житті.

Так, станом на 01.12.2017 року в Гребінківському районі зареєстровано близько 1100 інвалідів різних категорій. Всі вони хочуть жити повноцінним життям, вільно пересуватися, не відчувати дискримінації у працевлаштуванні, мати змогу брати участь у соціальному та культурному житті.

З нагоди відзначення  цієї важливої дати та посилення уваги суспільства до проблем інвалідів, Гребінківським районним територіальним центром було налагоджено співпрацю з приватними підприємцями, установами та організаціями району.

Ними було надано матеріальну та натуральну допомогу громадянам  І-ІІІ груп інвалідності, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим віком та здоров’ям і не мають рідних або рідні є громадянами похилого віку та обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома територіального центру.

Спонсорами, що не залишились осторонь та взяли участь в цій благодійній акції стали: ПП Лой М. П., ПП Жолобецький О. Е., ПП Запорожець І. І., ПП Толочна Т. О., ПП Баламут Т. Ю., ПП Син Д. А., ПП Олежко Л. Г., ПП Якимук І. І., ПП Войтенко Л. М., ПП Науменко О. Г., ПП Костюк Т. М., ПП Писанка І. В., ПП Качаненко К. В., ПП Осикін В. Б., ПП Лисенко О. А., ПП Козін Ю. О., ПП Тютюнник Р. В., ПП Маркін П. М., ПП Швидка С. В., ПП Мельник В. М., ПП Олексієнко Н. М., ПП Ігнатенко О. Д., ПП Кича Н. І., ПП Лакудас Л. В., ПП Плис С. І., ПП Чілінгарян О. Б.,  ПП «Стукалівське» (Булатецький М. І.), ПП Клименко О. М., ПП Запорожець Н. Ф., СФГ «Каміла (Буць І. І. ), Баришівська зернова компанія,  Слободо-Петрівська, Тополівська, Ульяновська,  Мар'янівська сільські ради.   

Завдяки співпраці територіального центру з Церквою ЄХБ «Жива Надія» (пастор Бобик В. М. ) до Міжнародного Дня громадян з інвалідністю  ними ж було адресно вручено продуктові набори 15-ом інвалідам І групи міста, що обслуговуються відділенням соціальної допомоги вдома.

Не залишилися без уваги громадяни з інвалідністю, що є учасниками шахово - шашкового гуртка «Тура» територіального центру. З нагоди цього визначного дня підведено підсумки чергового турніру серед інвалідів. Переможцям вручено заохочувальні подарунки.

Доречними є слова В. О. Сухомлинського: «Допомога  не тільки там, де людина сіє хліб або садить дерево. Найбільш тонка, найбільш складна праця, коли людина приходить до людини, бачить у її очах, читає "поміж рядків" її поклик про допомогу.  Ця поміч є вищою мірою людського духу».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародний день людей з інвалідністю відзначили у Гребінці (ФОТО)

Саме такі рядки хотілось би присвятити нашим спонсорам, людям, які відставивши безліч турбот та проблем, відгукнулись на наше прохання і надали посильну матеріальну та натуральну  допомогу.  Надання щоденної підтримки й допомоги – реальний вияв людяності та любові до ближнього.

Нехай щоденна турбота, милосердя і терпимість стане нормою нашого повсякденного життя. А людям з обмеженими можливостями бажаємо тепла, добра,  витримки, розуміння оточуючих, миру і спокою у домівках, сили духу та благополуччя.

 

На Гребінківщині проживає близько 1100 інвалідів різних категорій

 

На Гребінківщині проживає близько 1100 інвалідів різних категорій

 

На Гребінківщині проживає близько 1100 інвалідів різних категорій


Заступник директора О. Колотюк


Схожі матеріали:
👁 1409
Категорія: Суспільство
Теги: День осіб з інвалідністю, Допомога, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції В Пирятині чоловіка засуджено за хабар працівнику поліції
На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн... На Полтавщині під час відпочинку біля річки помер 13-річн...
Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без... Для дітей Лубенської громади поліцейські провели урок без...
Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила... Поліція Полтавщини отримала сучасні криміналістичні прила...
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ