Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

07.09.2016

На Полтавщині найбільше ціни зросли за комунальні послуги – статистика


Експерти порахували, на скільки у Полтавській області зросли тарифи за комунальні послуги


На Полтавщині найбільше ціни зросли за комунальні послуги – статистикаЕксперти порахували, на скільки у Полтавській області зросли тарифи за комунальні послуги, ціни за медицину, транспорт та послуги освіти. Ці дані повідомили в Головному управлінні статистики у Полтавській області.

Згідно з розрахунками, на Полтавщині найбільше зростання цін та тарифів відбулося на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива. У середньому ціни у сфері комунальних послуг зросли на 26,9 %.

Тарифи на гарячу воду зросли на 87, 6 %, природний газ – на 45, 8 %, електроенергію – на 25, 2 %, плата за власне житло (квартирної плати) – на 11, 5 %, тарифи на каналізацію – на 4, 2 %, водопостачання – на 3, 5 %. На 4, 6 % зросла вартість утримання та ремонту житла.

У сфері охорони здоров’я загальне підвищення цін на 4, 8 % зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання на 5, 6 %, амбулаторних послуг – на 4, 6 %, послуг лікарень – на 3, 1 %.

Ціни на транспорт у цілому зросли на 5, 7 % через подорожчання палива та мастил на 11, 3 %. Вартість перевезень залізничним пасажирським транспортом збільшилась на 6, 7 %, транспортних засобів – на 2, 3 %, перевезень автодорожнім пасажирським транспортом – на 0, 1 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На водоймах Полтавщини під час купального сезону загинуло понад 30 осіб

Послуги освіти стали дорожчими на 3, 5 % внаслідок підвищення плати за утримання дітей у дошкільних закладах на 8, 2 %.

На 0, 2–4, 6 % зросли ціни у сфері зв’язку, на одяг і взуття, предмети домашнього вжитку, побутову техніку та поточне утримання житла, послуги ресторанів та готелів. В той же час ціни у сфері відпочинку і культури знизились на 0, 8 %.

Друзі, приєднуйтеся до наших груп "ВКонтакте" та у "Фейсбуці".

Схожі матеріали:
👁 1107
Категорія: Полтавщина
Теги: медицина, статистика, ціни, тарифи




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік
На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою На Полтавщині хлопчик травмував трирічного брата сокирою
На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка На Полтавщині з вікна багатоповерхівки випала жінка
На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали... На Полтавщині затримали трьох чоловіків зі зброєю та зали...
ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО) ДТП на Полтавщині: водій збив пішохода (ФОТО)

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ