Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

16.06.2018

На Гребінківщині визначилися з опорною школою


Восьма сесія, освіта та ракетомоделювання


На Гребінківщині визначилися з опорною школоюЦікаво і "гаряче" було на 8-й сесії VII скликання Гребінківської міської ради. Не зважаючи на те, що в порядок денний входило 23 питання і сесія тривала до сьомої години вечора, дебати з освітніх питань не проходили швидко.

Хоч і проголосували депутати та своїм рішенням створили освітній округ в межах Гребінківської ОТГ з визначенням опорного навчального закладу - Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4, та реорганізація інших навчальних закладів збурили освітян та батьків.

Тому на сесії міської ради депутати заслухали звіти директорів шкіл освітнього округу Гребінківської об'єднаної територіальної громади - Л. Д. Ставицької (ЗОШ №1). Т. В Кулікової (ЗОШ №2), О. П. Отченка (Гребінківська гімназія), Л. С. Кохно (ЗОШ №4), T. А. Ященко (Слободо-Петрівська ЗОШ), В. В..Ситнікової (Мар'янівська ЗОШ).

Міський голова В І. Колісніченко до звітів директорів підійшов не формально, задавав запитання і дослухався до порад. Адже навчальні досягнення учнів Полтавської області вже вибудувані в рейтингу шкіл за 2017 навчальний рік. Основа цього рейтингу - ЗНО.

Школи Гребінківської міської об'єднаної територіальної громади:
  • Слободо-Петрівська ЗОШ І-ІІІ ступеня - 56 місце;
  • Мар'янівська ЗОШ І-ІІІ ступеня - 71 місце;
  • Гребінківська ЗОШ №4 - 89 місце;
  • Гребінківська гімназія - 145 місце;
  • Гребінківська ЗОШ №1 - 338 місце;
  • Гребінківська ЗОШ №2 - 351 місце
Тож складно було відповісти Л. Д. Ставицькій на запитання: ‘Чому ЗОШ №1 у рейтингу посідає 338 місце? Таке ж питання якості навчання та оцінювання здібностей учнів школи задавалося всім директорам. Як не дивно, а міські школи мають гірші показники ніж сільські.

Наприклад. Мар'янівська ЗОШ посіла 71 місце, Слободо-Летрівська - 56 місце, а ось у Кулажинська ЗОШ - 10 місце у рейтингу.

Відділ освіти міської ради наприкінці навчального року проводив зрізи знань з різних предметів у школах. Ця перевірка теж продемонструвала невтішні результати. З виступів в. о. начальника відділу освіти О. П. Кудрик та завідуючої методичним кабінетом відділу освіти виконкому міської ради Н. В. Олійник окреслилася стратегія міської ради в освітніх питаннях.

В зв'язку з понижанням ступеню міських та сільських шкіл постане питання працевлаштування вчителів та навантаження їх годинами. Тому працівники відділу освіти міської ради "взялися’' за вчителів, які мають валику кількість годин у школах, а не дають якісної освіти. Об’єктом уваги методистів стала і гурткова робота в шкалах та позашкільних навчальних закладах.

Депутати заслухали виступи директора станції юних техніків О.О. Боровика та директора Центру дитячої і юнацької творчості М.І. Рентюка.

Однією з причин того, чому мало дітей відвідує ці позашкільні навчальні заклади, депутати вважають віддаленість будівель від центру міста. Лише учні ЗОШ №1 мають зручні переваги Також, зі слів завідуючої методичним кабінетом Н. В. Олійник, кожна міська школа дублює гуртки у себе. Наприклад, гурток “Умілі руки", “Образотворче мистецтво’, а чи не краще, щоб учні різних шкіл збиралися в позашкільних навчальних закладах та займалися творчістю.

Для цього пропонується перенести ЦДЮТ та СЮТ у центр міста - у приміщення колишньої залізничної лікарні. А ось у школах, пропонує Наталія Вікторівна, надавати додаткові години гурткової роботи вчителям-предметникам для роботи з обдарованими дітьми. Адже високі рейтинги шкіл за ними, переможцями предметних олімпіад та обласних конкурсів.

Наталія Вікторівна позаминулого року досягла такого високого результату, адже її учень, тепер вже випускник Слободо-Петрівської ЗОШ І-ІІІ ст . Андрій Прудченко став переможцем обласної предметної олімпіади з фізики. Це велика рідкість, щоб учні сільських шкіл виборювали перші місця обласних предметних олімпіад. Міський голова запропонував депутатам змінити призовий фонд для школярів, які посядуть 1 місце в області з 10 тис. гри. на 50 тис. грн. Велика сума повинна стати стимулом для перемоги. Цю пропозицію буде розглянуто на наступній сесії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 сесія Гребінківської міської ради сьомого скликання

Посмішки депутатів викликали досягнення вихованців гуртка ракетомоделювання, що діє при Станції юних техніків Дивно, але переможці конкурсів у загальноосвітніх школах мають низький рівень знань. А методистам не зрозуміло, як діти, що мріють будувати ракети, не знають елементарних фізичних явищ та властивостей. Тож знову постає питання компетентності викладачів, які займаються гуртковою роботою.

Також на сесії затвердили Положення про конкурс на посаду керівника закладу загальної середньої освіти Гребінківської міської ради.

Міська рада продовжує підтримувати освіту та культуру, ремонтує дороги у місті та селі. Цього разу депутати проголосували співфінансування та закупівлю сучасних мебпів для початкових класів нової української школи - 13855 грн., на придбання путівок на оздоровлення дітей - 60 тис грн . на забезпечення діяльності будинків культури -63348 грн., на поточний ремонт приміщення будинку культури в с. Мар'янівка та придбання стенда та об’ємного художньо-декоративного пано дня Мар'янівського СБК.

Також депутати міської ради проголосували за виділення коштів на співфінансування екскаватора-навантажувача для КП "Гребінківський комбінат комунальних підприємств" - 153 500 грн. та співфінансують ремонт доріг с. Мар'янівка -150 тис грн (ТОВ СП "НІБУЛОН" - 600 тис. грн ). Також виділено кошти для поточного та капітального ремонту доріг у місті, для встановлення зовнішнього освітлення.

Рішенням сесії були встановлені місцеві податки і збори на території Гребінківської ОТГ на 2019 рік. встановлені ставки податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки встановлений транспортний податок. Ставки єдиного податку для фізичних осіб - підприємців залишилися минулорічними (від 10 до 15%), не зважаючи на загальну тенденцію збільшення в сусідніх районах. Також депутати встановили ставки туристичного збору на території Гребінківської ОТГ та визначили податкових агентів щодо справляння туристичного збору. Своїм рішенням депутати затвердили Положення про дольову участь співвласників багатоквартирних будинків у проведенні капітального ремонту житлового фонду Гребінківської ОТГ.

Після виступів працівників міської ради були внесені зміни до Програм та до бюджету, надані матеріальні допомоги, внесені додаткові штатні одиниці у сільських закладах культури, надані в оренду земельні ділянки, затверджена документація із землеустрою Депутати затвердили перелік проектів, що фінансуються за рахунок субвенції з державного бюджету на формування інфраструктури об'єднаних громад.

Багато важливих рішень для життя громади прийняпи депутати на цій сесії.

Сесію провів голова Гребінківської ОТГ В. І. Колісніченко.
За матеріалами: "Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1613
Категорія: Освіта
Теги: сесія, освіта, опорна школа, ракетомоделювання, Гребінківщина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ