Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

23.07.2016

На Полтавщині аграрії цього річ планують зібрати 376,3 тис. га ранніх зернових культур


Техніки та пального для проведення збирання ранніх зернових та зернобобових культур достатньо


На Полтавщині Аграрії цього річ планують зібрати 376,3 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур19 липня 2016 року в приміщенні Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації відбулося заслуховування відеоконференції в режимі Skype, яка проходила під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського.

У відеоконференції взяли участь заступник голови облдержадміністрації Роман Товстий, відповідальні за напрямок роботи працівники Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації та керівники причетних установ та організацій.

В ході відеоконференції розглянуто актуальні питання проведення збирання врожаю зернових і зернобобових культур поточного року, а саме:
- темпи збирання зернових і зернобобових культур в регіонах;

- кількісні та якісні показники зерна врожаю 2016 року;

- прогнозні показники врожайності по основних культурах;

- формування насіннєвого фонду для посіву під урожай 2017 року;

- забезпеченість технікою та пально-мастильними матеріалами на період збирання;

- цінову ситуацію на ринку сільськогосподарської продукції;

- додержання техніки безпеки під час польових робіт;

- недопущення спалювання рослинних решток;

- хід заготівлі кормів в 2016 році;

- необхідність забезпечення продовольчої безпеки та стабільності соціальної ситуації на ринку хліба в країні на 2016/2017 маркетинговий рік.
Під час виступу заступник Міністра наголосив на завчасній підготовці до посіву озимих культур під урожай 2017 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа на Пирятинщині пошкодила гараж та авто

На Полтавщині цьогоріч ранніх зернових та зернобобових культур підлягає до збирання 376,3 тис. га. в тім числі озимої пшениці – 249,1 тис. га, ярого ячменю – 99,5 тис. га.

Очікуваний валовий збір в межах 1 млн. 300 тис. тонн, в т.ч. пшениці 900 тис. тонн, жита біля 12,0 тис. тонн, цього цілком достатньо для забезпечення продовольчих потреб області. Крім цього, перехідні залишки продовольчого зерна пшениці становлять 173,9 тис. тонн, жита 3,6 тис. тонн.

Техніки та пального для проведення збирання ранніх зернових та зернобобових культур достатньо.

Станом на 18 липня 2016 року в області ранні зернові та зернобобові культури зібрано на площі 129,4 тис. га, або 34% до прогнозу, намолочено 537,4 тис. тонн зерна, середня врожайність склала 41,5 ц/га, що на рівні минулого року. Урожайність варіює від 27,0 до 51,0 ц/га.

Озимої пшениці обмолочено 109,5 тис. га, або 44% площ, намолочено 471,8 тис. тонн, при середній врожайності 43,1 ц/га. Згідно оперативних даних 84% прийнятого зерна пшениці хлібоприймальними підприємствами є продовольчим. Згідно наших підрахунків в цьому році відсоток продовольчого зерна буде в межах 70-72 %.

Розпочали збирання ярого ячменю, якого вже зібрано 11,1 тис. га, або 11% площ, намолочено 37,8 тис. тонн, при середній врожайності 34,1 ц/га.

Прогнозні показники врожайності по основних культурах на сьогоднішній день підтверджуються. Проблем при збиранні врожаю ранніх зернових не виникало.

Формування насіннєвого фонду для посіву під урожай 2017 року. Згідно оперативних даних Держсільгоспінспекцією в Полтавській області проведено апробацію насінницьких посівів на площі 10,6 тис. га, або 96% до заявленого.
 
Департамент агропромислового розвитку
облдержадміністрації


Схожі матеріали:
👁 1085
Категорія: Полтавщина
Теги: Полтавщина, зернові, урожай, зернобобові




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...
На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово... На Лохвиччині попрощалися із загиблим 21-річним військово...
Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт... Згоріли вщент: у Полтаві невідомі вночі підпалили два авт...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ