Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

29.10.2017

На Лубенщині до Дня визволення України учасників війни відвідали волонтери (Фотофакт)


Виїзні огляди до тих, хто не може самостійно себе обслуговувати або обслуговує частково проводяться постійно


На Лубенщині до Дня визволення України учасників війни відвідали волонтери27 жовтня 2017 року, напередодні Дня визволення України від фашистських загарбників на Лубенщині організували виїзний огляд до осіб похилого віку.

Всі вони учасники війни або жертви  тоталітарних режимів, що мешкають у сільській місцевості.

Під час візитів особи похилого віку могли отримати консультації та посильну допомогу у придбанні санітарно – гігієнічних засобів, а також виміряти артеріальний тиск безпосередньо за місцем проживання.

Організували захід активісти громадської організації «Твій Світ» разом з волонтерами -  майбутніми медиками, студентами Лубенського медичного училища. Посприяв цьому територіальний центр соціального обслуговування Лубенської райдержадміністрації.

У селі В′язівок мультидисциплінарна команда завітала до жінок, які не можуть себе обслуговувати або обслуговують частково. Всі вони самотні,  допомогу отримують від територіального центру, а ще натхнення не втрачати життєвих сил надають подібні візити, які є можливими завдяки проекту «Організація роботи волонтерських соціальних пунктів допомоги для мешканців віддалених сіл Лубенського району, які постраждали від націонал- соціалізму», що підтримується Німецьким федеральним фондом «Пам'ять. Відповідальність. Майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

Керівник проекту Олександр Чепур говорить, що саме ці люди, яких залишилося на превеликий жаль дуже мало, заслуговують на особливу увагу та підтримку. Учасниця проекту, студентка 4 курсу Лубенського  медичного училища Пічкур Катерина вимірювала бабусям артеріальний тиск та надавала поради, як правильно слідкувати за станом свого здоров’я враховуючи фізіологічні особливості старечого віку.  

Під час зустрічей  представники мультидисциплінарної команди  поспілкувався з кожним, розпитали їх про сьогоднішні проблеми, а підопічні  у свою чергу дякували волонтерам і фахівцям терцентру, що їх пам'ятають та відвідують.

Так, під час візиту Любич Марія Митрофанівна, 1927 року народження розповіла про своє трудове життя та згадувала юні роки, коли її намагалися де – кілька разів вивезти на примусові роботи до фашистської Німеччини. За трудові досягнення має Орден трудового червоного прапору.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До бюджету сільських рад Полтавщини надійшло більше 181 тис. гривень

Виїзні огляди до тих, хто не може самостійно себе обслуговувати або обслуговує частково проводяться постійно. Підопічні чекають на такі відвідини, активно відгукуючись на допомогу,  дякують за її організацію. Тож, активісти спільно з працівниками територіального центру  мають на меті продовжувати таку практику.
Довідково.

День визволення України від фашистських загарбників — свято, яке відзначається в  щорічно 28 жовтня , в день остаточного вигнання військ фашистської Німеччини та її союзників під час другої Світової війни за межі сучасної території України.

 

На Лубенщині учасників війни відвідали волонтери

 

На Лубенщині учасників війни відвідали волонтери

 

На Лубенщині учасників війни відвідали волонтери

 

На Лубенщині учасників війни відвідали волонтери



Схожі матеріали:
👁 1331
Категорія: Полтавщина
Теги: медики, волонтери, Фото, Лубенщина, Олександр Чепур, Твій Світ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ