Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

14.09.2017

На Полтавщині «Осіннє золото» вдвадцятьсьоме зібрало поціновувачів щирої пісні Дмитра Луценка


Цьогоріч конкурс з обласного переріс у регіональний


Березова Рудка «Осіннє золото»10 вересня в Березовій Рудці, що на Пирятинщині,  вдвадцятьсьоме відбулося обласне пісенно-мистецьке свято «Осіннє золото» присвячене пам’яті нашого видатного земляка, лауреата Національної премії імені Т.Г. Шевченка, заслуженого діяча мистецтв України, поета-пісняра Дмитра Луценка. Про це Grebenka.com повідомили у Пирятинській районній державній адміністрації.

Розпочалося святкування біля народного краєзнавчого музею, де сина поета Сергія Луценка зустрів запашним короваєм сільський голова Василь Позняк та привітав з початком заходу усіх гостей «Осіннього золота». До присутніх звернулися також директор Березоворудського народного краєзнавчого музею Валентина Гончар, депутат Київської міської ради Алла Шлапак, яка особисто сприяла присвоєнню звання «Почесний громадянин міста Києва» Дмитру Луценку, голова комітету з ушанування пам’яті Дмитра Луценка Микола Москаленко та інші поважні гості.

Тим часом уздовж алеї парку Закревських розгортались виставки народних майстрів – вишиті рушники, серветки, скатертини, вироби з бісеру, дерева, глини, ляльки-мотанки, квіткові композиції, картини місцевих художників. Березоворудський технікум Полтавської державної аграрної академії організував виставку-дегустацію та продаж в широкому асортименті сортової картоплі, меду, овочів та фруктів.

На Співочому полі було доволі велелюдно.Численну громаду шанувальників творчості Дмитра Луценка на обласному культурно-мистецькому святі «Осіннє золото» привітали голова Пирятинської районної державної адміністрації Олег Куча та в.о. голови Пирятинської районної ради Олексій Гусак, одні з організаторів обласного пісенно-мистецького свята «Осіннє золото» Олександр Котенко та Олександр Мука.

В рамках свята провели відкрити регіональний конкурс дуетів, тріо, квартетів та вокальних ансамблів. Цьогоріч конкурс з обласного переріс у регіональний, адже в ньому взяли участь понад 30 колективів не тільки з Полтавської, а й із сусідніх областей. Серед призерів конкурсу народний самодіяльний фольклорний колектив «Заспів» Сасинівського сільського Будинку культури, який отримав перше місце. Дипломи та відзнаки учасникам вручив директор Полтавського обласного центру народної творчості та культурно-освітньої роботи Дмитро Соколов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гребінці відбувся «круглий стіл» за участю української письменниці Антонії Цвід

Головною подією заходу стало нагородження лауреатів літературно-мистецької премії імені Д.О.Луценка «Осіннє золото», цього річ ними стали співачкаНаталія Шинкаренко, поет Леонід Закордонець, композитор Олександр Швидкий, співачка Каріна Карасьова, народний аматорський хоровий колектив Апарату Верховної Ради України та народний аматорський вокальний ансамбль «Джерело» Пирятинського районного Будинку культури.

Нагрудні знаки та дипломи лауреатам вручали голова комітету з ушанування пам’яті Дмитра Луценка Микола Москаленко, представник Українського фонду культури Олесь Коляда, народний депутат Руслан Богдан та син поета Сергій Луценко. Цього року завдяки фінансовому сприянню депутата обласної ради, керівника ПП «Крячківка-Агро-Плюс» усі лауреати конкурсу отримали до дипломів ще й грошові винагороди.

Гості свята декілька годин насолоджувалися масштабною концертною програмою за участі багатьох відомих артистів та Лауреатів премії.

Підписуйтесь на наші оновлення у Facebook, та Twitter: всі найважливіші події Гребінківщини, і не тільки, в одному місці.

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»

 

Березова Рудка «Осіннє золото»



Схожі матеріали:
👁 1526
Категорія: Культура
Теги: Березова Рудка, Дмитро Луценко, Осіннє золото




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ