Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

15.03.2021

На Полтавщині першу дозу вакцини від коронавірусу отримали 2472 особи


У Полтавській області розпочався другий етап щеплень від коронавірусу вакциною виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishild).


На Полтавщині першу дозу вакцини від корона вірусу отримали 2472 особиУ Полтавській області розпочався другий етап щеплень від коронавірусу вакциною виробництва Oxford/AstraZeneca (Covishild). Уже 2472 особи вакцинувалися, це в основному медичні працівники, які працюють в лікарнях, де надають допомогу хворим із COVID-19.

Про це повідомили 15 березня на нараді в голови облдержадміністрації.

Очільник області Олег Синєгубов зазначив, що в регіоні збільшилася кількість бригад, що проводять щеплення.
 
«Відсьогодні до роботи залучено вже 9 мобільних бригад з імунізації, які за день здатні робити до 900 щеплень, – розповів Олег Синєгубов. – Записатись у чергу на вакцинацію можна трьома способами: заповнити анкету на сайті або в мобільному додатку «Дія»; зателефонувати в контакт-центр МОЗ із питань COVID-19: 0 800 60 20 19; звернутись до сімейного лікаря».

Директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак повідомив, що особливих нарікань на стан здоров’я після щепленнь не було.
 
«Я й сам вакцинувався тією ж вакцино, що й всі медики області, і почуваюся нормально, – сказав Віктор Лисак. – Закликаю інших не відмовлятися від щеплень, адже сьогодні це найдієвіший метод розірвання ланцюгу зараження коронавірусною інфекцією».

В області за минулий тиждень збільшилася кількість захворювань на COVID-19 на 24 %.

У закладах охорони здоров’я за минулий тиждень проведено 5083 дослідження експрес-тестами на антиген до SARS-CoV-2 (позитивних результатів – 589). Крім того, щодоби в області проводиться до 1000 ПЛР-тестувань.
 
«Кількість госпіталізацій теж зростає. Нині в стаціонарах лікарень, визначених для боротьби з наслідками коронавірусу, перебуває 420 осіб. Лише в Полтаві 167 пацієнтів, – повідомив Віктор Лисак. – Серед осіб із підтвердженим діагнозом на інтенсивній терапії – 95 пацієнтів, із використанням ШВЛ – 27. Бригади екстреної швидкої допомоги все частіше діагностують пневмонії у полтавців. Лише за минулу добу таких було 107».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названий вітамін, нестача якого визначає високий тиск і ризик розвитку інсульту

Збільшується кількість заражених і серед вихованців дитсадків та шкіл. Нині в області 174 дитини хворі COVID-19. Тому директор Департаменту охорони здоров’я звернувся до освітян із метою посилити заходи безпеки в навчальних закладах.

Голова Полтавської облдержадміністрації Олег Синєгубов наголосив, що потрібно й надалі дотримуватися правил протиепідемічної безпеки у транспорті, громадських місцях, а особливо під час масових заходів. Минулими вихідними у ряді громад пройшли масові гуляння, де не завжди дотримувалися норм щодо маскового режиму та кількості присутніх, відповідно до «жовтої» зони адаптивного карантину.

Схожі матеріали:
👁 1042
Категорія: Здоров'я
Теги: COVID-19, Віктор Лисак, Олег Синєгубов, доза вакцини, коронавірус




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац... Шість громад Полтавщини підписали меморандум про співпрац...
У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу... У Полтавській області 9 закладів надають медичну допомогу...
На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка На Полтавщині у водоймі знайшли тіло 50-річного чоловіка
На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ... На Лубенщині жінці до воріт примотали ритуальний вінок і ...
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ