Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

13.04.2019

На Полтавщині для волонтерів придбали нові велосипеди


Транспорт придбали за рахунок коштів Німецького Фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог»


На Полтавщині для волонтерів придбали нові велосипедиП’ятеро волонтерів, які допомагають здійснювати діяльність на користь осіб, що постраждали від націонал – соціалізму  отримали у користування нові велосипеди на Полтавщині.

Транспорт придбали за рахунок коштів Німецького Фонду «Пам'ять, відповідальність і майбутнє» в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

Це полегшить умови праці волонтерів і соціальних робітників, а люди отримуватимуть послуги швидше. Про це повідомили у Полтавській обласній молодіжній громадській організації «Твій Світ» під час офіційної церемонії вручення транспортних засобів 12 квітня 2019 року у Лубнах.

Ідея заохотити волонтерів, поліпшити умови їх праці і мобільність, і таким чином, вплинути на якість життя та гідне старіння постраждалих від нацизму, які знаходяться під волонтерською опікою виникла де – кільки років тому.

Ще раніше волонтери озвучили проблему, що велосипеди зробили б піклування про осіб літнього віку значно кращим і якіснішим, соціальні візити та посильна допомога вдома збільшилася б. Особливо це стосується віддалених сіл, куди, часом важко дістатися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні очільник поліції Полтавщини приймав громадян у Гребінківському, Пирятинському та Лубенському районах
 
Керівник проекту Олександр Чепур пише у соціальній мережі Фейсбук на своїй сторінці: «…відсьогодні, завдяки програмі Фонду , їх добровільна праця буде ще якіснішою, допомога швидшою, а умови труда зручнішими. Допоможуть їм у цьому велосипеди. А ми, таким чином, матимемо можливість здійснювати надалі фаховий супровід працівників та волонтерів!».
 

На Полтавщині для волонтерів придбали нові велосипеди
 

Новенькі ровери отримали волонтери і соціальні робітники з міста Лубни, Лубенського та Гребінківського районів.

Волонтерка Валентина Рева радіє, що тепер у селі буде «стаціонарний» велосипед, адже раніше, у разі необхідності, доводилося часто ходити пішки. Велосипеди обладнали зручними кошиками, в яких можна підвозити продукти харчування, санітарно – гігієнічні засоби та ліки для підопічних. Також, транспортні засоби допоможуть підопічним у доступі до державних послуг, які можна буде швидше отримати завдяки мобільності волонтерів.

На Полтавщині для волонтерів придбали нові велосипеди
 

У даному випадку велосипед – це швидка допомога на селі, переконані і представники з Гребінківщини.
 
«Якщо людина лежача і не може самостійно про себе подбати, то робітник тепер зможе частіше приїжджати до неї. То так набагато швидше буде. Ми раді, що отримали цей велосипед», – розповідає Зоя Федорченко,  завідувачка відділення «Соціальний офіс» територіального центру Гребінківського району.

Також, транспортні засоби отримали волонтери загону «Милосердя», громадської організації «Спілка жінок – трудівниць «За майбутнє дітей України» та громадської організації «Твій Світ».


На Полтавщині для волонтерів придбали нові велосипеди
 

Підтримка волонтерів стала можливою завдяки  проекту «Посилення всебічної підтримки жертв націонал-соціалізму, що мешкають у віддалених селах Лубенського та Гребінківського районів Полтавської області». Проект підтримується Німецьким фондом «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» (EVZ) в рамках програми «Місце зустрічі: діалог».

Схожі матеріали:
👁 817
Категорія: Полтавщина
Теги: Гребінківщина, велосипеди, Твій Світ, волонтер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ