Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

22.05.2019

На Гребінківщині «Університеті третього віку» пролунав останній дзвоник


95 студентів отримали сертифікати про проходження курсу навчання


На Гребінківщині «Університеті третього віку» пролунав останній дзвоникТурбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо потрібні людям похилого віку.

Сьогодні Гребінківський районний територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Полтавської області робить все для того, щоб люди старшого покоління відчували цю підтримку і не почувалися одинокими.

Серед багатьох послуг, що надаються терцентром, за останні сім років набула широкої популярності цільова соціально-педагогічна послуга «Університет третього віку».

«Університет третього віку» – це проект, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж усього життя. Студентами є люди похилого віку, що мають пенсійне посвідчення. В Університеті зріла людина має можливість отримати нові знання та вміння, відчути себе корисною суспільству, продемонструвати свої таланти, познайомитися з новими цікавими людьми.
 
"Ми не тільки навчаємо, але й робимо життя наших студентів насиченим та цікавим. Влаштовуємо екскурсії, виїжджаємо в різні куточки Полтавщини, проводимо концерти, свята", - розповіла завідувач відділення денного перебування Гребінківського районного терценту Олена Карабут.
 
В «Університеті третього віку» пролунав останній дзвоник


Навчають наших студентів викладачі-волонтери закладів району, люди старшого віку, які обізнані з темою програми та мають відповідну освіту і досвід, студенти, вчителі, лікарі, представники державних та громадських організацій, усі, хто виявляє бажання та є фахівцями щодо теми, яка цікавить слухачів.
 
"Ми сповідуємо активну життєву позицію, оптимізм та енергійність. В частині активності, винахідливості та гарного настрою ми залишаємо далеко позаду усіх класичних студентів. Ми крокуємо в ногу з часом, тренуємо пам’ять, розвиваємо інтелект, знаходимо таланти, опановуємо комп’ютерну техніку, Інтернет. Немолоді студенти поспішають на заняття як на побачення, для них Університет – другий дім. Завдяки цій послузі десятки людей похилого віку зрозуміли – життя з виходом на пенсію тільки починається! Разом ми відчуваємо смак життя, усі його барви і хочемо поділитися цим з якомога більшою кількістю людей", - наголошує Олена Карабут.


В «Університеті третього віку» пролунав останній дзвоник


І ось 21 травня 2019р. в нашому Університеті пролунав останній дзвоник 2018-2019 навчальних років. 95 студентів отримали сертифікати про проходження курсу навчання на культурно- просвітницькому, прикладного мистецтва, психологічному, охорони здоров’я та фізичної реабілітації,інформаційних технологій, « дім, сад, город», художньо – мистецькому факультетах.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Гребінківщині особи похилого віку практикують скандинавську хотьбу
 
"Хочеться подякувати всім викладачам-волонтерам  закладів району, представники державних та громадських організацій за цікаві лекції. Також велика подяка приватному підприємцю Мокроусову С.Ю в спонсорській допомозі організації останнього дзвоника Університету  третього віку. Ми, від свого імені та від імені тих, на чиї потреби пішла надана допомога хочемо висловити слова вдячності тим, хто своїми пожертвами зробив значний внесок у розвиток соціальної сфери", - подякувала Олена Карабут.


В «Університеті третього віку» пролунав останній дзвоник


Схожі матеріали:
👁 983
Категорія: Суспільство
Теги: терцентр, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ