Архів новин    Новини Гребінки    Новини Полтавщини    Новини громади    Події    Суспільство    Освіта    Культура    Здоров'я    Спорт    Технології    Новини Полтавщини TV   

31.07.2012

На Полтавщині підбили підсумки збору врожаю ранніх зернових



На Полтавщині підбили підсумки збору врожаю ранніх зернових

30 липня 2012 року заступник голови облдержадміністрації В.В.Замикула провів нараду з питань підбиття підсумків збирання врожаю ранніх зернових в області, ситуації в галузі тваринництва та поточних питань в галузі АПК.

Аналізуючи результати проведення жнивної кампанії цього року було зазначено, що незважаючи на складні погодні умови (посушливу осінь та фактичну відсутність опадів у весняно-літній період) аграріям області вдалось перейти мільйонний рубіж валу ранніх зернових.

Всього зібрано 1045 тис.тонн з площі 375 тис.га. Середня врожайність склала 28 ц/га. В розрізі культур підсумки збору врожаю.

Озиму пшеницю зібрано на площі 193,8 тис. га, намолочено 613 тис. тонн, середня врожайність становить 31,6 ц/га, що на 2,9 ц/га менше рівня минулого року.

Яру пшеницю зібрано на площі 9,1 тис. га, намолочено 24,2 тис. тонн, середня врожайність – 26,6 ц/га.

Озимого ячменю зібрано на площі 4,2 тис. га, намолочено 10,1 тис. тонн, урожайність – 24,0 ц/га.

Ярий ячмінь зібрано на площі 148,7 тис. га, намолочено 355,4 тис. тонн, урожайність – 23,9 ц/га.

Жито зібрано на площі 8,4 тис. га, намолочено 19,2 тис. тонн, урожайність – 22,9 ц/га.

Завершили збирання гороху, якого зібрано на площі 5,9 тис. га, намолочено 13,4 тис. тонн, урожайність – 22,7 ц/га.

Овес зібрано на площі 4,4 тис.га, намолочено 9,4 тис.тонн, врожайність – 21,4 ц/га.

Відмічено також високі якісні показники цьогорічного врожаю – понад 90 % продовольче зерно.

Стосовно розвитку галузі тваринництва відмічено, що валове виробництво продукції тваринництва порівняно з 2011р. зросло на 4,8%, у т.ч. у сільськогосподарських підприємствах – на 12,7%, у господарствах населення зменшилось на 2,7%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Село врятує молодий успішний керівник

Поголів’я великої рогатої худоби в усіх категоріях господарств збільшилося на 0,3% і склало 302,7 тис. гол., в тому числі корів 138,7 тис. гол. (більше на 1,2 % в порівнянні із відповідним періодом минулого року).

В сільськогосподарських підприємствах збільшено поголів’я великої рогатої худоби на 1,9 %, в тому числі корів – на 2,7 %, свиней – на 16,8 %, птиці – на 26,3 %.

Сільгосппідприємствами області вироблено 215,5 тис. тонн молока, що на 15 % більше показника 2011 року. Намітилась також позитивна динаміка продуктивності корів у рівнянні з минулим роком – середньодобовий надій становить 16,8 кг (+2,2 кг) молока на 1 корову.

На щоденному контролі у заступника голови облдержадміністрації В.В.Замикули знаходиться питання виконання території області Постанови КМУ № 342 від 23 квітня 2012 року, в частині здійснення виплати спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби.

Станом на 30.07.2012 року прийнято документи на нарахування дотації на 5853 голів – це один з найвищих показників по державі, проте, як зауважив заступник голови облдержадміністрації, сьогодні особливо важливо не знижувати темпи прийому документів, посилити роз’яснювальну роботу серед населення, яке не охоплене програмою, оскільки резерви потенційного поголів’я, на яке може бути нарахована дотація в області ще достатньо суттєві.

Полтавська обласна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1821
Категорія: Полтавщина
Теги: ячмінь, зерно, урожай, сільське господарство, апк, овес, жнива, Поголів’я великої рогатої худоби, ріпак, жито




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ... Сексуальне насильство та зґвалтування 13-річної дівчинки ...
На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол... На Гребінківщині продавчиню оштрафували за продаж алкогол...
53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн... 53-х річний мешканець Хорольської громади вдарив ножем зн...
На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом... На Полтавщині чоловік кинув гранату у поле біля свого дом...
На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ... На Полтавщині безвісти зник під час риболовлі 13-річного ...
У Лубнах водій збив велосипедистку та втік У Лубнах водій збив велосипедистку та втік

НАЙБІЛЬШ ЧИТАЄМІ