Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

06.02.2016

На Гребінківщині з початку епідемілогічного сезону захворіли на ГРВІ й грип 620 чол.


Про запобігання захворювання на грип А/Н1 N1/ на Гребінківщині


На Гребінківщині з початку епідемілогічного сезону захворіли на ГРВІ й грип 620 чол.З початку епідсезону, з 28 вересня минулого року, на ГРВІ та грип в Україні перехворіли 2 млн 936734 особи.

За оперативними даними лабораторій Держсанепідслужби за 25 січня лабораторно підтверджено грип у зразках 14 померлих (4 летальних випадки зафіксовано у Донецькій області, 3 - у Львівській, по 2 - в Запорізькій та Одеській областях, по одному випадку в Чернівецькій області та в м. Києві).

З початку оголошення небезпеки поширення грипу в Гребінківському районі на ГРВІ та грип захворіло 620 чол.,в т.ч. дітей до 18 років - 220чол.

На 1-му тижні року (з 01.01.16р. по 07.01,16 р.) на Гребінківщині спостерігався ріст захворюваності на грип та ГРВІ на 24,4% у порівнянні з рівнем попереднього тижня, але не перевищував епідпороговий показник.

На 2-му тижні року (з 08.01.16р. по 14.01,16 р.) ріст захворюваності на грип та ГРВІ збільшився на 25,2% у порівнянні з рівнем попереднього тижня, епідпороговий показник не перевищує.

На 3-му тижні року (з 15.01.16р. по 21.01.16 р.) ріст захворюваності значно підвищився. Показник захворюваності становить 107,3% і вище епідпорогового рівня на 29,6 %.

Продовжується ріст захворюваності на грип та ГРВІ і на 4-му тижні. Так станом на 27.01.16 р. перевищення епідпорогового показника становить 43,32%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці закрили залізничну лікарню, 50 працівників залишилися без роботи

Для попередження поширення захворюваності серед дитячого населення розпорядженням голови районної державної адміністрації від 19.01.16 р. №2 та від 22.01.16р. №11 призупинено навчально-виховний процес у 18 загальноосвітніх навчальних закладах району.

Деззасобами, медустаткуванням лікувальна мережа забезпечена. Створений запас лікарських препаратів для профілактики і лікування хворих.

Медичні працівники засобами індивідуального захисту забезпечені достатньо.

Аптечна мережа забезпечена необхідними лікарськими препаратами (жарознижувальні, вітаміни, антибіотики, муколітичні препарати, противірусні препарати).

В Гребінківському районі проводяться щеплення населення проти сезонного грипу. Всього з початку епідсезону щеплено 172 чол. ( 170 чол. за кошти підприємств , 2чол. за власні кошти).

Проводиться постійний контроль щодо забезпечення необхідного температурного режиму в лікувально-профілактичних закладах,житлових приміщеннях, на підприємствах, установах всіх форм власності.

Проте епідемічна ситуація до грипу та ГРВІ в районі залишається напруженою.

Тому радимо:

Уникати місць скупчення людей, оскільки інфекція передається лише від хворої людини та запобігати тісному контакту з хворими у яких нежить, кашель, гарячка тощо.

Обмежити користування телефонними апаратами спільного використання, обробляти кожні дві години дезінфікуючими розчинами телефонні трубки та ручки дверей, уникати рукостискань та поцілунків.

Регулярно провітрювати помешкання, спати з відкритою кватиркою, уникати протягів. Тепло вдягатися, кожні 2 - 3 години мити руки та обличчя з милом та використовувати одноразові рушники;

Кожні 3-4 години промивати порожнину носа та рота використовуючи сольовий розчин, приготовлений в домашніх умовах (1 чайну ложку на 1 літр води) або фізіологічний розчин хлориду натрію. Змазувати слизову носа оксоліновою маззю при виході із дому. Повноцінно харчуватися.

При появі перших симптомів хвороби (лихоманка, біль у м’язах, сухий кашель) негайно викликати лікаря додому, а не відвідувати заклад охорони здоров'я. Не займатися самолікуванням.
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1316
Категорія: Здоров'я
Теги: Гребінківщина, грип, ГРВІ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ