Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

27.11.2017

На Гребінківщині вперше за 40 років капітально відремонтували сільський ФАП


140 тисяч було витрачено із бюджету Почаївської сільської ради


На Гребінківщині вперше за 40 років капітально відремонтували сільський ФАПСаме так відбувається зараз у Сотницькому, Почаївської сільської ради. Невеличке село, що загубилося серед розлогих степових трав та заховалося у тіні садів, продовжує відроджуватися. В селі проведений газ, кілька років тому усі гуртом побудували сільський водогін.

У селі також працює сільський клуб та є бібліотека. Взагалі-то Почаївська сільська рада -одна з небагатьох сільських рад, котра має власні кошти у бюджеті для розвитку сіл громади, але завжди активно працює і бере участь у різних конкурсах та проектах підтримки місцевих громад. Про це пише "Гребінчин край".
 
- Села нашої громади активно розвиваються, - розповідає голова сільської ради Сергій Іванович Кальченко, - але ми не зупиняємося на досягнутому, Тим більше, що увесь час з'являються нові проекти, які треба реалізовувати.

Радісно, що в короткий термін вдалося провести капітальний ремонт приміщення фельдшерсько-акушерського пункту в Сотницькому. Від імені жителів села хотів би подякувати усім, хто взяв участь у реалізації цього проекту.

І справді, спільними зусиллями легше робити добрі справи. Підтвердженням цьому і оновлення сільського ФАПу у Сотницькому, адже для виконання ремонтних робіт були залучені кошти трьох бюджетів.

Сто тисяч гривень були виділені обласною радою в рамках конкурсу проектів розвитку територіальних громад, 140 тисяч було витрачено із бюджету Почаївської сільської ради, а також 20 тисяч гривень виділила Гребінківська районна рада.

Почаївська сільська рада минулого року стала переможцем конкурсу проектів розвитку територіальних громад, тож і отримала кошти з обласного бюджету. Будівельні роботи виконали безпосередньо працівники ТОВ "Будматика" з Києва.

Усі необхідні і заплановані роботи вдалося виконати швидкими темпами. Близько місяця знадобилося, щоб зробити капітальний ремонт приміщення, яке було збудоване ще у 1911 році. За цей час були повністю оновлені й утеплені стіни, замінені вікна на енергозберігаючі. Оновилася й підлога, тепер тут встановлені нові сучасні двері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переломним моментом в медичній сфері на Полтавщині стане 2018 рік

А ще, що найбільше, мабуть, радує завідуючу ФАПом Наталію Григорівну Таран, повністю оновлена система опалення. В приміщенні встановлений новий твердопаливний, піролізний котел.

Сільська рада забезпечує ФАП дровами та й іншим необхідним. Зокрема оновлення тепер потребують і меблі, і інше необхідне обладнання медичного закладу.

Ближчим часом буде придбаний новий холодильник. Наразі створені усі необхідні умови для роботи медичного закладу.

Щодня до Наталії Григорівни звертаються мешканці села за допомогою. Хоча, як розповідає нам сама завідуюча, більше все ж їй доводиться виїздити додому до хворих, щоб виміряти тиск, зробити уколи і таке інше. Та все ж, стверджує Н.Г. Таран, за 40 років, які зона працює у цьому ФАПІ, вперше був проведений такий капітальний ремонт приміщення.

Були приємно здивовані побаченим і лікарі Гребінківської ПМСД, котрі раз на квартал приїздять у це село з виїзним прийомом. Тепер тут затишно, тепло і зручно працювати.

Жителі села теж радіють тому, що їхній ФАП тепер оновлений, а значить і є перспектива для подальшого розвитку і оновлення села.

Схожі матеріали:
👁 1371
Категорія: Здоров'я
Теги: ФАП, Почаївська сільська рада, Сотницьке




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ