Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.10.2017

На Полтавщині "активізувалися" продавці-шахраї


Поліцейські застерігають полтавців від аферистів, що "заробляють" гроші, видаючи себе за продавців зерна


На Полтавщині "активізувалися" продавці-шахраїНа Полтавщині зареєстрували декілька випадків шахрайства, пов'язаних з купівлею-продажем зернових. Особливо розповсюджені подібні схеми аферистів у селах та райцентрах. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив речник ГУНП Полтавщини Юрій Сулаєв.

У поліції розповіли, що шахраї розміщують оголошення в районних друкованих виданнях про, начебто, продаж зерна (пшениці, ячменю, кукурудзи тощо). Інформацію в редакції, як правило, надсилають електронною поштою і здійснюють відповідну оплату за її розміщення. Вказують контактний телефон.

Громадяни, ж читаючи повідомлення, виявляють бажання купити зерно. Під час телефонної розмови з псевдо продавцями їм повідомляють номер рахунку, куди потрібно надіслати гроші, та обіцяють доставити зерно на наступний день. В результаті, шахраї обривають зв'язок а люди залишаються без товару.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтавській області перерахують пенсії для понад 425 тисяч осіб

Правоохоронці закликають громадян не перераховувати кошти, поки товару не буде "на руках" та не вести ділових розмов з незнайомцями. Якщо ж виникають підозри у шахрайстві – негайно телефонувати у поліцію.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

Схожі матеріали:
👁 1590
Категорія: Полтавщина
Теги: продаж зерна, телефон, поліція, Полтавщина, шахраї




Всього коментарів: 1

0
1 Ганна Алпатова   (07.10.2017)
Мои знакомые так картошку на крупную сумму купили. Якобы продавцы находятся на неподконтрольной территории в дыныры

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ