Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.04.2015

На ювілей зібрала Гребінківська музична школа своїх випускників


Сьогодні у музичній школі навчаються 262 учня на 13 спеціальностях


На ювілей зібрала Гребінківська музична школа своїх випускниківЯк маленькі джерельця приймає до себе велика повноводна ріка, так у суботу збирала на 50-річний ювілей Гребінківська музична школа своїх вихованців та гостей.

Свято з нагоди ювілею було чудовим. А інакше не могло і бути. Адже музична школа - центр культурного життя міста і району.

А заснована вона у 1965 році. За період роботи і закладу 823 учні отримали путівку у світ мистецтва - свідоцтва про початкову мистецьку освіту.

Сьогодні у музичній школі навчаються 262 учня на 13 спеціальностях: фортепіано, скрипка, віолончель, бандура, гітара, вокал, флейта, труба, кларнет, саксофон, ударні інструменти, хореографія, образотворче мистецтво.

Очолює школу Наталія Олексіївна Гринь. Вчителям та учням взагалі-то щастило на гарних керівників. Директорами школи у свій час були І.І. Касьян, Г.П. Глушко, Т.В.Депутатова.

Викладачі, учні, та творчі колективи школи є лауреатами та переможцями районних, обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів. На ювілейному святі глядачів радували виступами хореографічні колективи "Забава" та "Роксолана", дитячий вокальний ансамбль "Джерельце", Артемій Князев, ансамбль бандуристів, вокальний дует "Зоряночка", інструментальний ансамбль "Концертіно", солістка Валерія Коваленко, викладачі Марина Кабушка та Дар’я Король.

Дуже приємно було викладачам та учням музичної школи приймати музичні дарунки своїх випускників, які злетілися на поклик альма-матер. Це Валерій Коломієць, студент Національної музичної академії ім. П.І.Чайковського, Анастасія Осінна, студентка Харківської консерваторії, Андрій Інкін, студент Київського національного університету культури і мистецтв, учасник телешоу "Х-Аактоо" Аліна Велика, студентка Полтавського музичного училища ім. М.Лисенка, Міла Цюк, студентка Одеської національної музичної академії, Павліна Кравченко, викладач музики однієї з київських шкіл з сином Артемом.

Зачарував виконанням романсів студент Полтавського музичного училища імені Лисенка Андрій Іванюта.
Вразила усіх присутніх наша гордість Юлія Курочка-Меліхова, народна артистка України, яка дарувала неповторні, витончені пісні у складі тріо бандуристок "Купава" з Харкова. А артист Малого оперного театру ім.. М.А.Римського-Корсакова з Санкт-Петербургу Павло Деркач прислав музичне відеовітання.

 


Тріо бандуристок "Купава" у складі народних артисток України Олени Гізимчук, Тетяни Слюсаренко та нашої землячки Юлії Курочки - Меліхової.
 

Вітали ювілярів і поважні гості: голова райдержадміністрації В.В.Роспопов, заступник голови районної ради В.А.Волошин, начальник відділу культури та архівної справи РДА Р.Р. Запорожець, заступник міського голови Л.В.Цапенко, колишній директор музичної школи Г.П. Грушко, голова батьківського комітету М.А. Даценко, перша випускниця школи 1966 року Н.Г. Саган.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Suzanna ELPy заспівала для полтавців рок-н-рол

Вчителі школи,техперсонал отримали грамоти та подяки управління культури ОДА, відділу культури та архівної справи РДА, музичної школи.

Директор школи Н.О. Гринь щиро дякувала колегам, учням, випускникам, спонсорам, батькам дітей за допомогу школі.

Концерт на честь ювілею був благодійний, кошти передали бійцям АТО. І хоча свято, таке прекрасне, закінчилося, та шкільне життя продовжується. І школа знову веде своїх учнів у світ мистецтва, вчить бачити прекрасне і долучатися до нього.
 
Гребінчин край


Схожі матеріали:
👁 1799
Категорія: Культура
Теги: ювілей, Гребінка. 50, музична школа




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ