Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

08.12.2016

На Гребінківщині вперше пройшов конкурс буктрейлерів серед школярів


У цьому конкурсі взяли участь учні Короваївської, Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та Гребінківської гімназії


На Гребінківщині вперше пройшов конкурс буктрейлерів серед школярів 23 листопада 2016 року на базі Гребінківської гімназії проведено І етап конкурсу відеороликів, презентацій та буктрейлерів серед літературно обдарованих дітей загальноосвітніх навчальних закладів району.

Це обласний конкурс відеороликів, презентацій та буктрейлерів серед літературно обдарованих дітей позашкільних та загальноосвітніх навчальних-закладів. Організували цей конкурс Департамент освіти і науки Полтавської ОДА та обласний центр естетичного виховання учнівської молоді Полтавської обласної ради.

Проводиться він, щоб виявити та підтримати талановитих дітей та учнівську молодь, розвивати їх обдарованість, обмінюватись досвідом, розвивати медіа-освіту. виховувати любов до рідного слова. Відбувається конкурс у два етапи районний та обласний.

Конкурс проводився в двох номінаціях: І - «Відеоролики та презентації на власні поетичні та прозові твори» та ІІ – «Буктрейлер».

У цьому конкурсі взяли участь учні Короваївської, Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та Гребінківської гімназії.

Буктрейлер - це один із сучасних засобів популяризації книги і читання. Етимологія поняття вказує на його комунікаційну природу. Буктрейлер покликаний просувати книгу, сприяти доведенню її змісту до читача, залишити слід у його свідомості. Водночас він має викликати бажання прочитати книгу. Отож, підсумовуючи, можна сказати що буктрейлер - це анонс або відгук на книгу у вигляді відеоролика тривалістю від 1 до 5 хвилин, який включає в себе найяскравіші моменти книги або візуалізує її зміст

На конкурс було подано 5 робіт - 3 - в першій номінації і 2 - у другій. Це відеоролики учнів Короваївської ЗОШ, Гребінківської ЗОШ №1 та Гребінківської гімназії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбувся ІІ етап XVII Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

Всі члени журі були вражені високим рівнем підготовки та талантом учасників оригінальністю і неповторністю кожного ролика, глибиною втілення художнього образу та розкриття змісту власних творів. Вони всі гідні найвищих оцінок.

Звичайно, добре попрацювали і вчителі, що готували учнів до конкурсу. Наймолодша учасниця конкурсу Яна Бондаренко з Короваївської ЗОШ І-НІ ст. представила презентацію на власні поетичні та прозові твори 'Вірші та казки" та буктрейлер на книгу Ж. Верна «П’ятнадцятирічний капітан». У презентації дівчинка запропонувала присутнім власні віршики про зиму Новий рік.
 

Буктрейлер до твору О. Генрі «Останній листок», керівник Таран Л.В.

Різдвяні свята та казочку ілюстровані власними малюнками Анна Медвідь з Гребінківської ЗОШ №1 презентувала власну поезію «Вулиці мого міста», проілюстровану прекрасними фото своєї найкращої подруги. Поетичний твір розкриває неповторний внутрішній світ сучасної молоді. Ролик супроводжувала музика, що цілком відповідала поетичному образу створеному юною поетесою.

Випускниця Гребінківської гімназії Софія Тищенко представила презентацію своєї поетичної збірки «Україно! Ти моя єдина». Цю талановиту дівчину, з її поетичними творами, гребінчани уже знають.
 

Буктрейлер на книгу Ж. Верна «П’ятнадцятирічний капітан» керівник Могила Р.В

Патріотична лірика юної поетеси сьогодні дуже актуальна. Вона торкається струн душі кожного свідомого українця. Школярка презентувала також і пейзажну лірику. Вірші проілюстровані гарними фотографіями, і весь відеоролик має емоційний вплив на глядача.

Буктрейлер Анатолія Тарана з Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 на новелу О.Генрі «Останній листок» нікого з присутніх не залишив байдужим. Сумна історія про згасання життя проілюстрована талановитим авторським віршем про осінній падолист, вмирання природи. Чудові осінні фотографії та відповідна музика доповнюють уявний художній образ. Створений образ глибоко зворушує, наштовхує на роздуми про сенс життя і викликає бажання прочитати пропонований твір.
 


Відповідно до рішення фахового журі, в номінації «Відеоролики та презентації на власні поетичні та прозові твори» І місце присудили Медвідь Анні, учениці 9 класу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 за презентацію «Вулиці мого міста», керівники Кузьменко Л.С. та Комар П.Г. та Тищенко Софії, учениці 11 класу Гребінківської гімназії за роботу «Україно! Ти моя єдина», керівник Устіловська Т.О. ІІ місце – Бондаренко Яні, учениці 6 класу Короваївської ЗОШ І-ІІІ ст. за презентацію «Радість», керівник Могила Р.В.

В номінації «Буктрейлер» І місце виборов Таран Анатолій, учень 11 класу Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 за буктрейлер до твору О.Генрі «Останній листок», керівник Таран Л.В. та ІІ місце присудили Бондаренко Яні, учениці 6 класу Короваївської ЗОШ І-ІІІ ст. за бук трейлер «П’ятнадцятирічний капітан», керівник Могила Р.В.

Переможці нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, "ВКонтакте" та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.
Відділ освіти Гребінківської РДА,
"Гребінчин край"


Схожі матеріали:
👁 1633
Категорія: Освіта
Теги: Конкурс, Grebenka.com, Гребінківщина, буктрейлер, відеоролики, освіта




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ