Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

01.12.2018

На Полтавщині обговорили розвиток освіти області


Відбулося чергове засідання колегії Департаменту освіти і науки Полтавської обласної державної адміністрації. На порядку денному сім питань


На Полтавщині обговорили розвиток освіти областіУчасть у засідання колегії Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА взяли члени колегії, працівники профільного Департаменту та Полтавського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Михайла Остроградського, керівниками органів управління освітою Гадяцької міської ради та Котелевської РДА. А очолила захід головна освітянка області Олена Харченко.

— На порядку денному в нас сім питань: три планових, стільки ж у порядку контролю та одне позапланове питання. Як завжди, будуть враховані та взяті до уваги всі пропозиції та побажання, — розпочала засідання Олена Харченко.

Першим присутні розглянули позапланове питання «Про схвалення рішення Президії Полтавського територіального відділення Мала академія наук України від 22 жовтня 2018 року № 1 щодо обрання Президентом Президії ректора Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Володимира Онищенка».
 
На Полтавщині обговорили розвиток освіти області

 
Завдання Полтавського територіального відділення Малої академії наук України — утримувати здобутки, які завжди мали наші учні. 7 грудня вже розпочинається перший етап конкурсу-захист науково-дослідницьких робіт учнів членів МАН України на базі нашого університету. Ми вже готуємося, — зазначив Володимир Онищенко.

22 жовтня в актовій залі Департаменту освіти і науки облдержадміністрації відбулося засідання оновленого складу Президії Полтавського територіального відділення Малої академії наук України, погодженого Національним центром «Мала академія наук України». Під час засідання обрано почесного Президента Президії.

Відповідно до положення позашкільного навчального закладу Полтавської обласної ради «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» Президію очолює Президент, який обирається строком на п’ять років.

Членами Президії на посаду Президента висунуто кандидатуру ректора Полтавського національного технічного університету імені Юрія Кондратюка Володимира Онищенка, який протягом багатьох років очолював Полтавське територіальне відділення Малої академії наук України.

 
На Полтавщині обговорили розвиток освіти області
 
 
На Полтавщині обговорили розвиток освіти області


На підставі відкритого голосування Володимира Онищенка було переобрано Президентом.

— Протягом останніх років Полтавське територіальне відділення МАН України, очолюване Володимиром Онищенком, входило у десятку найкращих за підсумками загальнодержавного рейтингу Всеукраїнського конкурсу-захисту та кількістю молоді, охопленої науково-дослідницькою роботою. Роботу Володимира Онищенка, як Президента Полтавського територіального відділення МАН, також високо оцінив представник місії ЮНЕСКО Жан-Поль Жуст Нгоме Абьяго під час візиту до Полтавського територіального відділення Малої академії наук України у 2017 році, — додала Олена Харченко.

Діяльність Малої академії наук України створює умови для інтелектуального та духовного розвитку учнівської молоді, творчого самовдосконалення, науково-дослідницької, експериментальної діяльності у різних галузях науки, техніки, культури і мистецтва.

Про стан розвитку закладів вищої освіти Полтавської області відповідно до Закону України «Про освіту»

Про стан розвитку закладів вищої освіти Полтавської області відповідно до Закону України «Про освіту» доповіла Валентина Пащенко, заступник начальника відділу позашкільної освіти, виховної роботи, координації роботи закладів вищої освіти, науки та інноваційної діяльності Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА.

— В Україні активно здійснюється реформа системи вищої освіти. Мета — забезпечення якості освіти. Діяльність ЗВО Полтавщини спрямована на реалізацію цієї реформи. Мережа закладів області налічує 32 заклади державної та комунальної форм власності та чотири структурні підрозділи. Функціонують чотири університети, дві академії, 20 коледжів, чотири училища та два технікуми. Вищу освіту в них здобувають понад 50 тисяч студентів. Освітній процес у закладах вищої освіти Полтавщини забезпечують понад 3600 викладачів, — розповіла Валентина Пащенко.

Про стан реалізації заходів обласної Програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки

Про стан реалізації заходів обласної Програми з оздоровлення та відпочинку дітей на 2015-2019 роки в закладах освіти доповіла методист обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Полтавської обласної ради Надія Гаєва.

— У порівнянні з минулим роком зменшилася мережа закладів відпочинку в Козельщинському районі, Глобинській ОТГ, Диканському, Зінківському, Котелевському, Машівському, Миргородському, Новосанжарському та Оржицькому районах, місті Кременчук, Лубенському, Хорольському районах, Пришибській та Пирятинській ОТГ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Полтавському рибпатрулі розповіли, як правильно рибалити взимку, щоб не потрапити у халепу

У порівнянні з минулим роком збільшилася кількість закладів відпочинку в Полтавському районі, Шишацькій та Клепачівській ОТГ.

Кількість дітей, охоплених відпочинком, збільшилася у всіх районах, містах, ОТГ області, крім міста Гадяч, Диканського, Миргородського, Оржицького, Хорольського районів, Білоцерківської та Недогарківської ОТГ.

Серед інших питань порядку денного — «Про дотримання мовного режиму в закладах загальної середньої освіти м. Гадяч та Котелевського району» та три питання у порядку контролю.

ПОІППО за матеріалами Департаменту освіти і науки Полтавської ОДА


Схожі матеріали:
👁 1019
Категорія: Освіта
Теги: засідання, департамент освіти, Полтавська ОДА




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ... На Полтавщині водій мотоцикла здійснив наїзд на 74-річну ...
На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі... На Полтавщині вилучили понад 400 метрів браконьєрських сі...
У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав... У Великосорочинській громаді Миргородського району Полтав...
У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з... У Полтаві малолітній хлопчик викрав електронну сигарету з...
На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра... На Полтавщині у закладі освіти вибухнула страйкбольна гра...
На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр... На Полтавщині мешканець Решетилівського району знайшов гр...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ